◄ ضرورت اتصال راه آهن همدان ـ سنندج به مرز
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تأکید بر نقش کلیدی حمل ونقل و لجستیک در توسعه منطقه آزاد بانه ـ مریوان، این منطقه را مستعد تبدیل شدن به هاب لجستیکی غرب کشور دانست و بر تسریع در تکمیل راه آهن همدان ـ سنندج و اتصال آن به مرز باشماق برای پیوند با کریدورهای شرق–غرب و شمال–جنوب تأکید کرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، رضا مسرور در این آیین که با حضور اعضای هیات مدیره منطقه آزاد بانه _ مریوان، نمایندگان مردم کردستان در مجلس، معاونین و مدیران دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، با اشاره به ظرفیت های ویژه استان، به ویژه همجواری با اقلیم کردستان عراق، گفت: منطقه آزاد بانه ـ مریوان باید تجارت با کردستان عراق را در اولویت برنامه های خود قرار دهد. قرارگیری در مجاورت مرز باشماق، فرصتی کم نظیر برای تبدیل این منطقه به هاب لجستیکی، توسعه انبارداری و ایجاد پایانه های صادراتی فراهم کرده است.
مسرور با بیان اینکه هر منطقه آزاد متناسب با مزیت های بومی خود باید مسیر توسعه را تعریف کند، افزود: ظرفیت این منطقه در حوزه لجستیک، گردشگری ترکیبی و توریسم سلامت قابل توجه است و در پهنه بانه نیز تمرکز بر صنایع سبک و متوسط می تواند زمینه ساز اشتغال پایدار و رونق اقتصادی شود.
راهآهن همدان ـ سنندج؛ حلقه مفقوده اتصال بانه ـ مریوان به کریدورهای بین المللی
وی همچنین بر اهمیت پروژه راه آهن همدان ـ سنندج و اتصال آن به مرز تأکید کرد و این طرح را اقدامی ملی برای پیوند منطقه به کریدورهای شرقی ـ غربی و شمالی ـ جنوبی کشور دانست و خواستار پیگیری جدی این پروژه و استفاده حداکثری از ظرفیت های ملی و استانی شد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه توسعه مناطق آزاد با اراده و تصمیم گیری قاطع مدیران محقق می شود، گفت: هیچ یک از مناطق آزاد کشور از ابتدا دارای زیرساخت های کامل نبوده اند، اما مدیریت فعال و پیگیر توانسته است مسیر پیشرفت را هموار کند. مردم از ما تحول می خواهند و مدیران باید با حضور میدانی و صرف وقت و انرژی در منطقه، این انتظار را محقق سازند.
مسرور با اشاره به ضرورت تهیه نقشه های کاربری اراضی منطقه آزاد بانه ـ مریوان، خاطرنشان کرد: نبود طرح جامع نباید مانع جذب سرمایه گذاری شود؛ ظرفیت های قانونی و اختیارات مدیران عامل در اساسنامه سازمان ها به روشنی تعریف شده و باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: مدیران عامل منصوب هیأت وزیران هستند و باید با تعامل سازنده با وزارتخانه ها، استانداری و نمایندگان مجلس، مسائل منطقه را با تقسیم کار و پیگیری مستمر حل وفصل کنند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین ایجاد اشتغال پایدار را راهکاری اساسی برای رفع پدیده کولبری دانست و گفت: زیبنده منطقه آزاد نیست که شاهد کولبری باشیم؛ با برنامه ریزی صحیح و جذب سرمایه گذاری می توان فرصت های شغلی گسترده ای ایجاد کرد.
مسرور در پایان با ابراز امیدواری نسبت به آینده منطقه آزاد بانه ـ مریوان، تاکید کرد: با همدلی هیأت مدیره، حمایت دولت و بهره گیری از ظرفیت های ملی و استانی، می توان رضایت مردم را که مهم ترین اولویت ماست، تأمین و مسیر توسعه متوازن منطقه را هموار کرد.