صنعت لجستیک کشور نیازمند مدیریت واحد است / نقش مهم شرکت های بزرگ مقیاس در صنعت حمل و نقل
دبیرکل انجمن شرکت های حمل و نقل بزرگ مقیاس هوشمند کشور گفت: مدیریت واحد و یکپارچه یکی از نیازهای اصلی در صنعت لجستیک کشور به شمار می رود.
دبیرکل انجمن شرکت های حمل و نقل بزرگ مقیاس هوشمند کشور گفت: مدیریت واحد و یکپارچه یکی از نیازهای اصلی در صنعت لجستیک کشور به شمار می رود.
به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، پیمان اسراری ظهر امروز در نشست تاب آوری در صنعت حمل و نقل کشور که به همت کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه ما چشم انداز مشخصی را پیش روی حوزه لجستیک طراحی و تدوین نکرده ایم و البته مشکل جایی است که متاسفانه یک مدیریت واحد و یکپارچه در این بخش وجود ندارد.
وی ادامه داد: در زمینه لجستیک و علیرغم همه ظرفیت های در اختیار، متاسفانه کشور ما در میان کشورهای دنیا رتبه خوبی ندارد. هر چند که در زمینه زیرساخت ها نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است ولی همچنان رتبه خوبی در این بخش هم در دنیا نداریم.
این فعال صنعت حمل و نقل کشور با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای مهم در منطقه و جهان به شمار می رود، افزود: موقعیت خاص کشور می تواند زمینه را برای تبدیل ایران به یکی از مهمترین مسیرهای حمل و نقل در جهان تبدیل کند ولی تاکنون این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی خاص کشور ایران، بیان کرد: ایران دارای مرز مشترک زمینی و دریایی با ۱۵ کشور در منطقه است و مهمتر از آن، از مجموع ۳۱ استان کشور ۱۶ استان ما دارای مرز زمینی یا دریایی با کشورهای منطقه هستند.
اسراری با اشاره به اینکه کریدورهای شمال و جنوب، شرق و غرب و مسائل مرتبط با آنها از جمله موضوعات مهم برای تبدیل کشور به یک مسیر مهم حمل و نقلی در جهان است، افزود: آسیب شناسی ظرفیت ها و توانمندی های حوزه حمل و نقل در کشور یکی از نیازهای ضروری به ویژه در این شرایط بحرانی بعد از جنگ است.
وی با بیان اینکه تصمیم گیری و تصمیم سازهای دولت در راستای توسعه لجستیک به عنوان یکی از نیازهای مهم همچنان بر پایه تفکر سنتی و مربوط به چند دهه قبل است، عنوان کرد: باید سیاست گذاری جدیدی در این بخش اعمال شود.
دبیر انجمن شرکت های حمل و نقل بزرگ مقیاس و هوشمند کشور گفت: هر چند که قانونگذار وزارت راه و شهرسازی را متولی اصلی حوزه لجستیک معرفی کرده است ولی متاسفانه در کنار این وزارت خانه سایر بازیگران این بخش یا نادیده گرفته می شوند یا اینکه به صورت جزیره ای عمل می کنند.
وی گفت: سوال اصلی اینجاست که نقش بخش خصوصی در زمینه توسعه پایدار لجستیک کشور کجاست؟ تا چه میزان از ظرفیت های آن برای تصمیم سازی ها و اجرای سیاست های کلان این بخش استفاده می شود.
وی ضمن اشاره به اینکه متاسفانه لجستیک در کشور مورد بی توجهی قرار گرفته است، عنوان کرد: در کنار آن هم بخش خصوصی فعال در این زمینه خیلی بازی داده نمی شود و این یکی از مشکلات دیگر پیش روی توسعه این صنعت می باشد.
اسراری اظهار کرد: لجستیک کشور نیازمند طراحی مجدد است، باید مدیریت این بخش به صورت یک پارچه مورد توجه قرار گیرد و بخش خصوصی نقش مهمتری در سیاست گذاری ها داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، بیان کرد: شرکت های بزرگ مقایس هوشمند در کشور یکی از مهمترین ظرفیت های حمل و نقل ایران را بر عهده دارند. خوشبختانه امروز در کشور ما و با شکل گیری شرکت های بزرگ مقیاس که تجربه موفق کشورهای برتر جهان بود ظرفیت خوبی را در کشور ایجاد کرده است.
کارشناس صنعت حمل و نقل کشور گفت: اگر حمل و نقل در کشور مبتنی بر شرکت های بزرگ مقیاس باشد خیلی بهتر می شود در بحران ها موضوع را مدیریت کرد. متاسفانه امروز بخش زیادی از شبکه حمل و نقل در کشور راننده محور است و این باید اصلاح شود و تنها راه عبور از این وضعیت توسعه شرکت های بزرگ مقیاس هوشمند است.
وی با اشاره به ویژگی های مهم شرکت های بزرگ مقیاس، یادآور شد: یکی از ویژگی های اصلی شرکت های بزرگ مقیاس داشتن مالکیت ۵۰ خودرو است. البته ما در انجمن اعتقاد داریم که این میزان باید به ۳۰۰ ماشین افزایش یابد. مالکیت وسیله نقلیه از سوی شرکت زمینه تاب آوری آن در بحران های مختلف را افزایش می دهد.
وی با اشاره به خدمات شرکت های بزرگ مقیاس هوشمند در کشور، افزود: امروز تمامی کالاهای اساسی در کشور از سوی شرکت های بزرگ مقیاس جابجا می شود و خوشبختانه عملکرد این شرکت های در جنگ های دوم و سوم تحمیلی به خوبی مشخص شد.
اسراری عنوان کرد: ما در جریان این جنگ های تحمیلی، توزیع کالایی مثل آرد در سطح کشور حتی برای یک ساعت دچار چالش نشد و در زمینه توزیع سوخت و حتی جابجایی کالا از جنوب به دیگر نقاط کشور نیز به بهترین شکل ممکن انجام شد.
وی در پایان بیان کرد: متاسفانه علیرغم این عملکرد خوب، همچنان از شرکت های بزرگ مقیاس هوشمند استفاده نمی شود. باید این شرکت ها به صورت ویژه تقویت شوند. توسعه ناوگان حمل و نقل کشور با حمایت از این شرکت ها باید مورد توجه قرار گیرد.