| کد خبر: 106898 |

تفریحات آبی با تجهیزات بی‎کیفیت چینی

تین‌نیوز| مدیرعامل شرکت دریا کاو جنوب که خدمات ورزش‎های دریایی، غواصی، شنا و ... ارائه می‎دهد از مشکلات این شرکت و همتایان خود در بازار بسیار کوچک و کم مخاطبی که دارد گفت.

ذوالفقار عرب زاده که همچون سایر تولیدکنندگان و واردکنندگان کشور از تحریم‎های داخلی گلایه دارد گفت: هر گونه محدودیت و تحریم خارجی را می‎توان به نوعی پشت سر گذاشت و یا به قولی دور زد اما از تحریم‎های داخلی وا اسفای فعالان بخش خصوصی هنوز به گوش می‎رسد.

وی  افزود: در داخل کشور از گمرک، سازمان تامین اجتماعی، مالیات بر دارایی، مالیات بر ارزش افزوده تا تولیدکنندگان اجناس بی‌کیفیت با رفتارشان بر مشکلات ما می‎افزایند.

عرب زاده  با اشاره به اینکه شرکت دریاکاو جنوب از سال 82 کار خود را آغاز کرده است، گفت: در آن سال‎ها اوضاع اقتصادی کشور نسبت به چند سال گذشته اندکی بهتر بود بنابراین توانستیم کار تامین و ساخت تجهیزات غواصی، شنا، ورزش‌های آبی و... را آغاز کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امابااعمال تحریم‎ها و حاکم شدن شرایط رکود اقتصادی در کشور شرکت‎هایی همچون ما که بدون هیچگونه حمایت دولتی شکل گرفته و بدون هیچ تسهیلاتی روی پای خود ایستادیم ضربه ‎های سنگینی خوردیم، اما از آن ضربه‎ها مهلک‎تر، تحریم‎های داخلی بودند زیرا در کشور خودمان ادامه کار را برای ما دشوار و پر هزینه‌تر می‎کردند.

مدیرعامل شرکت دریا کاو جنوب گفت: با وجود تحریم‎ها مراحل کاری ما تا پشت مرزهای کشور به راحتی و به کمک واسطه‎ها پیش می‎رفت اما مشکلات و معضلات از مرزهای سرزمینی آغاز می‎شد زیرا از گمرک که کار ترخیص کالاهای ما را دست دارد گرفته تا سازمان تامین اجتماعی، سازمان امور مالیاتی و دارایی و ... با اعمال قوانین مزاحم هر روز عرصه کار را بر ما تنگ‎تر می‎کنند.

وی گفت : مثلا گمرک با ترخیص نکردن کالای وارداتی و مواد اولیه کار تولیدکنندگان و واردکنندگان قانونی را با مشکل مواجه می‎کند اما کالای قاچاق در مدت دو هفته و یا کمتر به مقصد می رسد.

وی با اشاره به اینکه لغو تحریم‎ها هم تنها دستاوردی که برای ما داشت ایجاد امکان مذاکره مستقیم با همتایان خارجی بود، تصریح کرد: علاوه بر موارد نامبرده ما برای ساخت یک محصول مورد نیاز غواصی و یا شنا حداقل با 20 تولیدکننده مختلف سروکار داریم که نمی‎توانیم کیفیت و خط تولید آنها را کاملا کنترل کنیم و هر زمانی که مشکل کیفی به وجود می‎آید هر بخشی مشکل را به گردن دیگری می‎اندازد و بدین صورت کیفیت محصول نهایی که مورد تاکید همه است دچار خدشه می‎شود.

این فعال صنعتی کشور با بیان اینکه بازاری که ما در آن تلاش می‎کنیم بازاری است که به واسطه مخاطب کم، بسیار کوچک و کم جمعیت است، اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی شرکت در این زمینه فعالیت دارند که بیش از نیمی از آنها اجناس و کالاهای بی‌کیفیت را وارد بازار می‎کنند و با این کار خود اعتماد مصرف کننده و مشتری را نیز از بین می‎برند به همین دلیل ما باید زمان زیادی را با معرفی اجناس کیفی خود چه از نوع وارداتی و چه ساخت داخل کشور صرف کنیم تا اطمینان از دست رفته آنها را بازگردانیم و برای محصولات خود اعتمادسازی کنیم.

وی همچنین افزود که در شغل کوچک ما برای کسانی که بخواهند روی کالاهای کیفی کار کنند حاشیه سود بسیار کم است، به همین دلیل مجبوریم در پروژه‎های دیگر نیز سرمایه‌گذاری داشته باشیم تا بتوانیم امرار معاش کرده و سرمایه مورد نیاز این کار را از جای دیگر به دست آوریم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا می توان به موضوع تامین 100 درصد داخلی تجهیزات مورد نیاز غواصی، شنا و ورزش‌های دریایی در آینده امیدوار  بود اظهار کرد: همه کار شدنی است زیرا دانش و تجهیزات آن در داخل وجود دارد اما تا زمانی که شرکت‎هایی این تجهیزات را از محل واردات و اجناس بی‎کیفیت چینی تامین می‎کنند و با قیمت کمتری در اختیار مشتری قرار می‎دهند کسی برای تولید در داخل هزینه نمی‎کند.

این فعال خصوصی کشور خاطرنشان کرد:بنابراین مدیریت بازار و تولید، گلوگاه ساخت کامل تجهیزات در داخل است.

عرب زاده با بیان اینکه به حمایت‎های دولتی اعتقادی ندارم زیرا تولیدکننده نباید منتظر کسی باشد و باید مستقل  عمل کند، گفت: اما دولت هم نباید برای تولیدکنندگان و واردکنندگان مانع تراشی کرده و جلوی پای آنها سنگ اندازی کند.

وی  گفت: امیدواریم با لغو قوانین مزاحم و همراهی دولت با صنعتگران و واردکنندگان مشکلات ما با گمرک، سازمان امور مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی حل شده و پس از لغو تحریم‎های خارجی تحریم‎های داخلی نیز ملغی شود.

عرب زده در پاسخ به این پرسش که آیا در نمایشگاه‎های داخلی که مرتبط با دریا برگزار می‎شود، شرکت می‎کنید؟ با پاسخ خیر، اظهار کرد: برای شرکت در نمایشگاه‎ها فقط هزینه کردیم بدون آنکه هیچ بازخورد مثبتی از این نمایشگاه ‎ا نداشته باشیم درواقع نمایشگاه‎های ما بدون هیچگونه زیرساخت خوب و مفید برگزار می‎شود تا فقط غرفه داران و شرکت‌کنندگان هزنه پرداخت کنند و برگزارکنندگان کسب درآمد داشته باشند بنابراین  چون نمایشگاه‎های ما حرفه‌ای نبوده و نیست دیگر در نمایشگاه‌ها شرکت نخواهیم کرد.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.