| کد خبر: 120094 |

انرژی‌های نو جای سوخت‌های فسیلی می‌نشینند

هفته‌نامه حمل ونقل|

 

چشم‌اندازها یکی پس از دیگری در حال انتشار هستند و هیچ یک از مناظری که ترسیم می‌شود نشان‌دهنده ادامه عصر نفت نیستند. موسسه ایمپریال کالج لندن و مؤسسه «کربن ترکر» در گزارشی نوشت، دوران نفت و ذغال سنگ و حکمرانی آنها در زندگی مردم جهان، بسیار زودتر از آنچه پیش‌بینی‌های قبلی گفته‌اند فراخواهد رسید. این تحقیقات برای دوره زمانی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۵ و جایگزین شدن کامل این سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های الکتریکی تجدیدپذیر برآورد شده است.
 
نتایج  این تحقیق مشترک روی بازار نفت و ذغال‌سنگ، نشان می دهد باهشدارهای جدی درباره سطح کربن موجود در جو زمین، ۱۰ درصد از بازار ذغال‌سنگ در آمریکا و اروپا از بین رفته است. پیش بینی ها حکایت از ان دارد که در سال ۲۰۲۰ تمام ذغال‌سنگ‌های کره زمین پایان خواهد یافت.نفت و گاز هم وضعیتی مشابه را تجربه می‌کنند.

براین‌اساس، آنچه با‌عنوان مبارزه برای سهم بازار و رقابت تولید در سال‌های منتهی به ۲۰۱۴ اتفاق افتاد، آغازگر دوران انقراض نفت و گاز در عرصه انرژی بود. از سال ۲۰۱۴ به‌بعد، روزانه ۲ میلیون بشکه نفت اضافی در بازارهای جهانی ارائه می‌شد که خریداری نداشت و کشورهای مصرف‌کننده را حتی به تکاپو برای تصاحب آن وانمی‌داشت.
 
در این مدت و همپای تلاش‌های کشورهایی مانند ایران در اوپک، تکنولوژی جهان نیز برای از میان برداشتن این ۲ میلیون بشکه جلو رفته است. پیش بینی ها نشان می دهد که حداکثر تا سال ۲۰۲۵، دو میلیون بشکه در جهان با خودروهای الکتریکی شارژی یا خورشیدی جایگزین می‌شوند و دیگر نیازی به آن در جاده‌ها نخواهد بود.

ظاهرا شرکت‌های بزرگ نفتی و خصوصی جهان که برای هر سنت از دارایی‌شان برنامه‌ای دارند، مانند شل و اکسون، در پیش‌بینی‌های خود این موضوع را درنظر گرفته و برآورد کرده‌اند که تا ۲۰ سال آینده ۵ میلیون خودروی الکتریکی در جاده‌های جهان خواهد بود اما این نیز برآوردی اشتباه است. آنچه این شرکت‌ها درنظر نگرفته‌اند، سرعت پیشرفت تصاعدی تکنولوژی در حوزه خودروهای الکتریکی‌ست.

رویال داچ شل، ۱۰ سال دیگر را به‌عنوان زمان رسیدن به نقطه اوج درخواست نفت در جهان و آغاز سقوط تقاضا مطرح کرده در حالی که مؤسسه مالی وودمکنزی در برآوردش از آینده مدعی شده است تا ۵ سال دیگر خودروهای الکتریکی ۱۰ درصد از تقاضای بنزین در بازار را حذف می‌کنند. این درصد همان عدد طلایی‌ست که ذغال‌سنگ را به پایان عمر خود رساند.
 
تمامی برآوردها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۴۰ (۲۳ سال دیگر) حدود ۱۶ میلیون بشکه از درخواست روزانه نفت کاسته خواهد شد و این کاهش در سال ۲۰۵۰ میلادی به ۲۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد؛ رقمی که کشورهای نفت‌خیز را ناگزیر به تلاش برای درآمد جایگزین خواهد کرد. بخش بزرگی از این تغییرات نیز به همت خودروهای الکتریکی اتفاق خواهد افتاد که تا امروز هم برآوردهای پیشرفت و همه‌گیری را پشت‌سر گذاشته‌اند.

هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد که تا سال ۲۰۲۰ تعداد خودروهای الکتریکی و هیبریدی با تعداد خودروهای بنزین‌سوز دنیا برابری کند. ئاین گزارش نشان می‌دهد براساس آمار موجود تا سال ۲۰۳۵، یک سوم از تمام حمل و نقل جهان با انرژی الکتریکی انجام می‌شود و تا سال ۲۰۴۰ میلادی حداقل ۲۳ درصد از کل مصرف انرژی جهان از برق خورشیدی تأمین خواهد شد که با این ارقام ذغال‌سنگ در آن‌زمان بخشی از تاریخ است و گاز طبیعی هم سهمی یک درصدی از بازار انرژی برایش باقی می‌ماند.

لینک خبر
 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.