بازدید سایت : ۷۵۶۶۰
| کد خبر ۲۹۶۷۹۳
کپی شد

◄ شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن چیست؟ + فیلم نحوه ثبت نام

متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴ باید ابتدا به سامانه طرح های حمایتی وزارت راه و شهرسازی مراجعه کنند.

شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن چیست؟ + فیلم نحوه ثبت نام
تین نیوز |

متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴ باید ابتدا به سامانه طرح های حمایتی وزارت راه و شهرسازی مراجعه کنند.

آغاز ثبت نام تسهیلات ودیعه مسکن از امروز؛ افزایش سقف وام مصوب شد

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴ باید ابتدا به سامانه طرح های حمایتی وزارت راه و شهرسازی به نشانی tem.mrud.ir یا saman.mrud.ir مراجعه کنند.

در مرحله اول، قوانین و مقررات مربوط به تسهیلات کمک ودیعه مسکن نمایش داده می شود که متقاضی باید آن ها را مطالعه و تأیید کند.

سپس، متقاضی باید شماره تلفن همراه و کد ملی خود را وارد کرده و پس از دریافت کد تایید، آن را در سامانه ثبت نماید.

در ادامه، فرم اطلاعات هویتی شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد و مشخصات افراد تحت تکفل در اختیار متقاضی قرار می گیرد که باید تکمیل شود.

از شرایط اصلی دریافت این وام، داشتن اجاره نامه رسمی دارای کد رهگیری است و همچنین متقاضی یا متاهل و سرپرست خانوار باشد یا در صورت تجرد، زن بالای ۳۵ سال یا مرد بالای ۴۵ سال باشد.

همچنین، متقاضی نباید از سایر تسهیلات طرح های حمایتی مسکن مانند مسکن ملی استفاده کرده باشد.

پس از تایید اطلاعات و شرایط، متقاضی می تواند بانک عامل و شعبه موردنظر خود را برای دریافت تسهیلات انتخاب کند.

در مراجعه حضوری به بانک، ارائه مدارکی چون کارت ملی، شناسنامه، اجاره نامه رسمی، پرینت حساب بانکی و گواهی اشتغال الزامی است.

بانک پس از بررسی مدارک و توان بازپرداخت متقاضی، در صورت تایید نهایی، وام را به حساب مستاجر یا موجر واریز خواهد کرد.

بر اساس آخرین مصوبات، سقف وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴ به شرح زیر تعیین شده است:

شهر تهران: ۲۷۵ میلیون تومان

مراکز استان ها: ۲۱۰ میلیون تومان

سایر شهرها: ۱۴۰ میلیون تومان

روستاها: ۵۵ میلیون تومان

گفتنی ست تمام مراحل ثبت نام و پیگیری برای دریافت وام ودیعه مسکن از طریق سامانه مذکور و بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب بانک ها انجام می شود.

دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن

ماده 1- در این دستورالعمل عناوین ذیل به جای عبارت های مربوط به کار می روند:

1-1- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

2-1- قانون: ماده (9) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها.

3-1- بانک عامل: بانک ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی که به موجب قانون یا با مجوز بانک مرکزی تأسیس شده و تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارد و توسط بانک مرکزی جهت اجرای ماده (9) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، تعیین می شوند.

4-1- متقاضی: مستاجران فاقد مسکن که در زمان اخذ تسهیلات حسب استعلام های به عمل آمده از سامانه های جامع طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی و سمات بانک مرکزی، ایشان، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از 18 سال وی فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن هستند.

5-1- تسهیلات: تسهیلات کمک ودیعه مسکن که بنا به درخواست متقاضی به افراد فاقد مسکن از محل منابع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن قابل پرداخت است.

6-1- سامانه: سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس saman.mrud.ir

ماده 2- متقاضی مشمول این دستورالعمل از سوی وزارت راه و شهرسازی بر اساس ضوابط موضوعه، در چارچوب سهمیه های تعیین شده توسط بانک مرکزی به بانک عامل معرفی می شود.

وام ودیعه مسکن برای مناطق 22 گانه تهران 275 میلیون، مراکز استان ها 210 میلیون، سایر شهرها 140 میلیون و روستاها 55 میلیون تومان است.

تبصره- مبالغ در نظر گرفته شده برای تسهیلات موضوع این ماده پس از اخذ مدارک و مستندات مورد نیاز و استعلامات صورت گرفته از سوی بانک عامل و بر اساس توافق متقاضی و بانک عامل می تواند به مبالغ کمتر از سقف های تعیین شده تقلیل یابد. در این صورت متقاضی موظف است نسبت به اصلاح سقف تسهیلات درخواستی در سامانه اقدام کند.

ماده 4- بانک عامل موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از 18 سال ایشان اقدام و درصورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

ماده 5- تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک عامل به مستأجر پرداخت می شود.

ماده 6- تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب هیات عالی بانک مرکزی یا مصوبات لازم الاجرای شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر 5 سال قابل اعطاست.

ماده 7- وثایق مربوط به تسهیلات موضوع این دستورالعمل مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی طی بخشنامه شماره 288583/01 مورخ 20/11/1401 بانک مرکزی و اصلاحیه های آن  است.

ماده 8- شرایط متقاضی دریافت تسهیلات موضوع این دستورالعمل به شرح ذیل است:

1-8- متقاضی می بایست دارای قرارداد اجاره با کد رهگیری طبق ضوابط وزارت راه و شهرسازی، که حداکثر 6 ماه قبل از ثبت درخواست متقاضی در سامانه (ثبت نام) منعقد شده است، باشد. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کند.

تبصره- بانک عامل مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره نامه دریافتی اقدام کند.

2-8- متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از 18 سال ایشان متعهد هستند که در زمان ثبتنام، فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن باشند. چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف شده و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.

3-8- متقاضی می بایست متاهل باشد، چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای 35 سال سن و در خصوص مردان بالای 45 سال سن داشته باشند.

4-8- براساس مصوبات بیستمین جلسه شورای عالی مسکن زوج های جوان ازدواج اولی (بیش از 4 سال از تاریخ ازدواج نگذشته باشد)، خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، زنان سرپرست خانوار و خانوارهای دارای 3 فرزند و بیشتر در اولویت پرداخت قرار دارند.

مهلت تکمیل مدارک و تعهدات بانکی

طبق ماده 9 چنانچه متقاضی تا حداکثر 15 روز کاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، بانک عامل مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند.

ماده 10- چنانچه بانک عامل نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضی اقدام کند، مبالغ عملکردی این تسهیلات حسب قانون، جزء عملکرد ماده (4) قانون جهش تولید مسکن محسوب و جرائم مالیاتی مندرج در تبصره (5) ماده (4) قانون مذکور به آن تعلق نمی گیرد.

تبصره- بانک عامل موظف است تا زمان تکمیل سهمیه ابلاغی از سوی بانک مرکزی فرآیند پرداخت تسهیلات به متقاضیان را ادامه دهد.

ماده 11- مواردی که در این دستورالعمل درج نشده است تابع قوانین و مقررات جاری کشور از جمله قانون بانک مرکزی، قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) و سایر قوانین، ضوابط و مقررات ذی ربط است.

«دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن» مشتمل بر 11 ماده و 3 تبصره در دومین جلسه مورخ 10/02/1404 کمیسیون عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازم الاجراست.

 

سایز ویدئو: 17.75M | مدت زمان: 00:01:02 | دانلود ویدئو
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.