بازدید سایت : ۹۷۰۰۴

فضای اداری مجازی، آینده دفاتر کاری است؟

یکی از اثرات پایدار همه گیری کووید ۱۹، افزایش قابل توجه تعداد افرادی است که از خانه کار می کنند و شیوه دورکاری را جایگزین سیستم کاری تمام وقت و حضوری کرده اند. این جایگزینی منجر به تغییراتی در دفاتر کار و راه اندازی فضای کار مجازی شده است.

فضای اداری مجازی، آینده دفاتر کاری است؟
تین نیوز |

یکی از اثرات پایدار همه گیری کووید ۱۹، افزایش قابل توجه تعداد افرادی است که از خانه کار می کنند و شیوه دورکاری را جایگزین سیستم کاری تمام وقت و حضوری کرده اند. این جایگزینی منجر به تغییراتی در دفاتر کار و راه اندازی فضای کار مجازی شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، طبق گزارش اداره آمار ایالات متحده، ۹ درصد از کارکنان در سال ۲۰۱۹ و قبل از همه گیری در خانه کار می کردند که این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۳۲ درصد رسید، به این معنی که حدود ۱۲ میلیون کارمند که قبل از شیوع همه گیری به دفاتر می رفتند، پس از آن در خانه ماندند و در نتیجه، حدود دو میلیارد فوت مربع از فضاهای اداری موجود مورد استفاده قرار نگرفت. هرچند کار از خانه و دورکاری موضوع جدیدی نیست اما محبوبیت آن بعد از دوران همه گیری بسیار افزایش یافت، آنچه در دوران همه گیری یک ضرورت بود، اکنون به ترجیح بسیاری از مردم تبدیل شده است.

این تمایل به دورکاری و پیشرفت دنیای کار به سبک انعطاف پذیر، نیاز به فضای اداری فیزیکی را کاهش می دهد. نظرسنجی دفتر خدمات املاک تجاری جهانی (CBRE) در بهار ۲۰۲۳ نشان می دهد که ساکنان ساختمان های اداری در حال تقویت سیاست های خود برای حضور در دفاتر هستند و تعداد کسانی که برای کار تمام وقت حضوری برنامه ریزی می کنند از ۳۷ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۳ رسیده است. با این حال، تعداد علاقه مندان به دورکاری نیز افزایش یافته است و ۲۲ درصد کارمندان تمایل دارند به صورت کامل یا ترکیبی از راه دور فعالیت کنند.

فضای اداری مجازی، آینده دفاتر کاری است1

 

بیش از نیمی از شرکت های مورد بررسی در نظرسنجی قصد دارند فضای اداری خود را کاهش دهند و ۷۵ درصد شرکت ها در حال آماده سازی فضاهای اشتراکی برای کارکنان خود هستند. از «اتاق های زوم» و متاورس گرفته تا برگه های ثبت میز اشتراکی، کسب وکارها در حال بازسازی دفاتر هستند تا استعدادهای برتر را برای تضمین آینده خود از سراسر جهان جذب کنند. فضای قدیمی دفاتر و ادارات تغییر کرده است و پلان های باز و ردیف های میز و صندلی شخصی جای خود را به اتاق های کنفرانس و میزهای اشتراکی داده اند. علاوه بر این، بعضی از کارکنان به جای یک محیط فیزیکی، وظایف و فعالیت های خود را در متاورس انجام می دهند.

آینده انعطاف پذیر فضای اداری

بعضی از کارشناسان پس از پایان همه گیری معتقد بودند که کسب و کارها به مدل کار در خانه تغییر خواهد کرد و نباید برای ساختمان های اداری آن هم در مرکز شهر هزینه شود و بسیاری از شرکت ها از این ایده پیروی کردند. برای مثال شرکت بریتانیایی BP دفتر مرکزی خود را به یک واحد کوچک تبدیل کرد و غول فروش و بازاریابی Salesforce اعلام کرد که همه کارکنان می توانند از خانه کار کنند. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از کارکنان انتظار دارند تعادلی بین کار از خانه و حضور در محل کار ایجاد شود.

فضای اداری مجازی، آینده دفاتر کاری است2

 

تجسم بعضی از کارشناسان از آینده فضای اداری به صورت یک هاب مرکزی انعطاف پذیر است، گروهی دیگر آن را به صورت یک محوطه عمومی مرکزی متصور می شوند که با فضاهای کوچک تر و شخصی احاطه شده است. بسیاری از کارشناسان نیز فضای اداری آینده را با مکان هایی مانند لابی هتل مقایسه می کنند، فضاهای بزرگی که با استفاده هوشمندانه از روشنایی، مبلمان و جداکننده های موقت تقسیم می شوند. گزارش CBRE در بهار ۲۰۲۳ نشان می دهد که ۶۳ درصد از سازمان ها در حال تغییر روش طراحی فضاهای اداری خود هستند و ۸۰ درصد از آنها فضاهای اشتراکی را دوباره طراحی می کنند.

آیا ساختمان های اداری ناپدید می شوند؟

به نظر می رسد برخی از کارفرمایان بزرگ از خواسته های خود در فضای اداری عقب نشینی کرده اند زیرا همه کارکنان به طور تمام وقت به دفاتر باز نگشته اند و آنها دیگر به تمام فضایی که در گذشته داشتند، نیاز نخواهند داشت. بسیاری از شرکت های بزرگ از قراردادهای اجاره و تملیک خود خارج شده اند و گروهی دیگر نیز در حال جایگزینی دفاتر مرکزی با دفاتر کوچک تر هستند و دیگر رقابتی برای ساختن بزرگ ترین و عجیب ترین پردیس های شرکتی وجود ندارد. شرکت خدمات مالی JPMorgan Chase که در مدل کار ترکیبی اش به ازای هر ۱۰۰ کارگر، تنها ۶۰ میز کار اختصاص داده است به جای کوچک کردن فضای اداری خود در نیویورک، در حال بازسازی فضای اداری است تا کارکنان را با گنجاندن فضاهایی برای گردهمایی، اتاق های آرامش، مکان هایی برای معاشرت و فروشگاه ها جذب کند تا علاوه بر انجام فعالیت با یکدیگر تعامل داشته باشند. بنابراین واضح است که دفاتر فیزیکی هرگز ناپدید نمی شوند، چراکه برقراری ارتباط حضوری و تعامل رودررو در بعضی زمینه ها اجتناب ناپذیر است.

 

فضای اداری مجازی، آینده دفاتر کاری است3

حرکت دنیای کار به سوی فراجهان

فراجهان یا همان متاورس (Metaverse)، در حال حاضر یک کلمه کلیدی برای آینده فضاهای اداری است به خصوص اکنون که شرکت های فناوری مانند متا (فیسبوک سابق) برنامه های خود را برای ساختن جهان های مجازی فاش کرده اند. این دنیای مجازی که کاربران می توانند در آن کار انجام دهند، بازی کنند و با دیگران معاشرت داشته باشند، به بخش مهمی از آینده کاری تبدیل خواهد شد. ابزارهایی مانند Microsoft Teams یا Zoom در حال حاضر شکلی از متاورس هستند که در آینده نزدیک گسترش خواهند یافت. بیل گیتس معتقد است که چشم انداز کار از راه دور، مردم را به فراجهان می کشاند و بیشتر جلسات مجازی با دوربین دوبعدی به متاورژن، فضایی سه بعدی با آواتارهای دیجیتالی حرکت خواهند کرد. به این ترتیب هر شخص می تواند از آواتار خود برای ملاقات با افراد در یک فضای مجازی استفاده کند و حس بودن در یک اتاق واقعی با آنها را تجربه کند.

 

فضای اداری مجازی، آینده دفاتر کاری است4

تمرکز محیط های اداری آینده بر فضاهای اشتراکی

دیگر کارمندان مجبور نیستند سال ها در یک اتاق کار کنند، بلکه فعالیت های خود را در خانه یا مکانی خارج از دفتر کار انجام می دهند و برای فعالیت های ارتباطی و همکاری با سایر همکاران در فضاهای اشتراکی گرد هم می آیند. حتی اینجا نیز تأثیر کووید و همچنین افزایش راحتی با ابزارهای همکاری دیجیتال احساس می شود. مکان هایی در فضاهای اشتراکی در نظر گرفته می شود که هر کس بتواند در ساعاتی که نیاز دارد به تنهایی از آن استفاده کند، این کار طبق برنامه زمان بندی شرکت انجام می شود تا تداخلی در عملکرد کارکنان علاقه مند به فعالیت حضوری پیش نیاید. تغییرات ناشی از کووید در فضای اداری، مدیران را بر این داشته است تا انعطاف پذیری در برابر شرایط مشابه را در نظر بگیرند، به طوری که اگر زمانی روند دوباره تغییر کرد، کارفرمایان بتوانند بدون مشکل یا هزینه های اضافی به شرایط جدید پاسخ دهند.

 

فضای اداری مجازی، آینده دفاتر کاری است5

صنایع و شرکت های پیشرو در سبک دورکاری

مشاغلی همچون نویسندگی، طراحی، ایجاد محتوا، مدیریت پروژه، بازاریابی، خدمات مشتری، توسعه نرم افزار و فناوری اطلاعات بیشترین پتانسیل را برای استفاده از استعدادهای راه دور دارند. ماهیت دیجیتالی این بخش ها و انعطاف پذیری موقعیت های شغلی، شرایط را برای ترتیبات کاری از راه دور مساعد می کند. در بسیاری از کشورهای سراسر جهان، استخدام از راه دور به دلیل ترکیبی از عوامل مانند زیرساخت دیجیتال قوی، فرهنگ کاری پیشرفته و تعدد فرصت های شغلی متنوع بسیار رواج یافته است و پذیرش کار از راه دور به یک مزیت کاربردی برای شرکت هایی تبدیل شده است که به دنبال بهره بردن از استعدادهای جهانی بدون توجه به مکان آنها هستند. بعضی کشورها در رأس انقلاب دیجیتالی و محیط های اداری مجازی هستند که در ادامه به چند مورد اشاره می شود.

ایالات متحده آمریکا، پیشگام فضای اداری مجازی

ایالات متحده آمریکا در فرصت های کاری از راه دور پیشتاز است و به دلیل بازار کار متنوع و زیرساخت قوی از دورکاری ها پشتیبانی می کند. استقبال شرکت های مختلف از شیوه کاری انعطاف پذیر و ترکیبی، این کشور را به کانونی برای فرصت های شغلی از راه دور تبدیل کرده است.

هند، مرکز برون سپاری

هند با کمک مجموعه گسترده متخصصان ماهر فناوری اطلاعات، جایگاه دوم در بخش برون سپاری و فضای کاری مجازی را کسب کرده است و با جهانی شدن مشاغل، تقاضا برای کار در این بخش همواره در حال افزایش است.

بریتانیا، حذف شکاف بین سنت و نوآوری

شیوه ای از دورکاری در انگلستان که تعادل بین روش های قدیمی و نوآورانه را برقرار می کند، مورد استقبال شرکت های انگلیسی قرار گرفته است. این کشور با فرصت های شغلی عالی و ترتیبات کاری انعطاف پذیر، رتبه بالایی در فهرست مقاصد محبوب دورکاری دارد.

فرانسه، رنسانس دورکاری

فرانسه در حال تجربه یک رنسانس کار از راه دور است که به لطف ترکیبی از پیشرفت های وابسته به فناوری و فرهنگ سازمانی در حال تغییر هدایت می شود. بازار کار فرانسه در حال تلاش برای جای دادن تعداد فزاینده ای از مشاغل از راه دور است.

کانادا، مرکز بالقوه دورکاری

گستره وسیع موقعیت های برون سپاری و تعهد به تعادل بین کار و زندگی، کانادا را به محیطی ایده آل برای دورکاری تبدیل کرده است. شرکت ها و صنایع مختلف در حال کشف استعدادهای کانادایی برای فرصت های راه دور هستند.

آلمان، مهندسی انقلاب دورکاری

آلمان که با مهارت مهندسی خود معروف است، در حال مهندسی انقلاب کار از راه دور است. اقتصاد قوی و سیاست های فناورانه این کشور کمک بزرگی به روند افزایشی فرصت های شغلی از راه دور می کند.

پرتغال، بهشت ساحلی برای دورکاری

پرتغال با مناظر زیبا و فرهنگ پذیرای خود، مقصد محبوب متقاضیان دورکاری به ویژه نومدهای دیجیتال(digital noamds) است. تلاش های پرتغال برای جذب علاقه مندان به دورکاری، این کشور را به بهشت کارمندان و شرکت های استخدام استعدادهای از راه دور تبدیل کرده است.

اسپانیا، خورشید و دورکاری

بازار کار اسپانیا، در حال سازگاری با تغییرات شیوه کار و انعطاف پذیری فضای کاری مجازی است تا علاقه مندان به سواحل آفتابی را که به دنبال سبک زندگی دورکاری هستند، به خود جذب کند. هرچند اکنون مکان های تفریحی این شهر نظیر کافه ها در حال اجرای مقرراتی هستند که از ورود کارمندان دورکار جلوگیری می کند.

یونان، خرد باستانی برای دورکاری

تجارب باستانی یونان به این کشور کمک کرده است تا گرایش های مدرن کار از راه دور را بپذیرد و فرصت هایی را برای اشتغال از راه دور ارائه کند که حاصل ترکیب سنت با سبک های کاری معاصر است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.