بازدید سایت : ۱۰۲۶۰۸
| کد خبر ۱۰۵۵۴
کپی شد

◄حمل و نقل و جام جهانی ۲۰۱۴؛ استراتژی برزیل برای سرمایه گذاری در بنادر

◄حمل و نقل و جام جهانی ۲۰۱۴؛ استراتژی برزیل برای سرمایه گذاری در بنادر
|

تین نیوز | گرچه بنادر در برگزاری جام جهانی تاثیر بسزایی ندارند اما دولت برزیل بر این باور است که توسعه و افزایش کاربری بنادر می تواند منابع خوبی برای توسعه گردشگری و ارائه خدمات به مسافران جام جهانی باشد.

به گزارش تین نیوز، کشور برزیل دارای 40 بندر در 8 هزار و 500 کیلومتر ازخط ساحلی این کشور است که مالکیت آنها یا در اختیار بخش خصوصی و یا در اختیار شرکت سهامی عام Companha Docos قرار دارد.

همچنین در حال حاضر، سالانه حدود 700 میلیون تن بار از طریق بنادر برزیل جابجا می‌شوند که این میزان 95 درصد کل کالای موجود در بازار برزیل را شامل می‌‌شود و طبق پیش‌بینی‌ها نیز میزان تقاضای بازار برای دریافت کالا از طریق بنادر سالانه 5 درصد افزایش می یابد.

به همین خاطر، دولت برزیل در سال 2007 یک نهاد جدید در قالب دپارتمان ویژه بنادر به منظور توسعه و ارتقای سطح کیفی و کمی بنادر برزیل تاسیس کرد.

بنابر این گزارش، یکی از وظایف این نهاد، نظارت بر روند توسعه بنادر در برزیل است و هدف از ایجاد آن گسترش از لحاظ کمی و حرکت در جهت پویایی و ایجاد رقابت در میان آنها به شمار می رود.

گفتنی است برای توسعه بنادر بودجه ای معادل 450 میلیون پوند به منظور عمیق سازی در جهت دسترسی به کانال ها، ترمینال ها، افزایش ظرفیت پهلو گیری کشتی های بزرگ و افزایش ظرفیت جابجایی حجم بار در بنادر اختصاص داده شده است و چندین برابر آن نیز از طریق بخش خصوصی برای مدرن سازی و نوسازی و حتی احداث بنادر جدید، سرمایه جذب شده است.

اگرچه سرمایه گذاری در بنادر به طور خاص مربوط به برگزاری جام جهانی 2014 برزیل نمی شود، اما برنامه خاصی به منظور نوسازی و بهسازی محوطه بنادر در یکسری از شهر های خاص مد نظر بوده است. به طور مثال یکی از این طرح ها در شهر "پرتو آلگرو" و "ریو دوژانیرو" در جهت ایجاد رقابت بیشتر میان بنادر این دو شهر بوده است. به علاوه برای تامین اوقات فراغت در شهرهایی مانند پرتو آلگرو، ریودوژانیرو و مانائوس امکاناتی همانند قایق های کرورز و مجتمع های رفاهی و خدماتی در این بنادر فراهم شده است.

لازم به ذکر است علاوه بر بودجه دولت، برای شهرهای میزبان بازی های جام جهانی 2014 برزیل سرمایه گذاری بخش خصوصی کاملا مشهود است به طوری که بخش عظیم و قابل توجه سرمایه ساخت، مدرنیزه کردن و گسترش بنادر توسط بخش خصوصی یا همان شرکت سهامی عام Companha Docos تامین شده است.

سرمایه گذاری 2 میلیارد پوندی برای ساخت بندر جدید "ریو"
گفتنی است در بنادر شهرهای میزبان بازی های جام جهانی مانند پرتو آلگرو 165 میلیون پوند، رسیفه 30 میلیون پوند، در فاز یک بندر ریو دژانیرو 100میلیون پوند، در فاز دوم این بندر 1میلیارد پوند، همچنین برای ساخت بندر جدید در شهر ریو نیز 1 میلیارد پوند و برای ساخت بندر شخصی در همین شهر 500 میلیون پوند توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

بنابر این گزارش، بندر بزرگ ریو دوژانیرو به نام "سوپر آکوآ پرٌت" قرار است با مساحت 78 میلیون متر مربع و عمق 18.5 متر با پیش بینی گنجایش 100 میلیون تن بار در سال به یکی از بزرگ ترین بندر برزیل  و اساسا به هاب اصلی جنوب-شرق و مرکز- غرب برزیل تبدیل شود.

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که دولت و بخش خصوصی کشورهایی همچون انگلستان، امریکا، آلمان و فرانسه حداکثر از پنج سال قبل از شروع بازی های جام جهانی 2014 برزیل طرح ها و برنامه های خود در خصوص سرمایه گذاری و مشارکت در اجرای طرح های حمل و نقل کشور برزیل را تهیه کردند تا بتوانند سودهای کلانی هم در مقطع زمانی جام جهانی و همچنین پس از آن در خصوص ترانزیت کالا به دست آورند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.