| کد خبر: 255467 |

◄ نقش گروه مپنا در راه اندازی نیروگاه بیوگاز واحدهای پنج و شش تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران

نیروگاه بیوگاز واحدهای پنج و شش تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران، افتتاح شد.

تین نیوز

نیروگاه بیوگاز واحدهای پنج و شش تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران، افتتاح شد. این نیروگاه با دو مولد تولید همزمان برق و حرارت (CHP) با مجموع ظرفیت اسمی 2.4 مگاوات ساعت، امکان تولید 15 میلیون کیلووات ساعت در سال را داراست.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی مپنا ، بهره برداری از این پروژه که با مشارکت گروه مپنا انجام شده است، کاهش انتشار گازهای گلخانه ایی در حدود 75 هزار تن دی اکسید کربن به طور سالیانه را در پی دارد. به این معنا که با سوزاندن گاز حاصل تصفیه فاضلاب از ورود متان به اتمسفر جلوگیری می شود.

قرارداد پروژه نیروگاه بیوگاز در سال 1393 با گروه مپنا با موضوع خرید و مهندسی، نصب و راه اندازی سامانه های CHP بیوگاز فاز پنج و شش تصفیه خانه جنوب تهران مابین شرکت توسعه یک مپنا و شرکت ژرف کار جم (پیمانکار مجری اصلی شرکت فاضلاب تهران) مشتمل بر دو دستگاه CHP کانتینری به ظرفیت 1.2*2 MW به صورت EPC در سال1393 منعقد و ابلاغ شد.

همچنین خدمات مهندسی، تامین و نصب تجهیزات در اواسط سال 1395 انجام شد و سپس در شهریور ماه 1401 با توجه به تکمیل پروژه تولید بیوگاز واحدهای مذکور توسط شرکت فاضلاب تهران، بعد از 6 سال امکان اتصال گاز به واحدهای سامانه های CHP تامین و نصب شده توسط شرکت توسعه یک مپنا فراهم شد.

در این پروژه کار به صورت EPC به انجام رسید و در قالب دو قرارد جداگانه خرید تجهیزات (P) و خدمات مهندسی، احداث و راه اندازی (EC) بین طرفین منعقد شد.

در این نیروگاه از موتورهای احتراق داخلی گازسوز که قابلیت سوزاندن سوخت بیوگاز را دارد استفاده شده است. ظرفیت کل نیروگاه 2.4 مگاوات که از دو واحد 1.2 مگاواتی استفاده شد. تجهیزات هر واحد به صورت کامل در یک کانتینر دو طبقه نصب شدند. (دو عدد کانتینر مدولار برای کل نیروگاه) هر واحد مجهیز به سیستم CHP برای بازیافت حرارت موتور است.

گفتنی است نیروگاه ‎های بیوگازسوز از جمله نیروگاه های مقیاس کوچک محسوب می شوند که از سال ها قبل در زمره حوزه های کسب و کاری شرکت توسعه یک گروه مپنا به عنوان پیمانکار EPC قرار گرفته است. برای نمونه می توان به احداث نیروگاه های مقیاس کوچک بیوگازسوز در تصفیه خانه های فاضلاب شهری (شرکت های آب و فاضلاب) و سایت های مدیریت پسماند شهری (شهرداری ها) اشاره کرد. گلوگاه اصلی این حوزه از بازار، موتورهای گازسوز هستند که واردات آنها با مشکلاتی مواجه است و هزینه های سرمایه گذاری را نیز افزایش می دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.