◄ اخبار دریایی ایران در هفته گذشته / از رفع توقیف کشتی مرسک تا اعلام جزییات اصلاح تعرفه های بندری

تین نیوز | کشتی مرسک رفع توقیف شد، لزوم تجهیز بیشتر بندرشهید رجایی برای ورود خطوط کشتیرانی خارجی، نتایج 12 جلسه اتاق فکر بنادر از سال 92 تا کنون، عمر خصوصی سازی در بنادر کشور، اعلام جزییات اصلاح تعرفه های بندری، برخی از مهم ترین تیترها و رویدادهای حمل و نقل دریایی ایران در هفته گذشته اند.
به گزارش تین نیوز یک منبع آگاه در سازمان بنادر و کشتیرانی اعلام کرد که روز پنجشنبه (17 اردیبهشت) کشتی مرسک آزاد شد.
این منبع آگاه اعلام کرد که در مورد جزییات آزادی این کشتی بیانیه ای از سوی سازمان بنادر و کشتی رانی صادر می شود.
یک کشتی تجاری متعلق به شرکت خطوط کشتیرانی مرسک (مرسک شیپینگ لاین) در روز 28 آوریل (سه شنبه هشتم اردیبهشت) براساس حکم دادگاه در پی دادخواهی و شکایت خصوصی در ارتباط با بدهی این کشتی به شرکت های ایرانی در آب های ایران توقیف شده بود.
لزوم تجهیز بیشتر بندرشهید رجایی برای ورود خطوط کشتیرانی خارجی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در صورت ورود خطوط کشتیرانی خارجی به بندر شهید رجایی، در سال جاری مشکل خاصی نخواهیم داشت، اما برای سال های بعد باید به فکر تجهیز و توسعه بیشتر بندر شهید رجایی باشیم.
محمد سعیدنژاد در سیزدهمین جلسه اتاق فکر که روز 15 اردیبهشت در محل سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد، گفت: به خاطر رویکرد سیاسی جدید، شاهد درخواست های متعدد از سوی خطوط کشتیرانی مختلف، برای ورود به بندر شهید رجایی هستیم.
نتایج 12 جلسه اتاق فکر بنادر از سال 92 تا کنون
در سیزدهمین جلسه اتاق فکر سازمان بنادر و دریانوردی، علاوه بر ارائه گزارش مهمترین مباحث مطرح شده، پیشنهادهایی که از سوی مسئولان به مرحله اجرا رسیده و یا رد شده مورد بررسی قرار گرفت.
سیزدهمین جلسه اتاق فکر سازمان بنادر و دریانوردی که روز 15 اردیبهشت با حضور مدیرعامل و جمعی از معاونان و مدیران سازمان بنادر و با مشارکت نمایندگانی از بخش خصوصی برگزار شد.
در این نشست که مدیران کل بنادر کشور از طریق ویدئو کنفرانس هم حضور داشتند محسن صادقی فر دبیر اتاق فکر سازمان گزارش جمع بندی مباحث مطرح شده در سال 93 را ارائه داد.
آغاز به کار ششمین همایش بین المللی صنایع فراساحل
ششمین همایش بین المللی صنایع فراساحل، روز 14 اردیبهشت در محل سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
سعید مظاهری دبیر ششمین همایش بین المللی صنایع فراساحل که سخنران ابتدایی این مراسم بود، گفت: امروزه توسعه دریامحور با توجه به پتانسیل های ارزشمند دریاها، یکی از ارکان اصلی و تاثیرگذار در رشد و توسعه پایدار کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه صنعت فراساحل نقش بسزایی در اقتصاد دریایی و اقتصاد کل کشور ایفا می کند، گفت: وجود میادین مشترک نفت و گار در آب های پیرامونی شامل دریای خزر، خلیج فارس، و دریای عمان و ضرورت برنامه ریزی برای اکتشاف میادین، استخراج مواد هیدروکربنی موجود در آن، انتقال پالایش آنها و مدیریت بهینه مخازن از جمله فعالیت های ارزشمند فراساحلی کشور محسوب می شود.
مهم ترین معضلات صنعت نفت در حوزه دریا
مدیرکل پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت گفت: مهم ترین معضلات صنعت نفت در حوزه دریا حفاری، خطوط انتقال و رساندن مواد تولید شده به ساحل است.
محمد ابراهیم شفیعی در ششمین همایش بین المللی صنایع فراساحل اظهار کرد: ایران 40 درصد حوزه فعال در بخش نفت و گاز را در اختیار دارد که 27 حوزه در خشکی و 13 حوزه در دریاست.
وی با تاکید بر اینکه 50 درصد ذخایر گاز طبیعی ایران در مخازن مشترک قرار دارد، گفت: ایران دارای سه حوزه بزرگ دریایی از جمله خلیج فارس، دریای خزر و دریای عمان است.
عمر خصوصی سازی در بنادر کشور
معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی کشور با تاکید بر اینکه روند خصوصی سازی در بنادر كشور از ابتدای دهه 80 آغاز شد، گفت: تدوین مدل جدید واگذاری صورت گرفته، در برخی از بنادر نیز اجرا شده است.
جلیل اسلامی با تاکید بر اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از جمله سازمان های پیشرو در واگذاری امور تصدی گری به بخش خصوصی است، اظهار کرد: روند خصوصی سازی در بنادر كشور از ابتدای دهه 80 آغاز و تقریبا كلیه فعالیت های تصدی گری در بنادر به بخش خصوصی واگذار شد.
وی افزود: خوشبختانه واگذاری امور تصدی گری در بنادر به بخش خصوصی نتایج مثبتی از جمله افزایش بهره وری در بنادر، ایجاد رقابت سالم، ایجاد اشتغال، بهبود كیفیت خدمات بندری، افزایش نقش نظارتی سازمان و غیره را در پی داشت.
تمهیدات لازم برای تسریع عملیات بندری در کشور
عضو اتاق فکر سازمان بنادر و دریانوردی گفت: خروج واقعی دولت و سازمان بنادر از مدیریت بهره برداری از اسکله ها و پایانه های بندری و واگذاری آنها به شرکت های معتبر و با سابقه که مفهوم عدم بهره وری را با صرف هزینه های خود احساس و درک می کنند، لازم است اجرایی شود.
بهزاد سیف اللهی اظهار کرد: بنادر ما چه به لحاظ موقعیت مکانی و چه به لحاظ زیر ساخت ها از پتانسیل بالقوه بالایی برخوردار بوده و در صورت افزایش بهره وری از امکانات موجود که با افزایش انگیزه، اصلاح روش های بهره برداری، استفاده از نرم افزارهای مدیریتی و تبادل اطلاعات ممکن می شود تا سال ها نیازی به سرمایه گذاری در زیرساخت ها نیست.
جزییات اصلاح تعرفه های بندری اعلام شد
مدیرکل ترانزیت و تعرفه، سازمان بنادر و دریانوردی جزییات اصلاح تعرفه های بندری را تشریح کرد.
خسرو سرایی گفت: تغییری که برای اولین بار نسبت به سالهای گذشته روی داده، تغییر در مبنای محاسبه هزینه توقف کشتی در اسکله از روز به ساعت است که باعث می شود مالکین کشتی مبلغ کمتری را بابت هزینه توقف بپردازند.
وی افزود: قبلاً شناورها برای مدت کمتر از یک روز می بایست هزینه توقف یک روز کامل را پرداخت می کردند که به این ترتیب تغییر عمده ای به نفع مالکین کشتی و در جهت افزایش بهره وری زیرساخت های بنادر حاصل شده است.