بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

دلیل جوش آوردن ماشین چیست؛ در مواجهه با این حادثه چه کنیم؟

بلندشدن بخار از کاپوت ماشین ترسناک است و می‌تواند به موتور ماشین آسیب جدی وارد کند. برای حفظ امنیت خود و وسیله‌ نقلیه باید از نحوه مواجهه با چنین موقعیتی آگاه باشید.

دلیل جوش آوردن ماشین چیست؛ در مواجهه با این حادثه چه کنیم؟
تین نیوز |

بلندشدن بخار از کاپوت ماشین ترسناک است و می تواند به موتور ماشین آسیب جدی وارد کند. برای حفظ امنیت خود و وسیله نقلیه باید از نحوه مواجهه با چنین موقعیتی آگاه باشید.

در چنین شرایطی به جای استرس، سردرگمی و انجام کارهایی که وضعیت را بدتر می کند، خونسردی خود را حفظ کرده و روی راه حل های درست تمرکز کنید.

به گزارش تین نیوز، ماشین های امروزی دارای سیستم های خنک کننده مجهز به حسگر دما و فن های الکتریکی هوشمند هستند. این تجهیزات برای خنک نگه داشتن موتور ماشین در هر آب وهوایی طراحی شده اند. اما گاهی به خصوص در روزهای گرم تابستانی ممکن است دمای ماشین به حدی بالا برود که بخاری سفیدرنگ از کاپوت بیرون بزند. این وضعیت هم ترسناک است و هم می تواند خسارت زیادی برجای بگذارد. برای اینکه از وقوع چنین خسارتی جلوگیری کنید، به جای استرس اقدامات لازم را انجام دهید. در این مطلب به شما خواهیم گفت که هنگام جوش آوردن ماشین چه کاری کنید یا نکنید.

چرا ماشین جوش می آورد؟

دلایل زیادی برای جوش آوردن ماشین وجود دارد که در شرایط خاص آب وهوایی مانند روزهایی که دما بالای 30 درجه سانتیگراد است خود را نشان می دهد. شاید بتوان از بروز نقص در سیستم خنک کننده به عنوان عامل اصلی جوش آوردن خودرو یاد کرد. مشکلاتی مانند کم بودن سطح مایع خنک کننده، نشت یا عدم گردش مایع، شکسته شدن پمپ آب یا پاره شدن شیلنگ ها منجر به افزایش دمای موتور می شوند.

علائم جوش آوردن ماشین

علائم زیر بیانگر جوش آوردن موتور خودروی شما هستند:

  • بیرون زدن بخار از کاپوت
  • قرمزشدن چراغ هشدار
  • استشمام بوی شیرین به خصوص از هود ماشین

کارهایی که هنگام جوش آوردن ماشین باید انجام دهید

1- بخاری را روشن کنید.

به محض جوش آوردن موتور، تهویه را خاموش کنید تا فشار کمتری به آن وارد شود. سپس بخاری را روشن کنید. بدین ترتیب، گرما را از موتور دور و به داخل ماشین هدایت می کنید. تحمل کردن گرما برای چند دقیقه بهتر از پرداخت هزینه بالای تعمیر اساسی موتور است.

2- ماشین را خاموش کنید.

اگر بعد از چند دقیقه رانندگی با بخاری روشن، دمای موتور باز بالاتر رفت، ماشین را کلاً خاموش کنید. این بهترین راه برای خنک کردن ماشین است. اگر کمک جاده ای ندارید، صبور باشید چون حداقل 15 دقیقه طول می کشد تا موتور خنک شود. در ضمن سعی نکنید کاپوت را باز کنید زیرا خطر پاشش آب داغ یا بخار وجود دارد. دمای مایع خنک کننده در این شرایط بیش از 230 درجه است. ایمنی شما از همه چیر مهمتر است، پس حداقل 15 دقیقه منتظر بمانید تا دما پایین بیاید.

3- مایع خنک کننده را اضافه کنید.

بعد از حداقل 15 دقیقه، دستکش بپوشید و کاپوت را باز کنید. در رادیاتور را با یک حوله بپوشانید و آن را فشار دهید تا کمی شل شود. دوباره 15 دقیقه صبر کنید تا فشار ناشی از انبساط مایع خنک کننده آزاد شود. سپس در رادیاتور را به طور کامل باز و رادیاتور را با مایع خنک کننده پر کنید. مایع خنک کننده باید حاوی آب و ضدیخ به نسبت های مساوی باشد. بنابراین سعی کنید همیشه ضدیخ همراه داشته باشید. در نهایت دربپوش را ببندید.

4- موتور را مجدداً روشن کنید.

حالا وقت آن رسیده که موتور را با احتیاط روشن و به سمت نزدیک ترین تعمیرگاه حرکت کنید. در طول مسیر اگر متوجه بالارفتن نشانگر دماسنج شدید، سریعاً بایستید و دوباره منتظر بمانید تا موتور خنک شود.

کارهایی که هنگام جوش آوردن ماشین نباید انجام دهید

1- وحشت نکنید.

هنگام جوش آوردن موتور با وحشت و درست وسط ترافیک روی ترمزها نکوبید! خونسردی خود را حفظ کنید و کارهای گفته شده را با دقت انجام دهید.

2- رانندگی نکنید.

اگر موتور ماشین شما بیش از حد گرم شده و مسیری طولانی پیش رو دارید، بهتر است ادامه سفر را به بعد از خنک شدن موتور و رفع دائمی مشکل موکول کنید. در غیر این صورت به موتور خودرو آسیب جدی وارد خواهید کرد.

3- کاپوت را فوراً باز نکنید.

بازکردن فوری کاپوت شما را در معرض خطر سوختگی قرار می دهد. بنابراین از زمان جوش آوردن موتور حداقل 15 دقیقه صبر و سپس کاپوت را باز کنید.

4- اجازه ندهید این مسئله تکرار شود.

حتی اگر بعد از اضافه کردن ضدیخ، موتور خنک شد اما رفع اساسی مشکل را پشت گوش نیندازید. برای رفع این مشکل حتماً به یک مکانیک حرفه ای مراجعه کنید.

نکات گفته شده را به خاطر بسپارید تا در صورت مواجه با چنین مشکلی آگاهانه واکنش نشان داده و مرتکب عملی نشوید که شرایط را بدتر می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • احمد نوری پاسخ

    سلام این نظرات شما منو شگفت زده میکنه، آخه چطور ماشینی که جوش آورده رو میفرمایید موتور رو خاموش کنید واقعا نمیدونید احتمال اینکه تو این شرایط اصطلاحا میگن رینگ پیستون میچسبونه و خرج مالی زیادی به بار میاره

  • احمد نوری پاسخ

    جوش آوردن ماشین ارتباط مستقیم داره با عدم کارکرد فن، پس بهتر تو این حالت سریع با درآوردن قشنگی آب فن رو یکسره کنیم تا زودتر ماشین خنک بشه، در ضمن ماشین بدون حرکت که میگید منتظر بمونیم خنک بشه تا بعدش درب رادیاتور رو باز کنیم هم اشتباهه، باید به سرعت با احتیاط کامل با دستمال سريعا درب منبع یا رادیاتور رو باز کرده و با ریختن آب سرعت خنک شدن رو افزایش بدیم چون تو این ش ای، احتمال آسیب موتور خیلی زیاده، ممنون