بازدید سایت : ۸۶۲۵۴

مقررات لغو پرواز توسط ایرلاین چیست؟

پس از صدور اولین بلیت در هر پرواز، در صورت لغو یا ابطال پرواز در هرزمانی به دلایل بازرگانی، شرکت هواپیمایی باید بلافاصله نسبت به اطلاع رسانی به مسافرین دارای بلیت معتبر از طریق پیامک یا ایمیل اقدام کند.

تین نیوز |

پس از صدور اولین بلیت در هر پرواز، در صورت لغو یا ابطال پرواز در هرزمانی به دلایل بازرگانی، شرکت هواپیمایی باید بلافاصله نسبت به اطلاع رسانی به مسافرین دارای بلیت معتبر از طریق پیامک یا ایمیل اقدام کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، حقوق مسافر مجموعه ای از سیاست ها، دستورالعمل ها، استانداردها، ضوابط و مقرراتی است که الگوی رفتاری شرکت هواپیمایی و دست اندرکاران امور پروازی را تدوین می کند و هدف آن تضمین حقوق مادی و معنوی و رعایت شأن و منزلت مسافران در فرآیند مسافرت های هوایی است. در عین حال که رعایت این مجموعه حمایتی برای کلیه ایرلاین ها لازم الاجراست. در این راستا آیین نامه حقوق مسافر برای پروازها فروردین ماه ۱۳۹۴ اصلاح شده و آخرین ویرایش آن چندی پیش،  آذرماه سال جاری ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید؛

آخرین اصلاحیه آیین حقوق مسافر منتشر شد

بر اساس این آیین نامه، در خصوص لغو یا ابطال پرواز توسط شرکت حمل کننده، شرکت هواپیمایی باید در ابتدا کلیه بررسی های لازم از حیث میزان تقاضا، زمان و ایام پرواز مناسب در هفته، بهای بلیت قابل رقابت در کلاس های نرخی (RBDs) متفاوت و به طور کلی صلاح و صرفه اقتصادی انجام پرواز در هریک از مسیرهای پروازی را انجام داده و پس از اطمینان از صلاح و صرفه خود در انجام پرواز، به فروش بلیت با مشخصات مندرج در آن به عنوان شرایط قرارداد خود با مسافر آغاز کند.

پس از صدور اولین بلیت در هر پرواز، در صورت لغو یا ابطال پرواز در هرزمانی به دلایل بازرگانی، شرکت هواپیمایی باید بلافاصله نسبت به اطلاع رسانی لغو یا ابطال پرواز به مسافر (مسافرین) دارای بلیت معتبر از طریق ارسال پیامک تلفنی یا پست الکترونیکی (ایمیل) اقدام و شواهد آن را به مدت دو سال از زمان لغو یا ابطال پرواز نگهداری کند.

هرگونه اطلاع رسانی منوط به ارائه و درج شماره تلفن یا پست الکترونیکی صحیح و فعال، هنگام صدور بلیت است.

در راستای اطلاع رسانی لغو یا ابطال پرواز مسافر، شرکت های هواپیمایی ملزم به تبادل نظر و ارائه پیشنهادهای لازم مانند پروازهای جایگزین، استرداد وجه در اولین زمان ممکن از طریق برقراری تماس مستقیم با مسافر یا ارسال پست الکرونیکی است.

عدم موافقت مسافر با دریافت وجه بلیت چه نتیجه ای دارد؟

در صورت عدم موافقت مسافر با دریافت وجه بلیت، در صورتیکه با وجود داشتن بلیت تأییدشده و حضور به موقع برای انجام خدمات پذیرش (in-Check) و به همراه داشتن اسناد مسافرتی لازم، شرکت هواپیمایی از پذیرش مسافر در آن پرواز به لحاظ محدودیت ظرفیت امتناع کند و مسافر به طور داوطلبانه به این امر رضایت ندهد، در این صورت شرکت حمل کننده ملزم به اعزام مسافر به مقصد مندرج در بلیت در کوتاه ترین فاصله زمانی ممکن روی سرویس هوایی خود یا سایر شرکت های هواپیمایی با پرواز مستقیم یا توقف دار در کابین پروازی یکسان یا بالاتر از آن (تجاری یا عالی) با رعایت مدارک و شرایط مسافر است.

اگر هیچ یک از اقدامات جبرانی شرکت هواپیمایی رضایت مسافر را جلب نکند، مسافر می تواند نسبت به طرح دادخواست در دادگاه های صالحه اقدام کند.

چنانچه بنابر دلایل فنی یا عملیاتی هواپیما مجبور به بازگشت به فرودگاه مبداء شود، در صورت انصراف مسافر از انجام پرواز، باید وجه بلیت به طور کامل به مسافر مسترد شود. در صورت اراده مسافر به انجام پرواز، شرکت هواپیمایی باید تمهیدات لازم را برای اعزام مسافر به مقصد در کوتاه ترین زمان ممکن با استفاده از سرویس هوایی خود یا سایر شرکت های هواپیمایی در کابین پروازی یکسان با بلیت اصلی اقدام کند.

چنانچه شرکت هواپیمایی اهتمام لازم برای اعزام مسافر را به کار نبندد و مسافر راساً اقدام به خرید بلیت جایگزین کند، به شرط آنکه کابین پروازی یکسان باشد و پرواز جایگزین در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود، شرکت هواپیمایی اصلی باید نسبت به پرداخت وجه بلیت جایگزین به مسافر اقدام کند.

چنانچه اعزام مسافر در کوتاه ترین زمان ممکن با استفاده از سرویس هوایی خود در کابین پروازی بالاتر (تجاری یا عالی) میسر باشد درصورت پرداخت مابه التفات بهای بلیت اصلی با بلیت جایگزین توسط مسافر اعزام مسافر صورت می پذیرد. چنانچه اعزام مسافر در کوتاه ترین زمان ممکن با استفاده از سرویس هوایی شرکت هواپیمایی دیگر در کابین پروازی بالاتر (تجاری یا عالی) میسر باشد مسافر باید نسبت به خرید بلیت جایگزین خود اقدام کند و پس از انجام پرواز اسناد آن را تسلیم شرکت هواپیمایی اصلی کند تا پس از بررسی حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت وجه بلیت اصلی را دریافت کند.

در صورتی که مسافر از انجام پرواز انصراف دهد، چه می شود؟

چنانچه بنابر دلایل فنی یا عملیاتی هواپیما مجبور به فرود در فرودگاه جایگزین شود در صورتی که پرواز در آنجا لغو شود، شرکت هواپیمایی موظف است نسبت به اعزام مسافر به فرودگاه مبدأ یا مقصد بلیت مسافر با استفاده از سرویس هوایی خود یا سایر شرکت های هواپیمایی موجود در فرودگاه جایگزین، اقدام کند. در صورتی که مسافر از انجام پرواز به هر دلیلی انصراف دهد شرکت هواپیمایی ملزم به استرداد وجه بلیت به مسافرین ظرف مدت ۴۸ ساعت است همچنین باید زمان اطلاع رسانی به مسافرین را جهت پیگیری یا بررسی شکایات، ثبت کند.

هرگونه تعجیل یا تأخیر در ساعت انجام پرواز از زمان صدور بلیت تا روز پرواز باید بلافاصله به اطلاع مسافر رسانده شود. اطلاع رسانی باید ابتدا با ارسال پیامک تلفنی یا پست الکترونیکی یا تماس مستقیم با مسافر صورت گیرد. مسافر در انتخاب زمان جدید پرواز با توجه به برنامه زمان بندی سفر خود مجاز است.

درصورت عدم موافقت مسافر با زمان جدید و اراده وی بر انجام سفر در زمان اصلی، شرکت هواپیمایی مربوطه باید با انتخاب مسافر نسبت به انتقال وی روی سرویس هوایی سایر شرکت های هواپیمایی با ساعت پرواز مشابه با حداقل اختلاف زمانی معقول و مورد قبول مسافر اقدام کند. در صورت عدم موافقت مسافر با زمان جدید و انصراف از انجام پرواز کل وجه بلیت خریداری شده بدون کسر هزینه باید به مسافر مسترد شود.

در صورت عدم اطلاع رسانی به مسافر و حضور وی در فرودگاه طبق بلیت صادره، در اینصورت شرکت هواپیمایی صادرکننده بلیت باید همانند مسافر منع شده از پرواز خود (Pax Boarded Denied) با مسافر رفتار کند. در صورت امتناع یا قصور شرکت هواپیمایی از انجام راهکارهای مربوطه، مسافر خود می تواند با توجه به شرایط اعلامی در آن قسمت اقدام کند و شرکت هواپیمایی موظف به دریافت اسناد و پرداخت هزینه مربوطه است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.