بازدید سایت : ۱۰۱۵۶۹
| کد خبر ۲۹۶۴۴۲
کپی شد
معاون وزیر راه:

هوشمندسازی حمل و نقل به معنای واقعی اتفاق نیافتاده است

معاون وزیر راه وشهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور گفت: باید در بخش حمل و نقل هوشمند سازی اتفاق بیافتد، طبق گزارش ها اعلام شده یک هزار و ۲۰۰ شرکت هوشمند در حمل و نقل راه اندازی شده اما این به معنای واقعی اتفاق نیافتاده است.

هوشمندسازی حمل و نقل به معنای واقعی اتفاق نیافتاده است
تین نیوز |

معاون وزیر راه وشهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور گفت: باید در بخش حمل و نقل هوشمند سازی اتفاق بیافتد، طبق گزارش ها اعلام شده یک هزار و ۲۰۰ شرکت هوشمند در حمل و نقل راه اندازی شده اما این به معنای واقعی اتفاق نیافتاده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، رضا اکبری روز پنجشنبه در همایش فرصت های سرمایه گذاری راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان اظهار داشت: تحولی در بخش حمل و نقل اتفاق نمی افتد مگر اینکه هوشمند سازی و تحول دیجیتال داشته باشیم و مشکلات اعلام بار، کمبود بار، بومی گرایی و غیره با هوشمند سازی و شفاف سازی اتفاق می افتد، البته برخی منافع شان در مخالفت با هوشمند سازی است.

وی تصریح کرد: ۹۵ درصد فعالان حمل و نقل در کشور در بخش جاده ای فعالیت می کنند و این نسبت در کشورهای دنیا متفاوت بوده اما کشوری با کمترین شاخص در دنیا حمل و نقل جاده ای آن به زیر ۷۰ درصد می رسد و سهم حمل و نقل جاده ای سهم غالب است.

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور تاکید کرد: سالانه ۶۰۰ میلیون تن کالا و ۱۴۲ میلیون نفر مسافر عمومی با احتساب وسائل نقلیه شخصی بیش از ۵۰۰ میلیون نفر جابه جا می شوند.

وی ادامه داد: حدود ۱۰۰ هزار کیلومتر راه فرعی و اصلی روستایی داریم و ارزش سرمایه ای بخش راه کشور حدود هشت هزار همت و سرمایه بخش حمل و نقل حدود ۶ هزار همت است.

اکبری بیان کرد: جاده های کشور نیاز به نگهداری جدی دارد وبر اساس استانداردهای جهانی بین ۲ تا ۶ درصد این سرمایه باید برای نگهداری جاده ها هزینه شو؛ یعنی ۱۶۰ تا ۳۲۰ همت باید هزینه شود که با چیزی که در اختیار سازمان راهداری قرار داده می شود فاصله زیاد دارد.

وی خاطر نشان کرد: کل ۹ درصد عوارض دریافتی جاده ای ۳۴ همت است و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از بودجه راهداری برای جاده ها را تامین می کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: جاده ها و شریان های اصلی کشور در سال های اخیر پنج مرتبه با دستگاه های پیشرفته اسکن و فیلمبرداری شده و وضعیت خرابی شبکه حمل و نقل و جاده ای روشن و روی میز ما قرار دارد.

وی تاکید کرد: بر اساس قانون هفتم توسعه استهلاک جاده باید توسط بخش حمل و نقل پرداخت شود و برای نخستین بار در کشور و استهلاک آسفالت به صورت علمی و دقیق محاسبه شده است؛ سالانه کامیون های حمل و نقل بار ۶۰ همت استهلاک در جاده ها ایجاد می کنند.

اکبری گفت: در بخش سامانه های هوشمند ۲ هزار و ۹۸۰ سامانه تردد شمار، یک هزار و هفت سامانه دوربین نظارت تصویری و یک هزار و ۴۰۰ سامانه تخلف در کشور فعالیت دارند.

وی با اشاره به نوسازی ناوگان جاده ای بیان کرد: برخی قوانین در این زمینه باید اصلاح شود و تضاد منافع بعضی ها در بخش های مختلف جلو این اصلاح را گرفته است ؛کارهای مفیدی برای نوسازی ناوگان جاده ای در دست اقدام قرار دارد و از مجلس درخواست داریم تا در اصلاح قوانین کمک کند.

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور بیان کرد: شورای اقتصاد تصویب کرد برای سال ۱۴۰۳، ۸۵ هزار کامیون تولید داخل به بازار وارد شود، اما به دلایلی کارخانه سازنده وارد نشد.

وی ادامه داد: استان کرمان یکی از استان های مهم و در مسیر ۲ کریدور اصلی تهران- بندرعباس و تهران- زاهدان است و محورهای پر تردد و سنگینی دارد.

اکبری بیان کرد: امسال برای مسیر تهران به بندرعباس هفت هزار میلیارد تومان قرارداد برای روکش آسفالت بسته شده است که یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن به کرمان اختصاص دارد.

جای خالی شرکت های حرفه ای در کرمان

وی اظهار داشت: شهرک تخصصی حمل و نقل باید راه اندازی شود و شرکت های حرفه ای حمل و نقل داشته باشیم که اتفاق واژگونی اتوبوس در کرمان نشان دهنده سیستم غیر حرفه ای در بخش اتوبوس و جای شرکت های حرفه ای حمل و نقل در کرمان خالی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: انبار داری برای حمل و نقل بسیار منفعت دارد که استان کرمان ظرفیت های زیادی دارد و مجموعه خدمات حرفه ای به رانندگان نیز ضروری است.

وی بیان کرد: در ایمنی جاده ای می توانیم سرمایه گذاری کنیم، فرهنگ سازی در ایمنی متولی ندارد و همه بخش ها باید همکاری کنند.

به گزارش ایرنا همایش سراسری فرصت های سرمایه گذاری بخش حمل و نقل و راهداری استان کرمان، با حضور استاندار کرمان و جمعی از مسئولان در تالار فرهنگ و هنر استان کرمان برگزار شد. امضای تفاهمنامه بین استاندار کرمان و رییس سازمان راهداری

 

در این آیین تفاهم نامه مشارکت احداث آسفالت ۵۰۰ کیلومتر از جاده های روستایی شمال استان کرمان به امضای استاندار و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور رسید.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.