| کد خبر: 249606 |

هشدار سازمان غذا و دارو درباره داروهای «تلگرامی» و «اینستاگرامی»

مشاور رسانه‌ای رئیس سازمان غذا و دارو درباره مصرف داروهای غیرمجازی که از کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی و سایر مبادی غیرمجاز تهیه می‌ شوند، هشدار داد.

تین نیوز

مشاور رسانه ای رئیس سازمان غذا و دارو درباره مصرف داروهای غیرمجازی که از کانال های تلگرامی و اینستاگرامی و سایر مبادی غیرمجاز تهیه می شوند، هشدار داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سجاد اسماعیلی، درباره تبلیغات برخی داروهایی که با عناوینی همچون «داروهای موثر هندی و پاکستانی» در کانال های تلگرامی دست به دست می شوند، گفت: ارائه هر نوع دارویی در کانال های تلگرامی و اینستاگرامی و مبادی به جز داروخانه، غیرقانونی و تخلف است.

وی افزود: دارو باید از مسیر رسمی زنجیره تامین دارو به دست مصرف کننده و بیمار برسد که تنها عرضه کننده داروها هم داروخانه ها هستند. تامین دارو از هر جایی به غیر از داروخانه برای ما رسمیت ندارد و غیر قانونی است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه تنها محل قانونی عرضه دارو، داروخانه است، گفت: باید توجه کرد که داروهایی که از طریق مبادی غیرمجاز عرضه می شوند، ممکن است تقلبی باشند. به طوری که برچسبی که روی آن وجود دارد، مربوط به آن دارو نباشد و ممکن است اصلا دارو نباشد و ماده دیگری در آن باشد. همچنین ممکن است دارویی که به عنوان داروی موثر عرضه می شود، فاقد ماده مؤثره بود یا حتی ترکیبات خطرناکی در آن استفاده شده باشد.  

وی با بیان اینکه مصرف این داروها می تواند عوارض متعددی برای بیمار داشته باشد، گفت: بیماران به هیچ عنوان از کانال های تلگرامی و اینستاگرامی دارو تهیه نکنند. زیرا تولید و تامین دارو مسیر مشخصی دارد. فرایند تامین ماده اولیه، بررسی فرمولاسیون آن، تولید، انجام تست های پایداری و... در فرایند تولید و تامین دارو انجام شده و بعد از آن مجوز توزیع و عرضه دریافت می کند. طی این مسیر مشخص برای داروها تنها زمانی تضمین می شود که بیمار دارویش را از داروخانه دریافت کند.  

اسماعیلی گفت: مجددا تاکید می کنم داروهایی که از طریق فضای مجازی، اعم از تلگرام، اینستاگرام و سایر مبادی غیرمجاز عرضه می شود، به هیچ عنوان مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.

اسماعیلی در ادامه صحبت هایش درباره خوددرمانی برخی بیماران هنگام ابتلا به بیماری های ویروسی تنفسی، مانند کرونا، آنفلوآنزا و ... گفت: با ابتلا به بیماری هایی چون سرماخوردگی، آنفلوآنزا و... به هیچ عنوان خوددرمانی توصیه نمی شود؛ چراکه به عنوان مثال مصرف نابجای آنتی بیوتیک در زمان ابتلا به این بیماری ها می تواند منجر به مقاومت میکروبی شود. در عین حال مصرف داروهای غیرمجاز هم برای درمان این بیماری ها می تواند عوارض متعددی بر بیماران داشته باشد.  

اسماعیلی تاکید کرد: تضمین کننده اینکه بیمار داروی ایمن و بدون عوارض جانبی غیرمعمول مصرف کند، این است که بیمار دارو را از داروخانه تامین کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.