تردد بیش از ۶ هزار زائر از مرز خسروی از ابتدای ماه محرم
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه گفت: ۶ هزار و ۲۴ نفر زائر از پایانه مرزی خسروی از ابتدای ماه محرم تا روز هفتم تردد کرده اند.

مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین دروازه کربلا به عنوان قدیمیترین و اصلی ترین مرز برای تردد زوار عتبات عالیات در آستانه نهم و دهم ماه محرم (تاسوعا و عاشورای حسینی) پذیرای حضور زائران عتبات عالیات است و ورود و خروج زوار از این مرز به صورت روان و شبانه روزی در جریان است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مرز رسمی خسروی با زیرساختها و راههای دسترسی مطلوب و امکاناتی مناسب، مرزی راحت و ایمن برای تردد سریع زائران اربعین است.
مسیرهای منتهی به این مرز به شکل بزرگراه بوده زوار می توانند از مقصد استان های خود به سه طریق عازم مرز خسروی شوند و علاوه بر خودروهای شخصی از طریق ناوگان حمل و نقل هوایی و یا زمینی و بین شهری و یا خطوط ریلی به مرکز استان کرمانشاه رسیده و پس از آن نیز با خودروهای شخصی و یا ناوگان عمومی بین شهری عازم مرز شوند.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیاله و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند و زائران پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
تردد بیش از ۶ هزار زائر از مرز خسروی از ابتدای ماه محرم
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه گفت: ۶ هزار و ۲۴ نفر زائر از پایانه مرزی خسروی از ابتدای ماه محرم تا روز هفتم تردد کرده اند که این پایانه برای خدماترسانی ویژه به زائران در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی آمادگی کامل دارد.
یزدان خسروی به نقش راهبردی مرز خسروی در تردد زائران عتبات عالیات اشاره کرده و گفت که این آمار بیانگر افزایش محسوس سفر زائران به ویژه در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی است.
وی با تأکید بر موقعیت منحصر بفرد مرز خسروی اظهار کرد: این پایانه مرزی به عنوان قدیمیترین مرز بینالمللی غرب کشور، همواره یکی از مبادی اصلی تردد زائران عتبات عالیات بوده است که این مرز به واسطه زیرساختهای مناسب، سهولت در تردد و نزدیکی به مراکز زیارتی کشور عراق، در سالهای اخیر به انتخاب اول بسیاری از زائران تبدیل شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه ادامه داد: امسال با پیشبینی حجم بالای سفرهای زائران در ایام محرم و بهویژه اربعین حسینی، تدابیر گستردهای برای ارائه خدمات مطلوب در این مرز انجام شده که بخشی از اقدامات انجام شده شامل تکمیل کنارگذر مرزی، احداث ایستگاه مسافربری جدید و ارتقای پایانه مرزی خسروی است تا زائران بتوانند با سهولت از خدمات شرکتهای اتوبوسرانی و حمل و نقل عمومی بهرهمند شوند.
پایانه مرزی خسروی مجهزترین و منظم ترین پایانه برای تردد زائران
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه با اشاره به برنامهریزی برای خدماترسانی شبانهروزی در مرز خسروی گفت: این پایانه مرزی یکی از مجهزترین و منظمترین پایانههای مرزی کشور برای تردد زائران عتبات عالیات است و با همکاری نیروهای راهداری، گمرک، پلیس راهور، هلالاحمر و سایر نهادها، شرایط مناسبی برای خدمترسانی به زائران فراهم شده است.
خسروی تأکید کرد: آمادگی کامل برای مدیریت موج بازگشت زائران نیز پیشبینی شده و امید است با همکاری انجمن های صنفی حوزه حمل و نقل مسافر، شاهد سفری ایمن، روان و بیدغدغه برای زائران باشیم.
مرز خسروی شبانه روزی پذیرای زائران باز است
مدیر پایانه مرزی خسروی نیز گفت که تردد در مرز خسروی ۲۴ ساعته است و در منذریه (خروجی خسروی در داخل خاک عراق) وسایل نقلیه برای سفر به شهرهای زیارتی در تمام ساعات شبانه روز آماده است.
میثم پرهیخته اضافه کرد: محدودیتی برای ورود و خروج زائران به صورت انفرادی و کاروانی در مرز خسروی وجود ندارد ضمن اینکه مسیرهای منتهی به این مرز نیز از ورودی استان کرمانشاه تا نقطه صفر مرزی چهار بانده است.
او با اشاره به وجود ۵۸ گیت ۲ کاربره در مرز خسروی گفت که قابلیت افزایش به ۲۰۰ گیت را دارد و به هر میزان که تقاضای تردد وجود داشته باشد، گیتها در پایانه مرزی خسروی فعال است تا معطلی برای تردد زوار ایجاد نشود.
او اضافه کرد: در مرز خسروی برای ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو پارکینگ احداث شده و ظرفیت هتلینگ و مراکز اقامتی قصرشیرین با یک هزار و ۵۰ تخت نیز برای زائران در تمام ایام سال فعال است و زائرانی که این مرز را برای عزیمت به عتبات عالیات انتخاب کنند می توانند از این ظرفیت در صورت اقامت در قصرشیرین استفاده کنند.
پارسال اربعین مرز رسمی خسروی پذیرای یک میلیون زائر بود که پیش بینی ها حاکی از آن است که با توجه به ظرفیت های این مرز از سوی زوار با اقبال بیشتری روبرو شود بطوری که ۲ میلیون زائر از سراسر کشور این مسیر را برای سفر معنوی خود انتخاب کنند.
قصرشیرین افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.