راه حل های حمل و نقل هوشمند برای دنیای متصل
شبکه های حمل ونقل کارآمد، ایمن و مطمئن بنیاد توسعه و پایداری تمامی شهرهای مدرن هستند. راه حل های هوشمند مورد تقاضا، آن هایی هستند که کارایی حمل ونقل را بهینه، ایمنی ترافیک را بهبود و هزینه ها را کاهش می دهند؛ و چنین تقاضایی در سال های اخیر منجر به تحقیق و توسعه و اجرای سیستم های حمل ونقل هوشمند (ITS) شده است.

شبکه های حمل ونقل کارآمد، ایمن و مطمئن بنیاد توسعه و پایداری تمامی شهرهای مدرن هستند. راه حل های هوشمند مورد تقاضا، آن هایی هستند که کارایی حمل ونقل را بهینه، ایمنی ترافیک را بهبود و هزینه ها را کاهش می دهند؛ و چنین تقاضایی در سال های اخیر منجر به تحقیق و توسعه و اجرای سیستم های حمل ونقل هوشمند (ITS) شده است.
ITS به استقرار کامپیوترهای صنعتی هوشمند و پیشرفته در هر بخش از یک سیستم حمل ونقل متصل اشاره دارد. این استقرار، ارتباطات دوطرفه در زمان واقعی بین مراکز کنترل، وسایل نقلیه در حال حرکت و دستگاه های نظارت ترافیک را ممکن می سازد، که نه تنها امنیت شبکه های حمل ونقل عمومی و تجاری را بهبود می بخشد، بلکه کارایی حمل ونقل را نیز افزایش می دهد که در نتیجه مصرف انرژی را بهینه و اثر گلخانه ای را کاهش می دهد.
استفاده از ITS در سیستم های حمل و نقل عمومی هوشمند
ITS برای حمل ونقل عمومی مانند اتوبوس ها و قطارها به منظور ارائه کارایی و ایمنی برای اپراتورها، رانندگان و مسافران طراحی شده است. سیستم های نظارت بر حمل ونقل متحرک، که از شبکه ای از کامپیوترهای صنعتی و دوربین ها تشکیل شده اند، معمولاً در وسایل نقلیه در حال حرکت برای نظارت بر فعالیت ها و استریم ویدیوی HD نصب می شوند. چنین سیستم های نظارتی متحرکی تمام فعالیت های داخل وسیله نقلیه را در حین حرکت ثبت و مستند می کنند، که به پیشگیری از جرم و، در صورت لزوم، امکان پاسخ سریع را فراهم می کنند.
ITSبرای حمل ونقل عمومی همچنین بهبود تجربه کلی مسافران را با ارائه اطلاعات مفیدی مانند مسیرها و برنامه ها هدف قرار می دهد. با داشتن GPS و اتصال سلولی داخلی، کامپیوترهای داخل وسیله مجهز به ITS امکان ردیابی مکان و تحویل تمامی اطلاعات جمع آوری شده به مراکز کنترل برای محاسبه ETA و پخش آن از طریق تابلوهای اعلان دیجیتال در ایستگاه های قطار/اتوبوس و دستگاه های همراه فراهم می کند.
کنترل و نظارت ترافیک هوشمند
سیستم های هوشمند کنترل ترافیک اطلاعات ترافیکی در زمان واقعی را به مدیران عملیاتی و رانندگان منتقل می کنند. با اتصال و نصب دستگاه ها و سنسورهای مناسب در طول بزرگراه یا بر روی تابلوهای راهنما، شرایط و اطلاعات ترافیکی می توانند در زمان واقعی نظارت و جمع آوری شوند که سپس به مراکز کنترل برای تحلیل ارسال می شوند. پس از دریافت چنین داده ای، مدیران عملیاتی می توانند به طور مؤثری جریان ترافیک را با تنظیم چراغ های راهنمایی و گیتوی دسترسی مدیریت کنند؛ رانندگان، در طرف دیگر، می توانند ETA را محاسبه کنند یا از ترافیک ها و ازدحام ها با اطلاع از ازدحامات، تصادفات، شرایط نامساعد آب و هوا و سایر اطلاعات مربوط به ترافیک اجتناب کنند.
مدیریت ناوگان هوشمند
ITS در بهبود کارایی حمل ونقل تجاری نیز مؤثر است. با اتصال 3G داخلی و قابلیت GPS، سیستم مدیریت ناوگان هوشمند ارتباطات دوطرفه بین ناوگان در حال حرکت و مراکز عملیاتی را امکان پذیر می کند. مسلح به اطلاعات ترافیکی در زمان واقعی، رانندگان می توانند از پیش برنامه ریزی کنند و مسیرهایی با ازدحام کمتر یا بدون ازدحام انتخاب کنند، که در نتیجه زمان و سوخت مصرفی کاهش می یابد. مدیران ناوگان، در طرف دیگر، می توانند از مکان های ناوگان و ETAها مطلع باشند، که این امر تسهیل در اعزام وسایل نقلیه، ردیابی بار و گزارش دهی مسافت پیموده شده را فراهم می کند.
در نهایت، سیستم های مدیریت ناوگان کار مدیریت نیروی کار و دارایی ها را ساده می کنند. گیتوی وسیله نقلیه، هنگامی که به ECUهای وسیله نقلیه، TPMS و سایر سنسورها متصل است، امکان نظارت بر همه چیز از فعالیت موتور، دمای وسیله نقلیه، فشار تایر، وضعیت بار تا رفتار رانندگی و ساعات خدمت را فراهم می کند.
راه حل ITS برای ماشین های حمل سوخت
استفاده از سیستم ITS در مدیریت ناوگان ماشین های حمل سوخت می تواند امنیت و کارایی را به طور چشم گیری افزایش دهد. با داشتن اطلاعات ترافیکی در زمان واقعی، رانندگان می توانند مسیرهایی را انتخاب کنند که زمان و مصرف سوخت را بهینه سازی کنند. همچنین، سیستم های نظارتی و ارتباطی داخل وسیله نقلیه می توانند به شناسایی خطرات و تهدیدهای احتمالی کمک کرده و از وقوع حوادث جلوگیری کنند. این امر به طور مستقیم به بهبود کارایی و ایمنی در حمل ونقل سوخت کمک می کند و در نهایت، هزینه ها و خطرات مرتبط را کاهش می دهد.
سیستم های ITS همچنین می توانند داده های مهمی مانند وضعیت بار، فشار تایرها و رفتار رانندگی را جمع آوری و تحلیل کنند تا مدیریت بهتری بر ناوگان حمل سوخت داشته باشند. این اطلاعات می توانند به بهبود عملکرد رانندگان و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.