| کد خبر: 3657 |

توافقنامه ژنو و صادرات

وبلاگ تین نیوز، سیدحمید حسینی | یکی از آثار توافق نامه ژنو و تعامل ایران با جامعه جهانی را باید در میزان صادرات و واردات کشور جستجو کرد. این توافق نامه در تاریخ 3/9/92 امضا و از تاریخ اول بهمن ماه اجرایی شده است ولی فضای روانی وسیاسی حاصل از آن بر صادرات کشور حتی در آبان ماه قابل مشاهده است و روند نزولی صادرات کشور کاهش یافته است ولی آثار این توافق نامه بر صادرات کشور در دی ماه به وضوح قابل اثبات می باشد.
کارشناسان انتظار داشتند که بر اثر اجرایی شدن این توافق تحولات زیر در عرصه صادرات کشور صورت پذیرد :
الف :میزان صادرات وواردات کشور از نظر وزنی وارزشی افزایش یابد.
ب:روند نزولی صادرات و واردات متوقف شود.
ج: بازار های هدف صادراتی کشوردچار تغییر گردد.
د: هزینه های مبادله در تجارت خارجی کشور کاهش یافته و دسترسی فعالان به خدماتی نظیر حمل و نقل، بیمه، خدمات بانکی و ویزا افزایش یابد.
خوشبختانه مقایسه آمار صادرات نه ماهه امسال با صادرات دی ماه کشور حکایت از تحولات بسیار مثبت در این عرصه به شرح زیر می باشد:
1- روند نزولی صادرات سال 92 نسبت به سال 91 که در پایان آبان ماه سال 92 ، 52/8 درصد بوده به 55/2 درصد کاهش یافته و وزن صادرات که در 9 ماهه 11 درصد رشد داشته در پایان ماه دی با بیش از 15 درصد رشد مواجه شده است.
صادرات مایعات و میعانات گازی که 25 درصد صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل می‌دهد در 9 ماهه امسال 363/6 میلون دلار بوده که متوسط صادرات ماهانه هفتصد میلیون دلار بوده و در دی ماه با افزایش 177/2 میلیون دلاری مواجه شده و به رقم 540/8 میلیون دلار رسیده که در صورت ادامه یافتن این صادرات در دو ماهه پایانی سال ما رکورد ده میلیارد دلاری سال 90 را شکسته و صادرات میعانات به بیش از 12 میلیا رد دلار خواهد رسید.
2- در زمینه پتروشیمی نیز در حالیکه متوسط صادرات کشور در 9 ماهه سال 92 رقم 900 میلیون دلار ثبت شده(116/8 میلیون دلار) این رقم در دی ماه با ده درصد افزایش به یک میلیارد دلار رسیده (019/9 میلیون دلار) وبیش بینی می‌شود با لغو کامل تحریم ها صادرات این محصولات نیز به رقم 12 میلیارد دلار برسد.
3- در رابطه با بازارهای هدف صادراتی نیز تحولاتی در حال رخ دادن می‌باشد ودر ماه‌های آینده شاهد تغییراتی در ترکیب شرکای تجاری کشور خواهیم بود و به طور مثال در دی ماه امسال چین خرید کالای صادراتی را از ماهانه 580 میلیون دلار به 700 میلیون دلار افزایش داده است در حالیکه صادرات به عراق کاهش یافته و صادرات به امارات اندکی بهبود یافته است.
انتظار می‌رود با حمایت فعالین اقتصادی و افکار عمومی از اجرای توافق نامه ژنو ، شاهد لغو تحریم های کشتیرانی و بیمه بوده و نقل و انتقال مالی نیز تسهیل گردیده و هزینه مبادله کاهش یافته وتجارت خارجی کشور در خروج کشور از رکود تورمی وثبات بازار ارز نقش خود را ایفا نماید.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.