| کد خبر: 208328 |

از ساعت 20:30 تا 21:30 جهان خاموش می‌شود

با خاموش کردن لامپ‌ها و وسایل برقی غیرضروری از ساعت 20:30 تا 21:30 امشب، در رویداد بین‌المللی ساعت زمین شرکت کنیم.

تین نیوز

با خاموش کردن لامپ‌ها و وسایل برقی غیرضروری از ساعت 20:30 تا 21:30 امشب، در رویداد بین‌المللی ساعت زمین شرکت کنیم.

به گزارش تین‌نیوز از وزارت نیرو، ساعت زمین رویدادی است که از یک ایده ساده شروع شد؛ برای احترام به زمین، یک ساعت لامپ‌ها و وسایل برقی غیر ضروری خاموش. در واقع این کار نمادین بهانه‌ای است برای جلب توجه مردم جهان به وضعیت محیط زیست. آموزش جوامع محلی، کودکان، اجرای برنامه‌ها و مسابقات متعدد زیست محیطی، درختکاری، جلب توجه مقامات سیاسی بخشی از برنامه‌هایی است که هر ساله به مناسبت ساعت زمین در شهرهای مختلف برگزار می شود.

رویداد جهانی ساعت زمین نخستین بار در سال ۲۰۰۷ میلادی (۱۳۸۶ شمسی) در کشور استرالیا آغاز به کار کرد و پس از آن به تدریج در کشورهای مختلف گسترش پیدا کرد و اکنون به بزرگترین کمپین محیط زیستی جهان تبدیل شده است. رویداد ساعت زمین همه ساله در آخرین شنبه ماه مارچ از ساعت 20:30 تا 21:30 به وقت محلی برگزار می‌شود. به نشانه همراهی با این کمپین، نمادهای شهری در شهرهای مختلف جهان در زمان برگزاری این پویش خاموش می‌شوند.

امسال هم‌زمان با ساعت زمین فراخوانی تحت عنوان "صدای خود را برای [حفاظت از] طبیعت بلند کنید" (Raise your voice for nature) داده شده است. از همراهان ساعت زمین دعوت شده صدای طبیعت باشند تا شاید سران کشورهای دنیا برای روند تغییرات اقلیمی، انقراض گونه‌ها، گرمایش جهانی، ویرانی جنگل‌ها، نابودی منابع آبی و بطورکلی ویرانی محیط زیست کاری بکنند.

نشان (لوگو) ساعت زمین، عدد ۶۰ در کنار نشان «به علاوه»  است.  این بدان معنی است که یک‌ ساعت، برابر با ۶۰ دقیقه لامپ ها راخاموش کنیم و + هم به معنای کارهای دیگر است، هر کاری که در هر کجا به حفظ محیط زیست کمک می‌کند. در حال حاضر صندوق جهانی طبیعت (WWF) به عنوان بزرگترین سازمان غیردولتی زیست محیطی جهان مجری اصلی این برنامه است.  این سازمان امکانات خود در سراسر جهان را در اختیار این طرح گذاشته است، هر چند که این طرح غیر انتفاعی زیست ‌محیطی در انحصار هیچ گروهی نیست و هر شخص و سازمانی می‌تواند در این برنامه مشارکت داشته باشد. رویداد ساعت زمین با در بیش از ۱۸۰ کشور جهان برگزارخواهد شد.

این روزها ویروس کرونا در کنار همه مشکلات بهداشتی و اقتصادی که برای ساکنان زمین درست کرده، با کاهش موثر گازهای گلخانه‌ای، طبیعت فرصت نفس کشیدن بیشتری یافته است. کاری که سران کشورهای جهان از زمان اجلاس زمین (ریو ۱۹۹۲) آغاز کرده بودند و به‌رغم برگزاری چندین نشست جهانی و صدها جلسه و کنوانسیون، این فرصت محقق نشد.

امروز شنبه نهم فروردین، در روزهای قرنطینه کرونا، از ساعت 20:30 تا 21:30 شب، فرصتی است برای اهالی زمین تا در این ساعت، بیش از همیشه به سلامت یکدیگر و پایداری زمین فکر کنند.

وزارت نیرو و شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیروی برق نیز طبق روال هر سال، امسال نیز در این پویش جهانی مشارکت می‌کنند و لامپ‌ها و روشنایی‌های غیراضطراری تمامی ساختمان‌های ستادی و اداری نیز در این روز خاموش می‌شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.