◄ اتوبان اصفهان شیراز و درسی که از تاخیر افتتاح آن باید آموخت
فاز بعدی اتوبان اصفهان شیراز از مرکز استان فارس به بوشهر امتداد پیدا می کند اما اگر درس های لازم را از احداث این آزادراه نیاموخته باشیم، تاخیر طولانی دیگری در افتتاح فاز بعدی اتفاق خواهد افتاد.

فاز بعدی اتوبان اصفهان شیراز از مرکز استان فارس به بوشهر امتداد پیدا می کند اما اگر درس های لازم را از احداث این آزادراه نیاموخته باشیم، تاخیر طولانی دیگری در افتتاح فاز بعدی اتفاق خواهد افتاد.
افتتاح اتوبان اصفهان شیراز با تاخیر طولانی مدت انجام شد؛ تاخیری که اگر مسئولان تدابیری برای آن داشتند می توانست اتفاق نیفتد. مشکل اصلی که موجب تاخیر در افتتاح طولانی ترین آزادراه کشور شد، مساله تامین بودجه و پول مورد نیاز برای ساخت این محور مهم مواصلاتی بود.
خدایار خاشع رئیس انجمن شرکت های سرمایه گذار در آزادراه های کشور در یادداشتی به شرح مشکلات سرمایه گذاری در اتوبان ها پرداخته است. بر اساس این یادداشت اگر بخش خصوصی در اتوبان سازی ورود کند، شاهد احداث سریع و با کمترین تاخیر آزادراه هایی مثل اتوبان اصفهان شیراز خواهیم بود.
وی در یادداشت خود نوشته است؛ یکی از گلایه ها درباره اتوبان تازه تاسیس بین شیراز و ایزدخواست این است که اجرای آزادراه شیراز به اصفهان بیش از حد طولانی شده بود و بهتر است از هر منبعی وجوه مورد نیاز این پروژه تامین می شد تا سریع تر این آزادراه به شبکه آزادراهی وصل شود.
خاشع در بخش دیگری از یادداشت خود نوشته است؛ باید از تجارب به دست آمده بهره گرفت و قطعات ۷ و ۸ را در زمان کوتاه تر به بهره برداری رساند؛ چرا که آزادراهها برای دولت و مردم مزایای زیادی دارند؛ البته نخستین کشوری هم که در خاورمیانه آزادراه ساخت ایران بود.
اتوبان سازی از سال ۱۳۴۰ با ساخت آزادراه تهران - کرج آغاز شد، با این حال هم اکنون بسیاری کشورهای دیگر از ما پیشی گرفتند. بعد از ۶۰ سال از احداث نخستین آزادراه در کشور ما حدود ۳ هزار کیلومتر آزادراه داریم به این معنا که کمتر از ۵۰ کیلومتر آزادراه در سال ساخته ایم که قابل دفاع نیست.
اصلاح برخی از قوانین می تواند توسعه زیرساخت ها را در پی داشته باشد، برای احداث آزادراه در کشور قوانینی وجود دارد که می تواند از مشارکت بخش خصوصی استفاده کرد ؛ اما قوانین دست و پاگیر باعث شده تا سرمایه گذاری کمتر به این بخش معطوف باشد و بیشتر به سمت بازار غیررسمی هدایت شود.
یکی از قوانین دست و پاگیر این است که سود آزادراهها بر اساس سود سپرده بانکی برای سرمایه گذاران محاسبه می شود، این در حالی است که سود سپرده بانکی معاف از مالیات است؛ ولی اگر در پروژه های زیرساختی سرمایه گذاری شود باید ۲۵ درصد مالیات پرداخت شود؛ اصلاح این قوانین سرمایه ها را به سمت ساخت آزادراه می برد.
انتهای پیام
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمیکند.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.