مناطق آزاد برای جذب سرمایه گذار به حکمرانی داده محور نیاز دارند
یک کارشناس ارشد مناطق آزاد با تاکید بر ضرورت گذار از تصمیم گیری های سلیقهای به حکمرانی داده محور اعلام کرد که موفقیت این مناطق در جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه تجارت، دیگر در گرو موقعیت جغرافیایی یا معافیت های مالیاتی محض نیست، بلکه مستلزم استقرار نظام تصمیم سازی مبتنی بر پژوهش، آمار دقیق و مطالعات راهبردی است.
کارشناس ارشد مناطق آزاد تجاری - صنعتی با انتقاد از چالش دیرینه اتخاذ تصمیم های سلیقه ای، مقطعی و فاقد توجیه اقتصادی در برخی نهادها، تاکید کرد که در عصر رقابت فشرده اقتصادی، تنها مناطقی در جذب سرمایه گذار موفق خواهند بود که محیطی پیش بینی پذیر، شفاف و مبتنی بر تحلیل های تخصصی و آمارهای علمی ارائه دهند.
به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، کمال ابراهیمی کاوری، با اشاره به اینکه مناطق آزاد ایران در خط مقدم تعاملات تجاری و زنجیره تأمین جهانی قرار دارند، افزود که هرگونه تحول ژئوپلیتیکی، فناوری یا تغییر در سیاست همسایگان، مستقیماً بر عملکرد این مناطق اثرگذار است؛ از این رو رصد مستمر این متغیرها از طریق آینده پژوهی، سناریونویسی و تحلیل بازار، پیش شرط اصلی تصمیم گیری های کلان و پنج تا ۲۰ ساله است.
این کارشناس ارشد اقتصادی، منطقه آزاد اروند را به عنوان نمونه ای بارز برای پیاده سازی این الگو معرفی کرد و پیشنهاد داد که با ایجاد بانک های اطلاعاتی جامع، راه اندازی مراکز مطالعات راهبردی و بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاه ها، ساختار لجستیکی، تجاری و گردشگری این منطقه تقویت شود.
ابراهیمی کاوری در پایان یادآور شد که آینده مناطق آزاد ایران نه در تصمیم های مقطعی و واکنشی، بلکه در کاهش فاصله میان دانش و سیاست گذاری رقم می خورد؛ بنابراین تبدیل «پژوهش» به زیربنای سیاست گذاری و «داده» به مبنای تصمیم گیری، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای ایفای نقش واقعی این مناطق در اقتصاد ملی است.