◄ سامانه ثبت نام آنلاین کارت سوخت خودرو
سامانه درخواست صدور کارت هوشمند سوخت به نشانی اینترنتی fcs.niopdc.ir به منظور ثبت نام آنلاین دریافت کارت هوشمند سوخت ایجاد شده است. با ایجاد این سامانه، فرآیند اخذ کارت سوخت به صورت کاملا غیرحضوری انجام گرفته و هزینه آن نیز به صورت اینترنتی پرداخت می گردد.

کارت هوشمند سوخت، کارتی هوشمند بوده که به منظور اخذ سهمیه بندی و پرداخت هزینه در جایگاه های سوخت خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. صاحبان کارت های هوشمند سوخت می توانند با توجه سهمیه ماهانه خود، اقدام به دریافت سوخت خودرو به نرخ دولتی نمایند.
به گزارش تین نیوز، از آن جایی که دریافت سوخت خودرو با نرخ دولتی، مستلزم داشتن کارت هوشمند سوخت می باشد، کلیه صاحبان وسیله نقلیه می بایست نسبت به ثبت درخواست خود، برای دریافت این کارت اقدام نمایند. دولت به منظور سهولت متقاضیان، سامانه ای را تحت عنوان سامانه بر خط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت ایجاد نموده که افراد می بایست با آدرس و نحوه ثبت نام در آن آشنایی داشته باشند.
معرفی سامانه بر خط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت
سامانه درخواست صدور کارت هوشمند سوخت به نشانی اینترنتی fcs.niopdc.ir به منظور ثبت نام آنلاین دریافت کارت هوشمند سوخت ایجاد شده است. با ایجاد این سامانه، فرآیند اخذ کارت سوخت به صورت کاملا غیرحضوری انجام گرفته و هزینه آن نیز به صورت اینترنتی پرداخت می گردد.
متقاضیان دریافت کارت سوخت هوشمند می توانند با ورود به سایت بر خط ثبت درخواست کارت سوخت، اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده تا بتوانند بعد از احراز هویت و تایید نهایی درخواست خود را مبنی بر دریافت آنلاین کارت سوخت هوشمند در سامانه مزبور ثبت کنند. با راه اندازی سامانه برخط ثبت درخواست کارت هوشمند سوخت، رفت و آمد مکرر به مراکز خدمات الکترونیکی قضایی کاهش می یابد.
در این سامانه امکان ثبت درخواست آنلاین جهت صدور کارت سوخت، از تابستان 1403 فراهم شده است. در فاز اول، صرفا مالکان خودروهای نوشماره (فاقد سابقه صدور کارت سوخت) می توانند با مراجعه به سایت fcs.niopdc.ir درخواست آنلاین کارت سوخت خودرو را ثبت کنند و از طریق همین سایت نیز روند صدور آن را پیگیری کنند. در فاز دوم، امکان ثبت نام آنلاین کارت سوخت المثنی نیز از طریق این سامانه فراهم شده است.
در گذشته، افراد به منظور دریافت المثنی کارت هوشمند سوخت خود و یا ثبت درخواست اولیه برای اخذ این کارت (خودروهای نو شماره) می بایست به صورت حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی مراجعه می کردند، که این امر به نوبه خود، مستلزم اختصاص وقت و هزینه زیادی از جانب مراجعان بود.
در سال جاری، دولت به منظور اجرای تکالیف خود مطابق با تبصره 14 قانون بودجه و هم چنین، استفاده ۹۵ درصدی از کارت سوخت شخصی، در نظر دارد تا سامانه ای را تحت عنوان سامانه بر خط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت ایجاد نماید.
تفاهم نامه ایجاد این سامانه، بین شرکت پژوهش و توسعه ناجی و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منعقد گردیده و با ایجاد آن، خدمات ثبت نام کارت سوخت در بستر اینترنت و به صورت آنلاین انجام خواهد شد که این امر، به نوبه خود، زمان صدور کارت هوشمند سوخت را بسیار کاهش خواهد داد.
مالکان وسایل نقلیه، می توانند از طریق پلتفرم های مختلف به سامانه بر خط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت دسترسی داشته و پس از احراز هویت از طریق ثبت کدملی، شماره تلفن همراه به نام، دریافت کد یک بار مصرف و نیز تایید دیگر مشخصات شخصی نظیر کدپستی و ... درخواست خود را برای صدور کارت هوشمند سوخت ثبت کنند.
هم چنین افراد در این سامانه می توانند علاوه بر ثبت درخواست برای دریافت کارت هوشمند سوخت، اقدام به مشاهده و رهگیری کارت سوخت و نیز؛ استعلام مقدار سوختگیری آن نمایند. توجه به این نکته ضروری است که مشاهده سوخت گیری در این سامانه، تنها برای یک ماهه اخیر امکان پذیر خواهد بود.
مراحل ثبت نام آنلاین کارت سوخت هوشمند
1. پس از ورود به سامانه کارت سوخت ، همانند تصویر زیر، روی گزینه «ورود به سیستم» کلیک کنید.
2. اگر تاکنون در این سامانه ثبت نام نکرده اید، از منوی بالای صفحه، گزینه «ثبت نام حقیقی» را انتخاب کنید. همانند تصویر زیر، کد ملی، تاریخ تولد و شماره موبایل را وارد کنید.
3. پس از وارد کردن عبارت امنیتی، روی دکمه «ادامه» بزنید تا پیامک رمز برای تان ارسال شود. در صورتیکه اطلاعات نمایش داده شده، صحیح و درست بود، حالا کد پیامک شده را همانند تصویر زیر، در کادر مربوطه وارد نمایید.
4. پس از کلیک کردن روی گزینه «تایید» مجددا پیامک دیگری برای تان ارسال می شود که حاوی «نام کاربری» و «رمز عبور» است. با داشتن این دو عدد، ثبت نام شما به پایان رسیده و می توانید وارد سامانه کارت سوخت شوید. پس از ورود به سامانه، همانند تصویر زیر، از منوی «عملیات» ، گزینه «ثبت درخواست جدید» را انتخاب کنید.
5. در این قسمت، همانند تصویر زیر، «شماره شناسایی برگه سبز» و همچنین «شماره پلاک خودرو» را باید وارد کنید و مابقی مراحل را انجام دهید.
مدت زمان صدور کارت سوخت با استفاده از این سامانه از یک ماه به کمتر از یک هفته کاهش یافته است و با اجرای این سامانه دیگر نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ نیست و ثبت درخواست به صورت کاملاً الکترونیکی انجام می شود.
این نکته مهم را فراموش نکنید که ثبت درخواست کارت سوخت، همیشه از طریق دفاتر پلیس+10 نیز همچنان قابل انجام است. به عبارت بهتر، مراجعه حضوری به دفاتر پلیس+10 به نوعی پشتیبان برای خدمات اینترنتی سامانه fcs.niopdc.ir است.
در سراسر کشور، یک هزار و 100 دفتر پلیس+10 وجود دارد که تمامی خدمات انتظامی را به مردم ارائه می دهند. بنابراین، ثبت نام کارت سوخت همواره در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) در حال ارائه است و از این دفاتر حذف نخواهد شد.