بازدید سایت : ۷۲۲۷۵

هوشمندسازی ناوگان ترانزیت برای افزایش جذابیت ترانزیتی کشور

به تعبیر برخی فعالان حوزه حمل ونقل، ایران کشوری است که در چهارراه حمل ونقل بین المللی قرار دارد و دارای بیش از 20 هزارکیلومتر مسیرهای آزادراهی و بزرگراهی بین شهری است که پایش تمامی این مسیرها همواره یکی از دغدغه های اصلی دستگاه های ذی ربط به شمار می رود.

تین نیوز |

به تعبیر برخی فعالان حوزه حمل ونقل، ایران کشوری است که در چهارراه حمل ونقل بین المللی قرار دارد و دارای بیش از 20 هزارکیلومتر مسیرهای آزادراهی و بزرگراهی بین شهری است که پایش تمامی این مسیرها همواره یکی از دغدغه های اصلی دستگاه های ذی ربط به شمار می رود.

​به گزارش تین نیوز به نقل از ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی ، حمل و نقل پ نکته قابل تأمل دیگر در خصوص ایران، عبور دو کریدور تجاری بین المللی شمال-جنوب و شرق-غرب بر جذابیت های ترانزیت از خاک ایران افزوده است. براساس سالنامه آماری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، سالانه بیش از 7 میلیون تن بار از طریق جاده ای در کشور ترانزیت می شود. این بارها با بیش از 300 هزار سفر در سال و متوسط پیمایش بیش از 1200 کیلومتر در شبکه حمل ونقل جاده ای کشور ترانزیت شده است.

ترانزیت عبارت است از انتقال کالایی گمرک نشده از یک گمرک به گمرکی دیگر که تحت نظارت گمرک صورت می گیرد و در بین کشورهای مختلف بسیار رقابتی است و هر کشوری در تلاش است تا برای پیروزی و موفقیت در بازارهای بین المللی، قیمت ترانزیتی کالا را به صورت رقابتی تعیین کند.

اگر کشوری بتواند از مزیت های رقابتی و توانایی هایش در زمینه ترانزیت به خوبی بهره برداری کند، می تواند سود خوبی را به چرخه اقتصادی خود وارد کند. همچنین زمان عبور کالا و قابلیت اطمینان نیز از جمله سایر شاخص های تأثیرگذار در بحث ترانزیت است.

تمامی این مسائل، نشان از وجود ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه حمل ونقل ترانزیت جاده ای دارد اما در کنار آن مسائلی نظیر توقف های متعدد و طولانی مدت، تأمین امنیت رانندگان و ناوگان، عدم نظارت بر میزان مصرف سوخت و قاچاق آن، عدم امکان پایش مسیر و مسافت پیموده شده توسط ناوگان، کمبود تیرپارک و ... ازجمله معضلات ترانزیت و حمل ونقل بین المللی است.

یکی از چالش های پیش روی نهادهای ذی نفع حوزه ترانزیت بین­المللی، عدم اطلاع از وضعیت و موقعیت ناوگان در شبکه حمل ونقل جاده ای کشور و میزان مسافت دقیق پیموده شده توسط این ناوگان است. درنتیجه عوارض جاده ای و سوخت متناسب با تردد ناوگان مذکور اخذ نشده و کشور متحمل زیان­های فراوان در این حوزه شده است.

اجرای پروژه پایش ناوگان حمل و نقل بین المللی و ترانزیت به کمک فناوری های ارتباطات برد کوتاه اختصاصی (DSRC) شامل شناسایی فرکانس رادیویی (RFID)، عوارض ویدیویی شامل پلاک خوان خودکار (ANPR)، توزین در حین حرکت (WIM)، داده­های ثبت­ شده شبکه تلفن­ های همراه (BTS) و ... منافع زیادی از جمله پایش سراسری ناوگان، دریافت عوارض پیمایش ناوگان، پایش فعالیت ها و تخلفات ناوگان، جلوگیری از قاچاق و واردات محموله های ممنوعه و ... در بر دارد.

 

*رییس گروه هوشمندسازی ستاد توسعه فناوری های فضای و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.