بازدید سایت : ۸۶۲۵۴

8 اشتباه رایج در صنعت خودروسازی جهان

حدود 150 سال است که صنعت خودروسازی به عنوان یکی از بزرگترین کسب و کارها در سراسر جهان شناخته می شود. این صنعت در طول فعالیت خود با انبوهی از حقایق، اطلاعات غلط و افسانه ها روبرو بوده است.

8 اشتباه رایج در صنعت خودروسازی جهان
تین نیوز |

حدود 150 سال است که صنعت خودروسازی به عنوان یکی از بزرگترین کسب و کارها در سراسر جهان شناخته می شود. این صنعت در طول فعالیت خود با انبوهی از حقایق، اطلاعات غلط و افسانه ها روبرو بوده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از دیجایتو، بسیاری از این افسانه ها همچنان در صحبت های روزانه مردم شنیده می شوند که نشان از قوی بودن روایت آن ها دارد. با این حال افسانه های صنعت خودروسازی چه هستند و حقایق پشت آن ها چیست؟ با ما همراه باشید تا به این روایت های افسانه ای بپردازیم.

افسانه اول صنعت خودروسازی، آمریکایی ها و خودروهای دیفرانسیل جلو

افسانه موجود درباره صنعت خودرو‌سازی آمریکا بیان می کند که مشتریان آمریکایی ابدا علاقه ای به خودروهای دیفرانسیل جلو ندارند. آن ها دوست دارند تا همواره خودروهای دیفرانسیل عقب با موتورهای V8 داشته باشند. تنها وانت بارها اجازه دارند تا با سیستم انتقال قدرت چهار چرخ محرک عرضه شوند!

در سوی واقعی ماجرا، این افسانه اشتباه است. بسیاری از خودروهای فروخته شده در آمریکا از نوع دیفرانسیل جلو هستند. حتی خودروهای کلاسیک آمریکایی همچون کادیلاک الدورادو 1976 با وجود بهره مندی از موتور V8، ساختار انتقال قدرت دیفرانسیل جلو داشتند.

افسانه دوم، آستون مارتین و نام گذاری آن

آستون مارتین یکی از نام های ماندگار صنعت خودروسازی بریتانیا است که امروزه نیز به تولید انواع خودروهای گرندتور و اسپرت ادامه می دهد. مطابق افسانه ها، نام این برند از اسم بنیان گذار آن لیونل مارتین و شهر استون کلینتون در باکینگهام شایر گرفته شده است. لیونل مارتین ارتبط کمی با این شرکت خودروسازی داشت و تنها به دلیل برنده شدن در یک مسابقه تپه نوردی، نام او در برند شرکت قرار گرفت.

این افسانه تا حدودی درست است چرا که نیمه اول نام این برند از اسم لیونل مارتین گرفته شده است. با این حال نیمه دوم آن به مسیر تپه نوردی آستون هیل اشاره دارد. البته ارتباطی بین نام های استون کلینتون و استون هیل وجود دارد که بیان آن ساعت ها به طول می انجامد. اما قطعاً شرکت خودروسازی بریتانیایی به نام دومی نام گذاری شده است و نه اولی.

افسانه سوم، شورولت نوا و مشکل نام آن

بسیاری از علاقمندان خودرو در ایران، با شورولت نوا آشنا هستند. این کوپه آمریکایی که در ایران به سدان تبدیل شده بود، تا سال ها به عنوان یکی از بهترین محصولات صنعت خودروسازی ایران شناخته می شد. افسانه ای در مورد شورولت نوا وجود دارد که دلیل عدم موفقیت آن در کشورهای اسپانیایی زبان را بیان می کند. بنابر این افسانه، کلمه Nova در زبان اسپانیایی به معنای وسیله نقلیه ای است که راه نمی رود! با این حال افسانه مذکور توسط مقالات کم کیفیت خودرویی ترویج یافته است.

کلمه Nova در اسپانیایی همان معنایی را دارد که در زبان انگلیسی برای این عبارت قائل هستیم. نوا معنای ستاره جدید و رویداد نوظهور را می دهد. با این حال اگر دو بخش عبارت نوا را جدا کنیم و آن را به صورت No Va بخوانیم، معنای آن در اسپانیایی تغییر می کند. در آن صورت نوا معنای وسیله نقلیه ای که کار نمی کند را بازتاب می کند. البته اسپانیایی زبانان هیچ گاه دو عبارت Nova و No va را یکسان تلفظ نمی کنند. بنابراین عدم موفقیت شورولت نوا در بازارهای صادراتی آمریکای لاتین دلیل دیگری داشته است.

افسانه چهارم، فورد و تولید انبوه خودرو

فورد مدل T به عنوان اولین اتومبیل تولید انبوه صنعت خودروسازی جهان شناخته می شود. این افسانه تا بخشی منطقی است چرا که فورد موفق شد تا طی بازه زمانی 18 ساله، پانزده میلیون دستگاه فورد مدل T تولید کند. این رکورد تا سال 1972 و آمار تولید فولکس واگن بیتل در دست فورد باقی ماند. با این حال منطقی بودن و واقعی بودن دو مساله جدا از هم هستند.

در مورد روند مونتاژ فورد مدل T و اصولی که به نام فوردیسم شناخته می شود، هیچ گونه بحثی وجود ندارد. این شرکت آمریکایی نخستین خودروسازی بود که اتومبیل ها را روی یک خط مونتاژ تولید می کرد. با این حال پیش از مدل T، اولدزمبیل Curved Dash که به نام اولدزمبیل مدل R شناخته می شود به عنوان نخستین خودرو تولید انبوه جهان شناخته می شود. این خودرو بین سال های 1901 تا 1907 با استفاده از فرآیند قطعات مجزا که امروزه به نام مونتاژ CKD شناخته می شود، تولید شد.

افسانه پنجم صنعت خودروسازی، فورد مدل T و رنگ مشکی

هنری فورد منبع افسانه های بسیاری در صنعت خودروسازی بوده است. علاوه بر تولید انبوه، او گفته مشهوری درباره روند تولید و بازاریابی یک قرن پیش دارد. نقل قولی از هنری فورد موجود است که می گوید: مشتریان می توانند فورد مدل T را به هر رنگی که می خواهند سفارش دهند، به شرط آن که رنگ انتخابی آن ها مشکی باشد!

دلایل زیادی برای این گفته هنری فورد بیان شده اند. برای مثال یکی از این دلایل بیان می کند که رنگ مشکی پس از پاشش روی بدنه خودرو، زودتر از سایر رنگ ها خشک می شده است. با این حال چنین افسانه ای به صورت کامل غلط خواهد بود.

افسانه پنجم صنعت خودروسازی، فورد مدل T و رنگ مشکی

یک مطالعه جامع توسط دکتر ترنت بوگس مورخ مدل T در این مورد انجام شد. براساس این مطالعه تمام خودروهای ساخته شده بین اواخر سال 1914 و تابستان 1925 (تقریباً 11.5 میلیون دستگاه از بیش از 15 میلیون تولید شده) در واقع سیاه بودند. رنگ های دیگر برای سال های پایانی تولید معرفی شدند. همچنین رنگ آمیزی بدنه خودرو و خشک کردن لایه های مختلف خودرو با رنگ مشکی حدود چهار روز طول می کشید. رنگ آمیزی اسپری هیچ ربطی به این مساله نداشت، زیرا فورد تا سال 1926 از این روش استفاده نمی کرد. به طور خلاصه، درست است که اکثر مدل T ها مشکی بودند، اما همه آنها مشکی نبودند.

افسانه ششم، تویوتا کرولا و آمار فروش

تویوتا کرولا نماد اعتبار و آبروی صنعت خودروسازی ژاپن است. این خودرو از دهه 1960 تاکنون روی خط تولید قرار دارد. تویوتا ادعا می کند که کرولا پرفروش ترین ماشین جهان است و رکورد فولکس واگن بیتل معروف را می شکند. این شرکت در آگوست 2021 گزارش داد که فروش کرولا از 50 میلیون دستگاه فراتر رفته است. این رقم بزرگ حداقل ده میلیون بیشتر از مجموع دو رکورددار قبلی فروش خودرو یعنی فولکس واگن بیتل و فورد مدل T است.

با این حال در مورد آمار تویوتا تردیدهایی وجود دارد. نخست آن که تویوتا کرولا در قالب 12 نسل از سال 1966 تاکنون ساخته شده است. نسل های مختلف تویوتا کرولا هیچ گونه اشتراکی با یکدیگر ندارند و هرکدام از آن ها یک خودرو کاملا جدید محسوب می شوند. در سوی مقابل روند توسعه و تغییر فولکس واگن بیتل و فورد مدل T بسیار کند بوده است. برای مثال مالکان فورد مدل T می توانستند قطعه ای از مدل 1914 این خودرو را روی فورد مدل T نسخه 1924 سوار کنند. با این حال نمی توان فروش انبوه تویوتا کرولا در جهان را انکار کرد و بابت این موفقیت به ژاپنی ها تبریک نگفت.

افسانه هفتم، موتورهای V12 ایتالیایی هستند!

صنعت خودروسازی ایتالیا به دلیل تولید انواع مختلفی از سوپراسپرت های ماندگار در جهان مشهور است. لامبورگینی، فراری، مازراتی و آلفارومئو نام های ماندگار ایتالیایی در دنیای خودرو هستند. این برندها شهرت خود را به دلیل موتورهای V12 به دست آورده اند. حتی فیات نیز در تاریخ خود موتور V12 تولید کرده است. از این رو است که بسیاری از افراد منشا موتور V12 را ایتالیا می دانند.

با این حال افسانه فوق کاملا غلط است. موتورهای V12 بسیاری توسط برندهای بی ام و، کادیلاک، مرسدس بنز، جگوار و حتی تویوتا تولید شدند. حتی اختراع نخستین موتور V12 را نمی توان به ایتالیایی ها نسبت داد. نخستین موتور 12 سیلندر خورجینی تاریخ توسط جرج شبلر بریتانیایی برای استفاده در یک قایق موتوری توسعه یافت. او چهار سال بعد نخستین خودرو را با موتور 12 سیلندر تولید کرد.

افسانه هشتم صنعت خودروسازی، فولکس واگن بیتل

فولکس واگن بیتل اولین، محبوب ترین و پرفروش ترین مدل این برند تاکنون بوده است و به عنوان نماد صنعت خودروسازی آلمان شناخته می شود. این خودرو طی دهه 1930 میلادی و به دستور آدولف هیتلر برای حمل و نقل مردم آلمان توسعه یافت. تولید این خودرو پس از جنگ جهانی دوم ادامه پیدا کرد که حاصل آن محبوبیت گسترده بیتل در سراسر جهان بود. این خودرو تا سال 2003 در مکزیک به تولید می رسید. به نظر می رسد که چیز جدیدی برای گفتن وجود ندارد و این افسانه حقیقت دارد، با این حال همه چیز آن چه به نظر می رسد، نیست.

افسانه هشتم صنعت خودروسازی، فولکس واگن بیتل

نام رسمی این خودرو، فولگس واگن تیپ 1 بود. این خودرو در نسخه های 1200، 1302 و 1500 تولید شد که این اعداد به حجم موتورها اشاره داشتند. اسم مستعار این خودرو در آلمان Käfer بود که معنای آن سوسک است. این نام توسط بسیاری از نقاط جهان پذیرفته شد، در حالی که ایرانیان آن را فولکس قورباغه ای نامیدند. فولکس واگن تا سال 1997 از نام بیتل استفاده نکرد. نام بیتل برای نسل دوم این خودرو مورد استفاده قرار گرفت که به جز برخی خطوط ظاهری، هیچ گونه شباهتی با بیتل اصلی نداشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.