بازدید سایت : ۹۷۰۰۴

نکات معامله ماشین و روش های دریافت سریع خلافی خودرو در ۱۴۰۲​

خرید و فروش ماشین چند مرحله دارد. آگاهی از این مراحل هم سرعت کار را بالا می برد، هم از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری می کند.

نکات معامله ماشین و روش های دریافت سریع خلافی خودرو در ۱۴۰۲​
تین نیوز |

خرید و فروش ماشین چند مرحله دارد. آگاهی از این مراحل هم سرعت کار را بالا می برد، هم از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری می کند. تعویض پلاک یکی از این مراحل است. پرداخت خلافی خودرو بهتر است قبل از تعویض پلاک ماشین پرداخت شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از بیمه دات کام، گاهی اوقات افراد بدون دقت به این موضوع اقدام به معامله خودرو می کنند. ناگهان در هنگام مراجعه به مراکز فک پلاک متوجه لیست بلندبالای تخلفات رانندگی مالک قبلی می شوند. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید بهتر است قبل از نوشتن قولنامه، وضعیت جرائم رانندگی مالک را بررسی کنید.

قبل از خرید خودرو به چه نکاتی باید توجه کرد؟

چه خودروهایی دیگر تعویض پلاک نمی‌شوند؟

قوانین معامله خودرو چیست؟ نکات مهم در معامله ماشین چیست؟ در مورد روش معامله خودرو چه می دانید؟ قانون معامله ماشین چیست؟ در این مقاله می خواهیم شما را با نکات معامله خودرو کنیم تا بعد در خرید به مشکلی برنخورید. با ما همراه باشید تا در مورد قوانین معامله خودرو اطلاعات کافی را به دست آورید.

 

از آن جایی که معامله ماشین یکی از کارهایی است که باید با دقت و آگاهی انجام شود، توجه به نکات معامله خودرو به شما کمک می کند با دقت عمل بیشتری معامله خودرو را انجام دهید. احتمالا افراد زیادی با این سوال درگیر هستند که برای معامله ماشین چه باید کرد؟ با خواندن این مقاله به پاسخ این سوال خواهید رسید.

اگر قصد خرید و فروش اتومبیل دارید، لازم است بدانید که گاه آگاهی نداشتن از نکات معامله خودرو شما را به دردسر می اندازد. پس عاقلانه است که قبل از ورود به این پروسه با مراحل معامله خودرو آشنا شوید. نکات مهم در معامله ماشین را به خاطر بسپارید. آگاهی نحوه معامله خودرو و قولنامه خودرو از مسائلی است که به شما در فرآیند خرید و فروش خودرو کمک می کند. روش معامله خودرو فرآیند پیچیده ای ندارد. در هر معامله خودرو مراحلی طی می شود که در ادامه آن ها را برای شما ذکر می کنیم.مراحل معامله خودرو شامل موارد زیر است:

  • بازدید و کارشناسی خودرو
  • تنظیم قولنامه
  • مراجعه به مراکز تعویض پلاک نیروی انتظامی
  • مراجعه به دفتر اسناد رسمی و ثبت سند قطعی
  • در صورت داشتن بیمه بدنه، مراجعه به دفاتر نمایندگی شرکت بیمه و تهیه الحاقیه تغییر مالکیت

بهتر است تخلفات رانندگی قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک و هر اقدام برای معامله خودرو پرداخت شود. در غیراین صورت در مراکز فک پلاک با کارت بانک های دولتی آن را تسویه می کنند. بنابراین تهیه برگه عدم خلافی برای تعویض پلاک یکی از کارهایی است که حتما باید انجام شود. دریافت سریع خلافی خودرو موجب می شود زمان کمتری را برای استعلام پرداخت خلافی صرف کنید. برای دریافت سریع تخلفات رانندگی روش های ساده و بی دردسری وجود دارد که در ادامه مقاله به آنها می پردازیم. در صورتی که قصد خرید خودرو از طریق دلالی ماشین را دارید، به مراحلی از کارشناسی باید توجه بیشتری داشته باشید. آگاهی از قانون معامله ماشین و رعایت نکاتی که در ادامه ذکر می کنیم به شما کمک می کند تا با اطمینان خاطر قدم در این مسیر بگذارید.

شما می توانید برای کسب آگاهی بیشتر به راهنمای کامل ما درباره تعویض پلاک خودرو، مراحل و چک لیست مربوط به آن مراجعه نمایید.

سه روش برای معامله خودرو

برای معامله خودرو می توان از سه روش؛ مراجعه حضوری، وکالت تعویض پلاک و وکالت فروش استفاده کرد. در ادامه هر کدام از این روش ها بررسی می کنیم.

مراجعه حضوری برای معامله خودرو

یکی از اولین روش های معامله خودرو مراجعه حضوری است. برای این کار بعد از کارشناسی دقیق خودرو، طرفین یک مبایعه نامه را میان خود تنظیم می کنند و زمانی را برای مراجعه به مراکز تعویض پلاک مشخص می کنند. بعد از مراجعه به مراکز تعویض پلاک مراحل لازم را انجام می دهند.

این روش مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای مثال پیدا کردن خریدار، توافق بر سر کارشناسی خودرو از معایب این روش است و در مورد مزایا هم می توان گفت که این روش ارزان ترین روش معامله خودرو است.

 وکالت تعویض پلاک هم بعد از دادن وکالت یکی از طرفین به دیگری

یک نفر به نمایندگی مراحل انتقال پلاک و تنظیم سند را انجام می دهد. در نهایت برای امضای سند رسمی، فروشنده و خریدار باید هر دو حضور داشته باشند. یکی از مهم ترین معایب این روش را می توان امکان سواستفاده از پلاک و ارتکاب جرم قبل از انتقال و تعویض پلاک برشمرد.

وکالت فروش آخرین روش معامله خودرو

در این روش فروشنده یک وکالت بلاعزل به خریدار می دهد. سپس خریدار به همراه وکالت نامه و مدارک به مراکز تعویض پلاک مراجعه می کند و اقدامات لازم را انجام می دهد. در نهایت هم با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی سند قطعی را به نام خودش می زند.

مدارک معامله خودرو مورد نیاز

در هنگام خرید و فروش  و انتقال خودرو مدارک زیادی لازم می شود. بهتر است برخی مدارک را در زمان بازدید و کارشناسی ماشین چک کنید. برخی دیگر را می توانید سر فرصت از فروشنده بخواهید.

مدارکی که باید در زمان بازدید و کارشناسی خودرو بررسی شوند:

امروزه با وجود استارآپ هایی حوزه خرید و فروش اتومبیل مانند کارنامه، همراه مکانیک و… کار برای خریدار و فروشندگان راحت تر شده است.

معمولا روال کار این است که ابتدا خودرو کارشناسی و قیمت گذاری می شود، سپس برای معرفی به خریداران احتمالی بر بستر اپلیکیشن، سایت یا پیج های اینستاگرامی قرار می گیرد. با این حال توصیه می شود که خود خریداران نیز وقتی برای بازدید حضوری ماشین می روند، مدارک زیر را بررسی نمایند.

مدارک مورد نیاز برای معامله خودرو

کارت خودرو و برگ سبز:

مهم ترین اسناد شناسایی مالک ماشین در سامانه های نیروی انتظامی کارت خودرو و برگ سبز است. طبق قانون، اتومبیل متعلق به شخصی است که برگ سبز و کارت ماشین به نامش باشد. پس در هنگام بازدید خودرو، کارت ملی یا مدارک شناسایی مالک را با این دو مدرک تطبیق دهید. در ضمن به خاطر داشته باشید که معامله زمانی قطعی می شود که برگ سبز به فرد خریدار منتقل شود.

در حقیقت معامله خودرو بدون برگ سبز امکان پذیر نیست. چنانچه بین طرفین معامله اختلافی پیش بیابد، حتی در صورت داشتن قولنامه فقط با حکم قضایی، پلیس می تواند خودرو را توقیف کند.

برگه کمپانی

در این برگه تاریخ خرید اتومبیل، کمپانی فروشنده، شماره موتور، شماره شاسی یا VIN و قیمت خرید درج می شود. اگر قصد معامله خودرو لیزینگی را دارید، به اطلاعات این برگه دقت کنید. مبادا ماشین در رهن کمپانی واردکننده باشد. در چنین شرایطی مالک حق ندارد خودرو را بدون تسویه حساب با شرکت مربوطه معامله کند.

در ادامه مقاله نکات بیشتر در خصوص نحوه معامله خودرو و دریافت سریع خلافی نوشته ایم. وقتی شما اتومبیل را از خودروساز می خرید، سندی به این نام وجود ندارد؛ اما بعد از اولین معامله، این سند برای مالک دوم به بعد ماشین صادر می شود. سند قطعی باید دارای سربرگ قوه قضاییه و مهر برجسته باشد. این سند در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود. در هنگام بازدید به مشخصات روی برگه سبز و برگ کمپانی دقت کنید.

اگر مشخصات هر دو یکی است یعنی شما دارید؛ ماشین را از اولین مالک خریداری می کنید، پس نیاز به داشتن سند قطعی نیست. وجود این سند نشان دهنده تسویه حساب قطعی بین مالکین قبلی است. همچنین با وجود سند مذکور می توانید مطمئن باشید که معاملات گذشته خودرو تحت نظارت قوه قضاییه انجام گرفته است.

نکته مهم: اشاره شد که نیروی انتظامی مشخصات هویتی برگ سبز را به عنوان مالک خودرو می شناسد. در حالیکه ملاک بررسی های قانونی در قوه قضاییه سند قطعی است. این تفاوت حکم بین دو دستگاه تصمیم گیر، برای کسانی که در روند معامله خودرو به اختلاف می خورند دردساز می شود. پس طبق قاعده «احتیاط شرط عقل است» بدون سند قطعی معامله را انجام ندهید.

بیمه شخص ثالث

بیمه اجباری خودرو یا بیمه شخص ثالث یکی از مدارک مهم در معامله خودرو است. بدون این بیمه نامه نباید اتومبیل را حتی یک سانتی متر جابه جا کنید؛ چه برسد به خرید و فروش! 

مدارک شناسایی و وکالت خودرو :

در پروسه بازدید، فروشنده باید کارت ملی خود را ارائه دهد. اگر مالک حضور نداشته باشد، فردی که خود را فروشنده خودرو معرفی کرده است، باید از مالک وکالت محضری معامله ماشین داشته باشد. وکالت نامه مذکور برای انجام دو بخش «شماره گذاری» و «تنظیم سند قطعی» تنظیم می شود. دقت کنید که مالک به این فرد هر دو وکالت را داده باشد. 

اگر خودرو متعلق به افراد ساکن در خارج از کشور است، حتما به داشتن مهر تایید وزارت خارجه بر وکالت نامه اطمینان حاصل کنید. اگر در خرید و فروش خودرو به صورت وکالتی ترس دارید، می توانید با مراجعه با مقاله ۹ نکته وکالت خرید و فروش خودرو، بر این ترس خود فائق آمده و به راحتی و با خیال راحت به نقل و انتقال خودروی خود بپردازید.

مفاصا حساب عوارض شهرداری

دولت هرساله برای خودروها مبلغی را به عنوان مالیات یا عوارض شهرداری تعیین می کند. مبلغ عوارض سالیانه شهرداری خودرو با توجه به نوع و کاربری آن تصویب می شود. هر مالک موظف است این مالیات را تا پایان سال بپردازد. در صورت عدم پرداخت به موقع سالی دو درصد جریمه به عوارض شهرداری اضافه می شود.

مدارکی که در مراحل بعدی معامله ماشین باید بررسی شوند:

دو مدرک برگه عدم خلافی و مدارک مربوط به احراز محل سکونت خریدار را می توانید سر فرصت بررسی کنید.

برگه عدم خلافی:

مالک ماشین باید تمام تخلفات رانندگی خودرو را تسویه کند. اگر مالک مدرکی دال بر پرداخت خلافی خودرو  ارائه ندهد؛ خریدار می تواند با داشتن برخی اطلاعات تخلفات رانندگی فروشنده را استعلام کند. برای دریافت سریع خلافی خودرو می توانید از روش های زیر اقدام کنید.

روش های دریافت سریع خلافی خودرو

راه های استعلام خلافی خودرو به شرح زیر است:

  • مراجعه به سایت راهور خلافی خودرو ۱۲۰ و انتخاب گزینه «استعلام تخلفات رانندگی»، وارد کردن بارکد پستی: در این روش می توانید لیست خلافی خودرو را مشاهده کنید.
  • استفاده از اپلیکیشن ها و سایت های استعلام خلافی مانند تهران من، فرمون، قبضینو و…: در این روش می توانید لیست خلافی خودرو را مشاهده کنید.
  • شماره گیری کد #110*، ارسال شماره شاسی یا VIN: در این روش تعداد و مبلغ کل خلافی برای شما پیامک می شود.
  • ارسال کد VIN به سرشماره 1101202020: در این روش تعداد و مبلغ کل خلافی پیامک می شود.
  • مراجعه حضوری با دفاتر پلیس ۱۰+: در هنگام مراجعه به این مراکز باید مدارک خودرو را همراه داشته باشید.
  • تماس با شماره ۸۸۲۸۸۸۸۸: وقتی به اپراتور وصل شدید، شماره پلاک را اعلام کنید.

مدارک احراز محل سکونت خریدار:

در هنگام صدور پلاک ماشین یکبار سکونت خریدار احراز می شود. یعنی لازم نیست در هر معامله این پروسه را تکرار کنید. برای احراز محل سکونت به یکی از مدارک زیر نیاز دارید:

  • سند خانه
  • اجاره نامه
  • دفترچه بیمه تامین اجتماعی
  • گواهی اشتغال به تحصیل
  • قبوض آب، برق، گاز و تلفن

این مدارک باید بنام فرد یا بستگان درجه یک او باشد.

در معامله خودرو تمامی مدارک باید کامل باشند

درخواست صدور الحاقیه تغییر ذینفع

در ادامه مقاله نکات معامله ماشین و دریافت سریع خلافی خودرو می خواهیم به موضوع الحاقیه بیمه شخص ثالث و  تغییر ذینفع در آن بپردازیم. اگر کار بازدید و کارشناسی فنی اتومبیل به خوبی و خوشی پیش رفت، مراحل نوشتن قولنامه، تعویض پلاک و ثبت سند قطعی را پیش می بریم. برخی از خریداران فکر می کنند در همین مرحله کار پایان می گیرد.

اگر خودرویی که خریده اید بیمه بدنه دارد حتما برای تنظیم الحاقیه ذینفع مالک جدید به شرکت بیمه مراجعه کنید. چنانچه این مرحله را انجام ندهید، در صورت بروز حوادث تحت پوشش بیمه بدنه مبلغ خسارت به حساب مالک قبلی واریز می شود.

نکته: ۲۴ ساعت بعد از خرید اتومبیل می توانید برای نقل و انتقال بیمه نامه اقدام کنید.

عقد قولنامه بعد از نظر مثبت کارشناسان فنی خودرو

اگر خودرویی از نظر فنی و کارشناسی نظر شما را به خود جلب کرد، اولین و مهم ترین کاری که باید انجام دهید، تنظیم قولنامه است. قولنامه یک برگه کاغذ است که بین خریدار و فروشنده در دو نسخه تهیه می شود و به عنوان یک سندی قانونی و معتبر برای معامله است. دو طرف یک نسخه از قولنامه را نزد خود نگه می دارند. هنگام نگارش قولنامه از کاربن استفاده می کنند، چرا که هر دو نسخه باید دقیقا مثل هم باشند. البته به خاطر داشته باشید که قبل از کارشناسی خودرو اقدام به تنظیم قولنامه نکنید. برگه معامله ماشین همان قولنامه است.

لازم است بدانید که موارد زیر به طور کامل باید در مبایعه نامه یا قولنامه خودرو ذکر شود:

  1. مشخصات خریدار و فروشنده
  2. مبلغی که به عنوان ودیعه به فروشنده پرداخت می شود.
  3. تاریخ تعویض پلاک و تغییر سند
  4. همچنین به خاطر داشته باشید اگر هر یک از طرفین نسبت به معامله خودرو منصرف شود باید مبلغی را به عنوان خسارت به طرف مقابل پرداخت کند
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.