بازدید سایت : ۶۷۴۴۹
رپرتاژ آگهی؛

◄ مهم‌ترین دلایل جوش آوردن ماشین + ارائه‌ اقدامات کاربردی

تصور کنید درحال رانندگی در یک روز گرم تابستانی هستید که ناگهان متوجه بالا رفتن بیش ازحد آمپر ماشین و خارج شدن بخار از زیر کاپوت می شوید. در این زمان، موتور ماشین شما جوش آورده است و باید خیلی سریع اقدام به خنک کردن آن کرده و از آسیب دیدن موتور خودرو جلوگیری کنید.

مهم‌ترین دلایل جوش آوردن ماشین + ارائه‌ اقدامات کاربردی
تین نیوز |

تصور کنید درحال رانندگی در یک روز گرم تابستانی هستید که ناگهان متوجه بالا رفتن بیش ازحد آمپر ماشین و خارج شدن بخار از زیر کاپوت می شوید. در این زمان، موتور ماشین شما جوش آورده است و باید خیلی سریع اقدام به خنک کردن آن کرده و از آسیب دیدن موتور خودرو جلوگیری کنید.

از آنجایی که مشکل جوش آوردن ماشین در فصل تابستان بیشتر از هر زمان دیگری برای رانندگان پیش می آید، قصد داریم ابتدا علائم و متداول ترین دلایل جوش آوردن خودرو را بررسی کرده و سپس چند اقدام موثر را که می توانند به خنک کردن موتور ماشین تان کمک کند، معرفی می کنیم.

متداول ترین علائم جوش آوردن خودرو کدامند؟

در قدم اول بهتر است با علائم مختلف جوش آوردن ماشین آشنا شوید. از جمله مهم ترین علائمی که نشان دهنده ی جوش آوردن خودرو است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داغ شدن بیش ازحد کاپوت ماشین
  • خارج شدن بخار از زیر کاپوت خودرو
  • کم شدن قدرت موتور
  • بالا رفتن آمپر خودرو و روشن شدن چراغ هشدار
  • شنیدن صدای کوبش از موتور
  • استشمام بوی روغن سوخته یا پلاستیک سوخته از دریچه ی کولر
  • چکه کردن ضدجوش

8 دلیل جوش آوردن ماشین

رپرتاژ آگهی- دمای خودرو

دلایل جوش آوردن ماشین بسیار متنوع هستند. در ادامه، به تعدادی از مهم ترین و متداول ترین دلایل اشاره می کنیم:

1. پایین بودن سطح مایع خنک کننده

برای خنک شدن موتور ماشین، نیاز است که مخزن رادیاتور با سطح قابل توجهی از مایع خنک کننده پر شود. درصورتی که این سطح از مایع کاهش یابد، موتور ماشین به خوبی خنک نمی شود و این موضوع (به ویژه در روزهای گرم و تابستانی) منجر به جوش آوردن ماشین خواهد شد.

2. گرفتگی رادیاتور

عوامل مختلفی، مانند وجود ذرات ریز، رسوب آب، قطعات زنگ زده، گردوغبار و همچنین ذرات آلوده می توانند منجر به گرفته شدن مسیر و مجرای جریان آب در رادیاتور شوند. در این حالت، سیستم خنک کننده ی موتور، به درستی کار خود را انجام نمی دهد.

3. خرابی ترموستات

مهم ترین وظیفه ی ترموستات، تنظیم دمای موتور ماشین است. درصورتی که ترموستات قفل شود، مایع خنک کننده از سمت رادیاتور به سمت موتور ماشین نخواهد رفت و در نتیجه آمپر خودرو بالا می رود.

4. خرابی فن رادیاتور

فن موتور ماشین، وظیفه ی خنک کردن آب رادیاتور و درنهایت موتور را دارد. اگر آمپر آب، دمای بیش از حد مجاز را نشان داده و فن رادیاتور روشن نشود یا شدت چرخش آن بسیار آهسته باشد، حتما یکی از قطعات فن رادیاتور خراب شده است.

5. آسیب دیدن واشر سرسیلندر

یکی از وظایف واشر سرسیلندر، جلوگیری از نشت مایع خنک کننده است. گاهی ممکن است واشر سرسیلندر منفجر شود. در این صورت، روغن موتور و گاز با هم مخلوط شده و منجر به جوش آوردن خودرو می شود.

6. خرابی واتر پمپ

واتر پمپ، به گردش ضدیخ یا خنک کننده از طریق لوله های رادیاتور کمک می کند؛ بنابراین خرابی واتر پمپ باعث متوقف شدن گردش آب در سیستم خنک کننده و درنهایت، جوش آوردن موتور ماشین می شود.

درصورت جوش آوردن ماشین، چه اقداماتی باید انجام دهید؟

اگر آمپر خودرو بالا رفت باید در ابتدا خودرو را متوقف کرده و درب موتور خودرو را باز نمایید تا جریان هوا به خنک شدن موتور کمک کرده و فرآیند پایین آمدن آمپر ماشین را سرعت بخشد.

بعد از آن، با احتیاط و با دقت روی بدنه ی رادیاتور، آب بریزید تا رادیاتور خنک شود. البته مراقب باشید آب روی بدنه ی موتور نریزد؛ چون ممکن است بدنه ی موتور، به دلیل اختلاف دمای زیاد ترک خورده و آسیب ببیند. بعد از سرد شدن رادیاتور، درب آن را با احتیاط کمی بچرخانید تا بخار آب باقی مانده از آن خارج شود. سپس درب رادیاتور را به طور کامل باز کرده و در صورت کم بودن مایع خنک کننده، به آن آب رادیاتور و یا مخلوط آب مقطر و ضدیخ اضافه کنید.

در ادامه، به مهم ترین نکاتی که هنگام جوش آوردن خودرو بهتر است به آن ها توجه کنیم، اشاره می کنیم:

1. هرگز با موتور جوش آورده به مسیر خود ادامه ندهید

به این نکته توجه کنید که هیچ گاه نباید خطر کرده و با ماشین جوش آورده رانندگی کنید؛ زیرا در بسیاری از موارد باعث تحمیل خسارات سنگین به موتور ماشین می شود.

3. بلافاصله درب رادیاتور را باز نکنید

وقتی خودرو جوش می آورد، دمای آب به حدی بالا است که به محض باز شدن درب رادیاتور، به شدت به بیرون فوران می کند. بنابراین، به هیچ عنوان در این مواقع درب رادیاتور را باز نکنید و در ابتدا فقط اجازه دهید که موتور سرد شود.

درنهایت باید گفت

جوش آوردن، یکی از متداول ترین مشکلات خودرو است. بهتر است به یاد داشته باشیم بهترین کار برای جلوگیری از جوش آوردن ماشین، انجام به موقع سرویس های دوره ای خودرو و بررسی سلامت قطعات مختلف ماشین است.

یکی از بهترین راه ها برای اطمینان از سلامت خودرو، استفاده از دستگاه هایی، مانند ردیاب خورو است. شرکت ایگل، یکی از تولیدکنندگان ردیاب خودرو، موتور سیکلت و ماشین سنگین در ایران است. با خرید ردیاب خودرو و نصب آن، می توانید ماشین خود را از راه دور و به طور آنلاین عیب یابی کرده و از خطاهای ECU خودرو به موقع آگاه شوید.

رپرتاژ آگهی - ردیاب خودرو

اگر شما هم تمایل دارید با ردیاب های ایگل بیشتر آشنا شده و بهترین مدل ردیاب را برای ماشین خود انتخاب کنید، به وب سایت ایگل مراجعه کنید یا با شماره تلفن زیر تماس بگیرید:

وب سایت ایگل: https://tragle.shop/

شماره تماس: 03133389802

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.