| کد خبر: 77431 |

◄ توسعه دریا و بنادر با گسترش روابط ایران و چین

تین نیوز | در پایان سفر رسمی دو روزه "شی جین پینگ" رییس جمهوری چین به تهران بیانیه مشترک "مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین" در قالب 20 ماده منتشر شد که بر اساس آن در بندهای 7 و 9 این بیانیه به طور مشخص به توسعه مباحث دریایی از جمله راه ابریشم دریایی قرن 21، همکاری و سرمایه گذاری متقابل در بنادر، توسعه بنادر، و شیرین کردن آب دریا تاکید شده است.

به گزارش تین نیوز، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در پایان سفر رسمی دو روزه "شی جین پینگ" رییس جمهوری چین به تهران اعلام کردند که با دستیابی به توافقی گسترده در تمامی حوزه های روابط دوجانبه و مسایل منطقه ای و بین المللی، روابطی مبتنی بر «مشارکت جامع راهبردی» بنا کرده اند.

در همین راستا بیانیه مشترک ظهر امروز شنبه و در پایان سفر رسمی رییس جمهوری چین به تهران به طور همزمان در پایتخت های دو کشور منتشر شد. بر اساس متن بیانیه دو طرف توافق می نمایند که روابطی مبتنی بر «مشارکت جامع راهبردی» برقرار نموده و در این چارچوب همکاری های دو جانبه را در پنج حوزه سیاسی، همکاری اجرایی، انسانی و فرهنگی، قضایی، امنیتی – دفاعی، امور منطقه ای و بین المللی را توسعه دهند.

بر اساس این گزارش بندهای 7 و 9 بیانیه مشارکت جامع راهبردی ایران و چین، به طور مشخص به موضوعاتی توسعه مباحث دریایی از جمله راه ابریشم دریایی قرن 21، همکاری و سرمایه گذاری متقابل در بنادر، توسعه بنادر، و شیرین کردن آب دریا تاکید شده است.

در همین رابطه بر اساس بند 7 این بیانیه مشترک، طرف ایرانی از ابتکار ایده «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» و «راه ابریشم دریایی قرن 21» که توسط چین مطرح شده، استقبال می نماید. طرفین با تکیه به مزیت های خود و با استفاده از فرصتی که امضای اسنادی از جمله «یادداشت تفاهم بین دولت ایران و چین درخصوص ایجاد مشترک کمربند اقتصادی جاده ابریشم و راه ابریشم دریایی قرن 21» و «یادداشت تفاهم جهت همکاری های ظرفیت صنعتی، معدنی و سرمایه گذاری ایران و چین» فراهم آورده، همکاری و سرمایه گذاری متقابل در حوزه های مختلف نظیر، حمل و نقل، راه آهن، بنادر، انرژی، صنایع تجارت و خدمات را گسترش خواهند داد.

همچنین طبق بند 9 این بیانیه طرفین توافق خود درخصوص توسعه تبادلات سرمایه گذاری و تجاری را اعلام کرده و موافقت می نمایند براساس «یادداشت تفاهم تقویت همکاریهای سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» همکاری های ملموس در زمینه اقتصادی، بانکی، سرمایه گذاری متقابل، فاینانس، معادن، حمل و نقل، ارتباطات، فضایی، صنایع تولیدی، توسعه بنادر، بهبود و توسعه شبکه راه آهن، راه آهن سریع السیر، کشاورزی، منابع آبی، حفاظت از محیط زیست، امنیت غذایی، بیابانزدایی، شیرین کردن آب دریا، استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی و انرژی های تجدیدپذیر را تقویت نموده و در زمینه تبادل تجربیات و فناوری آموزش نیروی انسانی همکاری می نمایند.

یادآور می شود، سفر رئیس جمهور چین به ایران بعد از 14 سال سرآغاز یک مرحله جدید از مناسبات دو کشور است، ضمن اینکه دسترسی ایران به آب های شمال و جنوب و نیاز کشورهای شرق و جنوب آسیا در استفاده از موقعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران برای دسترسی به بازارهای آسیای میانه و اروپا و متقابلا نیاز این کشورها به بازارهای جنوب و شرق آسیا، سبب شده که فعالان عرصه اقتصاد بین الملل از جمله سرمایه گذاران چینی در محاسبات خود نتوانند از این مسیر و مزایای آن چشم پوشی کنند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.