بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

قوانین و ممنوعیت های سفر به ترکیه​

ترکیه یکی از کشورهای توریستی جهان است و سالانه میلیون ها گردشگر از کشورهای مختلف برای بازدید از جاذبه های طبیعی و تاریخی به این کشور می کنند، رعایت مقررات برای همه مردم محلی و گردشگران خارجی در زمان سفر به ترکیه الزامی است.

قوانین و ممنوعیت های سفر به ترکیه​
تین نیوز |

 قوانین و ممنوعیت های ترکیه جز نکاتی است که افراد باید حتماً قبل از سفر به این کشور نسبت به آن ها آگاهی کافی داشته باشند تا در زمان سفر کارهای غیرقانونی و ممنوع را انجام ندهند.

به گزارش تین نیوز به نقل از الی گشت، ترکیه یکی از کشورهای توریستی جهان است و سالانه میلیون ها گردشگر از کشورهای مختلف برای بازدید از جاذبه های طبیعی و تاریخی به این کشور می کنند، رعایت مقررات برای همه مردم محلی و گردشگران خارجی در زمان سفر به ترکیه الزامی است. کسانی که به مقررات و باورهای مردم مسلمان کشور ترکیه در زمان سفر احترام نگذارند در این کشور با آن ها برخوردهای قانونی مختلفی می شود. ممنوعیت ها در ترکیه بر اساس قوانین محلی و ملی این کشور تعیین شده و افراد ملزم به رعایت آن ها هستند. اگر قصد سفر به کشور ترکیه را دارید، حتماً این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

 

 

۱۱ مورد از مهم ترین قوانین و ممنوعیت های ترکیه

قبل از سفر به ترکیه شما باید حتماً اطلاعات مربوط به قوانین و ممنوعیت های ترکیه را داشته باشید تا در زمان سفر به دلیل سهل انگاری مشکلی برای شما ایجاد نشود. ترکیه کشور قانون مداری است و با همه افراد حتی گردشگران در مقابل قانون این کشور رفتار یکسانی می شود. قوانین مربوط به پوشش در مکان های عمومی برای زنان و مردان، ممنوعیت استفاده از دخانیات در برخی از مکان های عمومی، قوانین رانندگی و مقررات ترافیکی، قوانین مربوط به حقوق بشر و آزادی های شخصی، مقررات مربوط به مهاجرت و اقامت برای خارجی ها و قوانین دیگر از جمله مواردی است که در زمان سفر به ترکیه باید آن ها را رعایت کنید. در ادامه برخی از مهم ترین نکات و قوانینی که در زمان سفر به ترکیه باید رعایت کنید را با شما در میان می گذاریم تا سفر خاطره انگیزی به این کشور داشته باشید.

۱- قوانین مربوط به گذرنامه

اتباع ایرانی برای سفر به کشور ترکیه نیازی به ویزا ندارند و فقط باید گذرنامه با اعتبار حداقل ۶ماهه داشته باشند تا به راحتی از طریق مرزهای زمینی و یا هوایی وارد این کشور همسایه شوند. افرادی که گذرنامه آن ها در هنگام ورود به ترکیه کمتر از ۵ ماه اعتبار داشته باشد، باید در این کشور مبلغی را به عنوان جریمه بپردازند. همچنین در زمان ورود به کشور ترکیه توجه کنید که حتما مهر ورود به ترکیه در پاسپورت شما درج شود، زیرا بعضا به دلیل سهل انگاری ماموران گذرنامه در ترکیه این مهر در پاسپورت مسافران درج نمی شود و شما در هنگام خروج دچار دردسر خواهید شد. طبق قوانین و ممنوعیت های ترکیه در صورت عدم ثبت مهر ورود در گذرنامه، مسافر متهم به ورود غیر مجاز به این کشور می شود و باید به صورت قانونی با وی برخورد شود.

۲- قوانین اقامت در ترکیه

اتباع ایرانی می توانند فقط با داشتن گذرنامه وارد خاک ترکیه شوند و حداکثر ۹۰ روز در این کشور اقامت داشته باشند. مسافر باید قبل از اتمام این مدت خاک ترکیه را ترک کند و یا برای دریافت اقامت دائم این کشور از قبل اقدام نماید، در غیر این صورت اقامت او غیر مجاز تلقی شده و مشمول مجازات خواهد بود. اقامت غیر مجاز در ترکیه برای اتباع خارجی جریمه نقدی دارد و اگر بیش از حد باشد، علاوه بر جریمه نقدی، ممنوعیت ورود به ترکیه را هم به دنبال خواهد داشت.

۳- آداب بازدید از مساجد و مکان های مذهبی

در ترکیه رعایت آداب و احترام به مکان های مذهبی به عنوان یک بخش مهم از فرهنگ و رسوم محلی محسوب می شود. هنگام بازدید از مساجد لازم است لباس های مناسبی به تن کنید که با آداب و فرهنگ اسلامی مطابقت داشته باشد. به منظور نشان دادن احترام به این مکان ها، اجتناب از سروصدا و حفظ سکوت در داخل مسجد الزامی است. همچنین جداسازی بخش های مختلف برای بانوان و آقایان و رعایت این تقسیم بندی نیز از اهمیت بالایی دارد. از خوابیدن یا دراز کشیدن در داخل مسجد جدا خودداری کنید، زیرا این مکان ها به عنوان مکان های عبادی محترم شناخته می شوند. همچنین زیبایی های معماری مساجد ترکیه بخشی از جاذبه های گردشگری این کشور محسوب می شوند، بنابراین رعایت این نکات در بازدید از این مکان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مهم ترین قوانین و ممنوعیت های ترکیه در زمان بازدید از اماکن مذهبی عبارتند از:

  • در ضمن زنانی که قصد ورود به مساجد را دارند باید موهایشان را پوشانده و لباس های مناسب و پوشیده به تن داشته باشند.
  • ورود به مساجد با کفش نیز مجاز نیست و باید کفش ها را پیش از ورود به داخل مسجد درآورد.
  • مساجد، علاوه بر اینکه مکان های گردشگری هستند، بیشتر به عنوان مکان های عبادی تلقی می شوند، بنابراین رعایت احترام و سکوت در این مکان ها و احترام به عبادت کنندگان حائز اهمیت است.

۴- خارج کردن سنگ های قیمتی و کالاهای عتیقه

اگر در زمان سفر به کشور ترکیه قصد خرید سنگ های آنتیک و یا کالاهای عتیقه را داشته باشید، باید به قوانین مربوط به خریدوفروش این کالاها در ترکیه توجه کنید. زیرا خارج کردن سنگ های قیمتی، فسیل ها و کالاهای عتیقه از این کشور غیرقانونی است و با افراد متخلف برخوردهای شدیدی در این زمینه می شود. این اقلام جزو آثار باستانی و فرهنگی هستند و خروج آن ها از کشور جزو کارهای غیرقانونی در ترکیه محسوب می شود. طبق قوانین و ممنوعیت های ترکیه افرادی که قصد خارج کردن سنگ های قیمتی و کالاهای عتیقه را داشته باشند در برابر قانون مجرم شناخته شده و بین ۵ تا ۱۲ سال محکوم به زندان خواهند شد.

۵- خرید فرش در ترکیه

در کشور ترکیه همچون ایران، فروش انواع فرش دستباف رونق زیادی دارد و یک کالای ارزشمند به عنوان سوغاتی محسوب می شود. خرید و فروش انواع فرش در ترکیه ملزم رعایت قوانین و مقررات خاصی است، اگر قصد خرید فرش از کشور ترکیه را دارید، باید قوانین این کشور در مورد فرش را بدانید تا در زمان خروج از ترکیه دچار دردسر نشوید و گمرک مجوز خروج کالا را به شما بدهد. در صورتی که فرش نو خریداری می کنید، برای خروج آن از کشور نیاز به گواهی دارید و اگر فرش کهنه باشد، باید گواهی از مراکز دولتی و موزه در کشور ترکیه دریافت نمایید.

۶- مصرف مشروبات الکلی

طبق قوانین و ممنوعیت های ترکیه مصرف مشروبات الکلی در خیابان ها و مکان های عمومی این کشور یک امر غیرقانونی محسوب می شود. مردم این کشور مجاز نیستند در خیابان ها مشروبات الکلی مصرف کنند. همچنین بسیاری از رستوران ها و کافه ها در ترکیه اجازه سرو مشروبات الکلی در فضای باز را ندارند و نباید مشروب را در محل دید عموم مردم قرار دهند. علاوه بر این موارد فروش انواع مشروبات الکلی از ساعت ۱۰ شب به بعد ممنوع و غیرقانونی است. همچنین افراد زیر ۱۸ سال مجاز به خرید مشروبات الکلی و یا ورود به محل های سرو نوشیدنی های الکلی همچون بارها و کلاب ها نیستند. این مقررات به منظور حفظ نظم عمومی و کنترل مصرف مشروبات الکلی در جوامع ترکیه تعیین شده است. گردشگران و مسافرانی که به ترکیه سفر می کنند، باید این قوانین را رعایت کرده و به آن ها احترام بگذارند تا مشکلات حقوقی یا قانونی برای آن ها ایجاد نشود.

۷- عکس گرفتن بی اجازه از افراد، نمازگزاران یا اماکن نظامی

کسانی که به عکس گرفتن در سفر علاقه زیادی دارند باید به قوانین و ممنوعیت های ترکیه برای عکاسی توجه کامل داشته باشند. عکس گرفتن جزو کارهای غیرقانونی ترکیه نیست، اما شما هر جایی هم اجازه عکاسی ندارید. باید در زمان عکس گرفتن حتماً به حریم خصوصی افراد دیگر احترام بگذارید و از مردم بدون اجازه عکس نگیرید. فرق نمی کند فردی که در قاب دوربین خود قرار می دهید شهروند ترکیه است یا یک توریست خارجی است. بی اجازه عکس گرفتن در این کشور یک امر غیرقانونی است که با افراد متخلف برخوردهای شدیدی در این زمینه می شود. در زمان عکاسی از مساجد حتماً به کادربندی عکس های خود توجه کنید و بانوان محجبه را بدون اجازه در عکس های خود قرار ندهید.

۸- قوانین رانندگی در ترکیه

درصورتی که قصد رانندگی در ترکیه را دارید، باید به قوانین رانندگی این کشور آشنا باشید و آن ها را به دقت رعایت کنید. برای رانندگی در این کشور داشتن گواهینامه بین المللی الزامی است، همچنین بر اساس قوانین ترکیه هر گواهینامه ای که در خارج از این کشور صادر شده باشد، تنها به مدت ۶ ماه اعتبار دارد. اگر بیش از ۶ ماه در ترکیه اقامت دارید، باید برای دریافت مجدد گواهینامه اقدام کنید. برخی از نکات مهم شامل رعایت سرعت مجاز، استفاده از کمربند ایمنی، رعایت نشانه های راهنمایی و رانندگی مطمئن در شرایط جاده ای مختلف است. همچنین، اطمینان حاصل کنید که اسناد رانندگی همچون گواهینامه و بیمه خودرو همواره در دسترس شما باشند. همچنین، پیش از سفر به ترکیه بهتر است اطلاعات مربوط به قوانین رانندگی و مقررات جاده ای این کشور را از منابع رسمی یا وب سایت های معتبر به دست آورید تا از مسائل قانونی در این زمینه آگاهی کامل داشته باشید.

۹- توهین به آتاتورک

مصطفی کمال پاشا آتاتورک بنیان گذار جمهوری ترکیه برای مردم این کشور یک فرد بسیار مهم و تاثیرگذار است که برای وی ارزش و احترام خاصی قائل هستند. مردم ترکیه علاقه زیادی به آتاتورک دارند و هرگونه توهین به وی در این کشور ممکن است با رفتارهای خشونت آمیزی پاسخ داده شود. مقبره آتاتورک یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری کشور ترکیه در شهر آنکارا است و گردشگران در هنگام بازدید از این مقبره باید به باورهای مردم شهری از ترکیه احترام بگذارند. در غیر این صورت رفتارهای خشونت آمیزی از طرف مردم این کشور خواهند دید. همچنین توهین به آتاتورک طبق قانون ترکیه مجازات هایی را هم برای فرد مجرم به دنبال دارد.

۱۰- بحث در مورد مسائل اعتقادی و دینی

در زمان معاشرت روزمره با مردم ترکیه در زمان سفر به این کشور بهتر است از بحث درباره مسائل اعتقادی و دینی خودداری کنید. بسیاری از ترک ها در این زمینه ها بسیار حساس هستند و ممکن است به شدت عکس العمل نشان دهند اگر نظری مخالف با اعتقاداتشان ابراز شود. به خصوص باید توجه داشت که بخشی از مردم ترکیه مسلمان هستند و در ماه مبارک رمضان روزه می گیرند. اگرچه روزه برای مسافران واجب نیست، اما این موضوع به هیچ وجه به این معنی نیست که می توانید در مکان های عمومی و خیابان ها آزادانه غذا بخورید و از ماه مبارک رمضان بی توجهی کنید. افراد مسلمان ترکیه دراین خصوص بسیار حساس هستند و ممکن است با واکنش های خشونت آمیزی مواجه شوید.

۱۱- قوانین مربوط به حمل دارو

طبق قوانین و ممنوعیت های ترکیه حمل برخی داروها و مواد مخدر به این کشور ممنوع است و با افراد متخلف در این زمینه برخوردهای بسیار شدیدی می شود. اگر دارویی همراه خود دارید که در فهرست داروهای ممنوعه کشور ترکیه است، باید حتماً نسخه رسمی پزشک را برای استفاده آن همراه خود داشته باشید تا دچار دردسر نشوید. حمل داروهای ترک اعتیاد همچون متادون ممنوع است و ممکن است با مشکلات قانونی در فرودگاه یا محیط های دیگر مواجه شوید.

حمل، نگهداری و فروش مواد مخدر در ترکیه غیرقانونی بوده و مجازات سنگینی را برای افراد محلی و خارجی به دنبال دارد. افرادی که آسیب های اجتماعی ایجاد می کنند یا به طرق غیرقانونی درآمد کسب می کنند معمولاً از ترکیه اخراج می شوند. در صورت بازداشت درخواست کمک از سفارت یا کنسولگری ایران را داشته باشید و در صورت عدم مسلط بودن به زبان ترکی از امضای هرگونه سند خودداری کنید و منتظر نماینده کشور خود بمانید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.