◄ متن اذن دخول حرم امام حسین (ع) + متن عربی و ترجمه
زیارت حرم مطهر امام حسین (ع) عبور از دروازه ای است به سوی معرفت، ادب، بندگی و عشق به ولی خدا. مانند هر مکان مقدسی، رعایت آداب زیارت امام حسین (ع) هم موجب قبولی زیارت می شود و هم عمق روحی آن را بیشتر می کند. نخستین و مهم ترین آداب، غسل زیارت است.

زیارت حرم مطهر امام حسین (ع) عبور از دروازه ای است به سوی معرفت، ادب، بندگی و عشق به ولی خدا. مانند هر مکان مقدسی، رعایت آداب زیارت امام حسین (ع) هم موجب قبولی زیارت می شود و هم عمق روحی آن را بیشتر می کند. نخستین و مهم ترین آداب، غسل زیارت است.
زیارت حرم امام حسین (ع) با یاد و ذکر خدا، آرامش، وقار، و قلبی خاشع باید همراه باشد. همان طور که موسى بن عمران نقل کرده است، امام هادی (ع) فرمود: (وقتی به نزدیکی حرم رسیدی، سی تکبیر بگو، بعد با آرامش قدم بردار، و باز هم تکبیر بگو و آنگاه به حرم وارد شو.) این گونه رفتار، نشانه درک بزرگی محضر امام و مقدمه ای برای ورود با قلبی پاک است.
متن اذن دخول حرم امام حسین (ع)
«اَللّٰهُ اکْبَرُ کَبیٖراً وَالْحَمْدُ للّٰهِ ِ کَثیٖراً وَسُبْحٰانَ اللّٰهِ بُکْرَةً وَاَصیٖلاً الْحَمْدُ للّٰهِ ِ الَّذِىٖ هَدٰانٰا لِهٰذٰا وَمٰا کُنّٰا لِنَهْتَدِىَ لَوْ لاٰ انْ هَدٰانَا اللّٰهُ لَقَدْ جٰائَتْ رُسُلُ رَبِّنٰا بِالْحَقِّ .
السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا رَسُولَ اللّٰهِ السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا نَبِىَّ اللّٰهِ السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا خٰاتَِمَ النَّبِیّیٖنَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا سَیِّدَ الْمُرْسَلیٖنَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا حَبیٖبَ اللّٰهِ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا امیٖرَ الْمُؤْمِنیٖنَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا سَیِّدَ الْوَصِیّیٖنَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا قٰآئِدَ الْغُرِّ الْمُحَجَّلیٖنَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یَا بْنَ فٰاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِسٰآءِ الْعٰالَمیٖنَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِکَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا وَصِىَّ امیٖرِ الْمُؤْمِنیٖنَ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ ایُّهَا الصِّدیٖقُ الشَّهیٖدُ، السَّلاٰمُ عَلَیْکُمْ یٰا مَلاٰئِکَةَ اللّٰهِ الْمُقیٖمیٖنَ فىٖ هٰذَا الْمَقٰامِ الشَّریٖفِ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکُمْ یٰا مَلٰآئِکَةَ رَبّىٖ الْمُحْدِقیٖنَ بِقَبْرِ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلاٰمُ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکُمْ مِنّىٖ ابَداً مٰا بَقیٖتُ وَبَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهٰارُ».
متن ترجمه:
سلام بر تو اى فرستادۀ خدا، سلام بر تو اى پیامبر خدا، سلام بر تو اى خاتم پیامبران،
سلام بر تو اى مهتر فرستادگان، سلام بر تو اى حبیب خدا، سلام بر تو اى امیرمؤمنان، سلام بر تو اى مهتر اوصیا، سلام بر تو اى راهبر پیشوایان نامور، سلام بر تو اى پسر فاطمه مهتر زنان گیتى، سلام بر تو و بر امامانى که از فرزندان تواند. سلام بر تو اى وصىّ امیرمؤمنان، سلام بر تو اى رادمرد شهید، سلام بر شما اى فرشتگان خدا که مقیم این جایگاه پرشرافتید. سلام بر شما اى فرشتگان پروردگار که قبر حسین علیه السلام را در میان گرفته اید. سلام جاودانۀ من بر شما همگى باد، تا آن زمان که هستم و شب و روز باقى است.»
سپس بر آستانه ایستاده، بگو:
«اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا ابٰا عَبْدِ اللّٰهِ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یَا بْنَ رَسُولِ اللّٰهِ ، السَّلاٰمُ عَلَیْکَ یَا بْنَ امیٖرِ الْمُؤْمِنیٖنَ ، عَبْدُکَ وَابْنُ عَبْدِکَ ، وَابْنُ امَتِکَ ، الْمُقِرُّ بِالرِّقِّ ، وَالتّٰارِکُ لِلْخِلاٰفِ عَلَیْکُمْ ، وَالْمُوٰالىٖ لِوَلِیِّکُمْ ، وَالْمُعٰادىٖ لِعَدُوِّکُمْ ، قَصَدَ حَرَمَکَ ، وَاسْتَجٰارَ بِمَشْهَدِکَ ، وَتَقَرَّبَ الَیْکَ بِقَصْدِکَ ، ءَاَدْخُلُ یٰا رَسُولَ اللّٰهِ ، ءَاَدْخُلُ یٰا نَبِىَّ اللّٰهِ ، ءَاَدْخُلُ یٰا امیٖرَ الْمُؤْمِنیٖنَ ، ءَاَدْخُلُ یٰا سَیِّدَ الْوَصِیّیٖنَ ، ءَاَدْخُلُ یٰا فٰاطِمَةُ سَیِّدَةَ نِسٰآءِ الْعٰالَمیٖنَ ، ءَاَدْخُلُ یٰا مَوْلاٰىَ یٰا ابٰا عَبْدِاللّٰهِ ، ءَاَدْخُلُ یٰا مَوْلاٰىَ یَا بْنَ رَسُولِ اللّٰهِ ».
متن ترجمه:
«سلام بر تو اى ابا عبداللّٰه، سلام بر تو اى پسر رسول اللّٰه، سلام بر تو اى فرزند امیرمؤمنان، بنده تو، غلامزاده و کنیززادۀ تو که بند بندگى بر گردن دارد و هیچ از فرمان سر بر نمى تابد و با دوستان شما دوستى کند و با دشمنانتان دشمنى ورزد، آهنگِ حرمِ تو کرده و به مضجع تو پناه آورده و با آ هنگ کوى تو به درگاهت تقرّب جسته است.
اینک، اى رسول خدا، آیا درآیم ؟ اى پیامبر خدا، آیا به درون آیم ؟ اى امیرمؤمنان آیا وارد شوم ؟ اى مهتر اوصیا آیا به درون آیم ؟ اى فاطمه، اى مهتر زنان گیتى، آیا داخل شوم ؟ اى مولاى من، اى ابا عبداللّٰه، آیا داخل شوم ؟ اى مولاى من اى فرزند رسول خدا، آیا به درون آیم ؟»
سپس در حالى که به درون گام مى نهى مى گویى:
«اَلْحَمْدُ للّٰهِ ِ الْوٰاحِدِ الْأَحَدِ الْفَرْدِ الصَّمَدِ الَّذىٖ هَدٰانىٖ لِوِلاٰیَتِکَ ، وَخَصَّنىٖ بِزِیٰارَتِکَ ، وَسَهَّلَ لىٖ قَصْدَکَ ».
متن ترجمه:
«سپاس خداوند یکتاى یگانۀ بى همتاى بى نیاز را. سپاس خداوندى را که مرا به ولایت تو راه نمود و زیارتت را از آنم ساخت و آهنگ تو کردن را برایم میسّر فرمود.»
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حوزه
آیا حرم امام حسین اذن دخول ندارد؟
در پاسخ به پرسش پرتکرار (چرا حرم امام حسین اذن دخول ندارد؟) باید صریح گفت: این باور که حرم امام حسین (ع) اذن دخول ندارد، نادرست است. اذن دخول نه تنها وجود دارد، بلکه یکی از بخش های کلیدی در زیارت این حرم نورانی به شمار می رود. بسیاری از منابع دینی، مفاتیح الجنان و روایات ائمه (ع)، بر لزوم رعایت این آداب و قرائت اذن دخول تاکید کرده اند. پس مخاطبی که تصور می کنی امام حسین اذن دخول ندارد، اشتباه می کنی؛ و متن اذن دخول حرم امام حسین در کتاب های معتبر آورده شده است.
در بخشی از متن اذن دخول حرم امام حسین ذکر شده:
این فرازها نه تنها نشانه اذن گرفتن از امام، بلکه یادآور جایگاه ملکوتی این حرم است؛ جایی که ملائکه نیز در آن حاضرند و زائر باید با خضوع و ادب از ایشان نیز اجازه ورود بگیرد.
فلسفه اذن دخول در حرم امام حسین (ع)
اذن دخول صرفا یک دعا یا رسم تشریفاتی نیست؛ بلکه یک معرفت نامه است. یعنی زائر اعتراف می کند که بدون اجازه امام، حتی ورود ظاهری به حرم نیز شان روحانی ندارد. امام زنده است، می بیند و می شنود. باور به زنده بودن امام نه تنها یک اصل اعتقادی است، بلکه پایه گذار رابطه عاشقانه و معنوی میان زائر و امام می شود.
اذن دخول در حقیقت درِ ورود به (باطن حرم) است. ظاهر حرم برای همه باز است؛ اما اگر می خواهی درهای معرفت و اسرار برایت گشوده شود، ابتدا دم درب حرم بایست، خود را آماده کن و اذن ورود بگیر. محدث قمی می نویسد که این فرازها نه فقط در کلمات که در روح و جان زائر اثر می گذارند. ورود بدون اجازه، ورود بدون درک شان صاحب حرم است.
چرا برخی فکر می کنند حرم امام حسین اذن دخول ندارد؟
این تصور شاید از آن جا ناشی شده که برخلاف برخی دیگر از ائمه که اذن دخول مشخص تری در مفاتیح الجنان برای آن ها آمده، زیارت امام حسین بیشتر با زیاراتی چون عاشورا، وارث و جامعه کبیره شناخته می شود. اما حقیقت این است که متن اذن دخول حرم امام حسین نیز در مفاتیح و متون دیگر موجود است و از نگاه بزرگان دین نیز بسیار سفارش شده است.
بنابراین اگر تاکنون گمان می کردید که حرم امام حسین (ع) اذن دخول ندارد، اکنون باید بدانید که دارد و باید خوانده شود. چرا که هرچه ادب بیشتر، معرفت بیشتر. ادب در خانه امام یعنی ادای احترام با زبان، رفتار، و نیت.
حرم امام حسین؛ دروازه ای به ادب و معرفت
زیارت امام حسین (ع) سفری به درون جان است، نه فقط قدم زدن در صحنی باشکوه. اگر می خواهی از این سفر بهره ببری، با ادب وارد شو. غسل کن، با آرامش گام بردار، زبانت را به ذکر مشغول کن و از خود امام اجازه ورود بخواه. متن اذن دخول حرم امام حسین یک کلید است؛ کلیدی برای گشودن درهای نور، معرفت و شفاعت. نگو که اذن ندارد؛ بگو که هنوز خود را شایسته ورود با ادب نساخته ای.