| کد خبر: 129490 |

تحول در مدیریت بحران خوزستان

تین نیوز

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: عدم اطلاع‌رسانی درست در مدیریت بحران قابل پذیرش نیست؛ این خلأ در مدیریت بحران خوزستان وجود داشت و برای رفع آن، شورای اطلاع‌رسانی تشکیل و پس از آن نیز واحد اطلاعات اخبار در ستاد مدیریت بحران راه‌اندازی شد.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، کیومرث حاجی‌زاده اظهار کرد: خوزستان اکنون بحران‌خیزترین استان در تمام زمینه‌ها است، کلکسیون بحران‌ها در این استان کامل است و در خوزستان تنها آتشفشان نداریم. بیش از یک دهه است که گرد و خاک از بحران‌های مستمر استان شده است. وی ادامه داد: لازم بود تحولی در مدیریت بحران خوزستان ایجاد شود که با تصمیم استاندار و معاونت عمرانی استانداری تغییراتی صورت گرفت.

حاجی‌زاده با اشاره به لزوم آموزش مدیران در مدیریت بحران گفت: مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و همچنین فرمانداران، بخشداران و شهرداران در جامعه هدف آموزش مدیریت بحران قرار دارند که در این سمینار شرکت خواهند کرد و هدف از برگزاری این سمینار نیز آسیب‌شناسی خوزستان و آموزش گروه‌های تصمیم‌گیر استان است. در ادامه آموزش‌ها نیز، امسال بیش از 20 سمینار آموزشی در کمیته پژوهش فنی در نظر گرفته شده است.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان افزود: همچنین در سال جاری برگزاری سمینار بین‌المللی مقابله، مهار و پیشگیری از آتش‌سوزی با هماهنگی پتروشیمی‌ها در بندر ماهشهر در برنامه قرار دارد. سمینار سیل نیز برای قطب شمال خوزستان در دزفول یا شوشتر و سمینار تنش آبی را نیز در شمال شرق استان خواهیم داشت. به این ترتیب به تناسب موقعیت‌های جغرافیایی و تنوع قومیتی استان، برنامه‌هایی در زمینه مدیریت بحران به‌ویژه مسائل آموزشی و پژوهشی تدوین شود.

 

وی افزود: هنوز مشکلاتی در مدیریت بحران خوزستان داریم و شاید برخی شهرستان‌ها در تصمیم‌گیری به درستی اقدام نکنند که این موضوع ناشی از این است که پیش‌بینی‌ها به درستی انجام نمی‌شود، البته مشکل خوزستان در این است که بسیاری از زیرساخت‌ها از بین رفته و تجدید نشده‌اند و بسیاری از دستگاه‌های مرتبط نیز با فرسودگی تجهیزات مواجه هستند.

 

وی در ادامه اظهار کرد: مردم انتظار دارند که با آنها صادق باشیم و وقتی پدیده گرد و خاک رخ می‌دهد، پیش‌بینی درست باشد و به موقع نیز اطلاع‌رسانی کنیم. اگر قرار است مدارس و اداره‌ها تعطیل شوند باید از روز قبل باشد؛ وقتی بد تصمیم گرفته شود، برای مردم مشکل ایجاد می‌شود.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: استاندار نیز تاکید دارد که رویه‌ای حاکم کنیم تا وقتی غلظت ذرات ریزگرد از چه حدی بالاتر رفت، تعطیلی اعلام شود، به این منظور یک کمیته علمی تشکیل شده که در حال بررسی این موضوع است و تا هفته آینده یک استاندارد جهانی و ملی با بومی‌سازی نسبت به خوزستان و با استفاده از نظر استادان دانشگاه، هواشناسی، محیط زیست و دستگاه‌های مرتبط اعلام خواهد شد که تعیین می‌کند چه زمانی مراکز آموزشی و اداره‌ها باید تعطیل یا هشدارها و تصمیم‌های لازم اتخاذ شود.

 

وی اظهار کرد: بیسیم مرکزی و سیستم مانیتورینگ مدیریت بحران نیز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد. پیگیری انعقاد موافقت‌نامه اعتبارات مدیریت بحران نیز انجام شده که از محل اعتبارات ماده 12 مبلغ 30 میلیارد تومان مربوط به سیل 95 بود. بر اساس آنچه دستگاه‌ها ارائه دادند این موضوع در شورای برنامه‌ریزی استان تصویب و ابلاغ شد و در مناطقی همچون شعیبیه، بنیاد مسکن کار خود را انجام داده است.

 

حاجی‌زاده افزود: با توجه به محدودیت‌های مالی در سال 95 برای تخصیص اعتبارات سیل، خوشبختانه معاون اول رئیس‌جمهوری مصوبه‌ای را در هیات دولت مطرح کرد و این اعتبارات به سال 96 انتقال پیدا کرد و تخصیص هم داده شد. همچنین موضوع 447 میلیارد ریال اعتبارات وام‌های چهار درصدی برای اماکن و مسکن روستاییان و شهرهای کوچک که دچار حوادث غیرمترقبه و سایر حوادث شده‌اند، مصوب و ابلاغ شد.

 

وی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر پشتیبانی کانال آبرسانی به کانون‌های فوق حاد ریزگردها در جنوب و جنوب شرق اهواز است که در این زمینه چند بازدید از محل کانون‌ها انجام شد و موانع رسیدن آب رفع شد و این کانال‌ها اکنون در حال تکمیل هستند و آب از کانال شیلات به این کانال‌ها می‌رسد. به این ترتیب در مرحله اول به حدود 40هزار هکتار کانون فوق حاد ریزگردها و در مرحله بعدی به 80 هزار هکتار آب خواهد رسید.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: رهاسازی آب از سد کوثر در کهکیلویه و بویراحمد نیز مطرح بود که با پیگیری‌های انجام‌شده، آب رهاسازی شد و اجازه ندادیم همچون سال‌های گذشته کشت‌های دیم و آبی کشاورزان هندیجانی دچار تنش آبی شوند و از بین بروند. وی افزود: از اساسی‌ترین رکن‌های مدیریت بحران، کارگروه‌ها هستند؛ 14 کارگروه تخصصی در مدیریت بحران خوزستان وجود دارد که به دلایلی تشکیل یا به روز نشده بودند که در حال فعال‌سازی این کارگروه‌ها هستیم.

 

حاجی‌زاده اظهار کرد: اقدام بزرگی که با پیگیری مجدانه انجام شد، رسیدگی به وضعیت تالاب هورالعظیم بود. شرکت مهندسی توسعه نفت، محیط زیست و آب و برق نیز پای کار آمدند و مناطق اصلی هورالعظیم کاملا آبگیری شده است و از 72 دریچه انتقال آب، از حوضچه‌های یک، دو و سه به سمت حوضچه‌های چهار و پنج حدود 63 دریچه بازگشایی شده است و مجموعه نفت برای هفت تا هشت دریچه دیگر نیز مهلت خواسته‌اند که استاندار قبول کرد و قرار شد که 15 یا 21 خرداد این دریچه‌ها نیز باز شوند.

 

وی اعلام کرد: اکنون اطراف بیشتر تجهیزات نفت در تالاب هورالعظیم را آب گرفته است و مناطقی که سه سال پیش کاملا خشک بود، اکنون آب وجود دارد. اکنون تالاب در بخش عراق کاملا خشک است ولی در بخش ایرانی بیشه‌زار شده است. مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: در دولت یازدهم احیای هورالعظیم آغاز و به جدیت نیز پیگیری شد. با تلاش‌های دولت و پیگیری‌های استانداران سابق و فعلی خوزستان هورالعظیم احیا شد. وی خاطرنشان کرد: موضوع آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان هم مطرح بود که ستاد بحران ورود کرد و البته این موضوع به بحران تبدیل نشد و برای پیشگیری ورود کردیم و این بیماری در شهرستان باغملک کنترل شد.

 

حاجی‌زاده اظهار کرد: ساماندهی پساب‌های نیشکر تحت عنوان طرح سیفون نیز مطرح است که در دولت گذشته مصوب کردند ولی اجرا نکردند. با پیگیری‌های استاندار و مدیریت بحران، از محل اعتبارات بحران کشور، وزیر کشور 51 میلیارد تومان به سازمان آب تخصیص داد تا طرح سیفون اجرا شود. وی با اشاره به نحوه اعلام تعطیلی در زمان وقوع پدیده ریزگردها افزود: زمانی که بحران کل استان را فرا می‌گیرد با هماهنگی استاندار در این زمینه تصمیم می‌گیریم و زمانی که برخی مناطق با این مشکل مواجه می‌شوند، تصمیم‌گیری به فرمانداران تفویض می‌شود.

 

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.