| کد خبر: 107122 |

مدیرعامل منطقه آزاد اروند مطرح کرد

تین‌نیوز| مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: گمرک، انتظارات ما در زمینه استقرار در ورودی و خروجی‌های شهرهای آبادان و خرمشهر را برآورد نکرده است.
 
اسماعیل زمانی اظهار کرد: موضوعی که امیدواریم با سفر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری به منطقه حل شود، موضوع استقرار گمرک در گیت‌های خروجی منطقه با توجه به تکمیل حصارکشی محدوده منطقه است. وی اضافه کرد: سه سال پیش که رئیس‌جمهوری موضوع قرار گرفتن شهرهای آبادان و خرمشهر در محدوده منطقه آزاد اروند را مطرح کرد این گفتار بدان معنا بود که مزیت‌ها و قابلیت‌های منطقه آزاد باید شامل حال همه مردم شود که راهکار بهره‌مندی از این مزیت به دو عامل اجرای مقررات و قوانین منطقه آزاد اروند از سوی تمام دستگاه‌ها اعم از منطقه‌ای و ملی و دیگر انجام اقدامات فیزیکی همچون محصور کردن منطقه آزاد اروند بستگی دارد.
 
گمرک انتظارمان را برآورده نکرد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه اکنون گمرک سرزمینی در مرزهای بین‌المللی ما همچون بنادر آبادان و خرمشهر و فرودگاه آبادان مستقر هستند، تصریح کرد: در تایید مناطق آزاد، گمرکات باید در خروجی‌های این مناطق مستقر شوند. بر این اساس دو سال پیش از مسوولان گمرک خواستیم تا چگونگی شرایط برای اجرای قوانین گمرکی در منطقه آزاد را بگویند که پاسخ آنها محصور شدن محدوده بود که باز ما تعریف آنان از محصور شدن اعم از الکترونیک یا فیزیکی را جویا شدیم که پاسخ آنها کشیدن حصار سنتی (دیوار) بود.
زمانی گفت: از مسوولان گمرک خواستیم تا در یک تعامل و همکاری میان کارشناسان این سازمان با دفتر فنی عمرانی سازمان منطقه آزاد اروند محل‌های احداث دیوارها روی نقشه تعیین و اعلام شود زیرا برخی از مناطق تالابی برخی‌ها به‌دلیل شرایط اقلیمی غیرقابل عبور و مرور و بخشی نیز منطقه نظامی است که قابل حصارکشی نیستند.
وی ادامه داد: پس از بحث و تبادل نظر چندماهه میان کارشناسان گمرک و مسوولان فنی سازمان منطقه آزاد اروند، مسافتی حدود ۳۴ کیلومتر برای دیوارکشی تعیین و اعلام شد و اکنون نیز این کار به اتمام رسیده است ضمن آنکه طرح‌های نمادینی نیز برای دروازه‌های خروجی شهرهای آبادان و خرمشهر شامل جاده آبادان ماهشهر، آبادان اهواز، خرمشهر اهواز و جاده امام صادق به‌عنوان تنها راه‌های خروجی این دو شهر طراحی شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اعلام کرد: انتظار می‌رفت اکنون که کار حصارکشی تمام شده گمرک با ما همکاری کند و در هفته دولت به‌عنوان هدیه دولت به مردم، در گیت‌های موقت که دارای امکانات لازم هم هستند، مستقر شود تا ساخت گیت‌های دائمی به اتمام برسد که متاسفانه گمرک قبول نکرد و هفته دولت هم گذشت و این اتفاق نیفتاد. زمانی اظهار امیدواری کرد: با همکاری مسوولان کشوری، گمرک جمهوری اسلامی هرچه زودتر در محل گیت‌های خروجی مستقر شوند تا مزیت‌های منطقه آزاد شامل حال مردم شود.
 
فعالیت ۲۰ هزار واحد صنفی
وی تصریح کرد: اکنون در حال اعمال برخی مزیت‌ها به لحاظ قانونی هستیم که از جمله آن می‌توان به معافیت مالیاتی و معافیت قانون ارزش افزوده اشاره کرد که با همکاری دستگاه‌ها در حال انجام است. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اعلام کرد: اصناف، حقوق بگیران، شرکت‌های پیمانکاری و فعالان اقتصادی در منطقه از دو نوع معافیت یکی مالیات مستقیم و دیگری ارزش افزوده برخوردار هستند.
زمانی افزود: این معافیت‌ها اگر چه برای اصناف اعمال می‌شود اما نفع بیشتر آن باید عاید مردم شود به‌طور مثال وقتی کالایی شامل معافیت مالیاتی مستقیم و ارزش افزوده می‌شود به‌طور قطع در هنگام خرید کالا از سوی شهروند باید این سود به صورت فروش محصول به قیمت مناسب و پایین‌تر از نرخ سایر شهرها لحاظ شود، مردم باید در هنگام خرید به این مسائل توجه کنند و آن را از فروشندگان بخواهند و پولی بابت ارزش افزوده به فروشنده ندهند. وی با اشاره به فعالیت ۲۰ هزار واحد صنفی در منطقه آزاد اروند (آبادان و خرمشهر) که از معافیت مالیاتی برخوردار هستند، اظهار کرد: این اصناف نباید در هنگام فروش کالاهایشان مالیات ارزش افزوده را اعمال کنند.
 
ورود و خروج اتباع خارجی بدون ویزا
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد از ورود و خروج اتباع خارجی بدون ویزا و ورود و خروج بدون محدودیت سرمایه‌های خارجی به‌عنوان برخی مزیت‌های قابل استفاده پس از حصارکشی نام برد و تصریح کرد: دفتری را برای اتباع خارجی تاسیس کردیم، نماینده منطقه نیز معرفی شده تا با فعال شدن گیت‌ها، اتباع خارجی در هنگام خروج از منطقه آزاد اروند بتوانند ویزایشان را از طریق این دفتر تهیه کنند اما اگر بخواهند وارد منطقه شوند، نیازی به ویزا ندارند.
زمانی از اعمال قانون کار در منطقه آزاد اروند به عنوان دیگر مزیت‌ها نام برد و یادآور شد: اداره‌های کار در شهرهای آبادان و خرمشهر باید برای کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی یا افرادی که برای سرمایه‌گذاری به این منطقه می‌آیند قانون کار منطقه آزاد را اعمال کنند زیرا این قانون برای تسهیل سرمایه‌گذاری‌ها اعم از داخلی و خارجی است تا سرمایه‌گذاران بتوانند بدون مشکل نسبت به سرمایه‌گذاری و کار اقدام کنند.
 
گمرک اجازه جلوگیری از ورود هر نوع کالایی را ندارد
وی اضافه کرد: از مزیت‌های دیگر منطقه آزاد پس از استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی منطقه در مورد کالا و تجهیزات است که بر این اساس در محدوده جغرافیایی منطقه آزاد، کالا اعم از مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌های تولید و صنعتی و کالاهای مصرفی مردم طبق قانون و مقررات مناطق آزاد بدون سود و عوارض گمرکی وارد می‌شود که گمرک باید در ورودی‌ها و خروجی‌ها آن را اعمال کند.
زمانی افزود: گمرک اجازه ندارد تا جلوی ورود کالایی را به منطقه بگیرد مگر آنکه کالایی به لحاظ قانونی ورودش به کشور ممنوع باشد.  مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: ورود هر نوع کالایی به منطقه، آزاد است و هیچ نوع کالایی ورودش به منطقه قاچاق محسوب نمی‌شود. اطلاق کلمه قاچاق به هر کالایی درمنطقه آزاد خلاف است زیرا هیچ کالای قاچاقی به منطقه آزاد وارد نمی‌شود.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.