آب انبار قدیمی محسنزاده یکی از آثار تاریخی اما ناشناخته در بافت قدیمی شهر بیرجند قرار دارد.
بیرجند- فاطمه علیزاده| بیشتر آب انبارهای قدیمی بیرجند، در بافت تاریخی شهر قرار دارند که متاسفانه هنوز برای خیلی از همشهریان ناشناخته باقی مانده است.
به گزارش تیننیوز، بزرگترین آب انبار ایران، آب انبار محسنزاده مربوط به دوره قاجار است و در بیرجند استان خراسان جنوبی واقع شده است.
مخزن این آب انبار یک میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر آب گنجایش دارد.
این آبانبار در محله تاریخی سرده و درون بافت تاریخی بیرجند قرار دارد و مانند دیگر آبانبارهای موجود در منطقه دارای فضای ورودی، پلکان، پاشیر و منبع ذخیره آب است.
فضای ورودی آبانبار به صورت ساده و در عین حال دارای طاقی با قوس جناغی است.
منبع ذخیره آب این آبانبار به شکل مستطیل به عمق آبگیر ۱۰ متری با مصالحی چون آجر و ملات ساروج ساخته شده و دارای پوشش سقف گهواره ای است که مخزن این آب انبار جزو بزرگترین مخازن آب انبار ایران به حساب می آید. این بنا در سال ۱۳۷۹ با شماره ۲۹۰۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
گفتنی است، این سازه آبی تاریخی در بیرجند، خیابان منتظری، انتهای کوچه منتظری ۳ واقع شده است.
این اینفوگرافیک با نگاهی جامع به آماده باش سراسری شبکه حمل ونقل جاده ای در شرایط بحران ، اقدامات سازمان راهداری را…
در اوج بحران؛ شبکه حمل ونقل کشور با قدرت در خدمت مردم
مدیرعامل موسسه صندوق پس انداز کارکنان راه آهن و قائم مقام وی از شرکت راه پرواز که در تاریخ ۱۲ اسفندماه جاری…
مدیرعامل موسسه صندوق پس انداز کارکنان راه آهن و قائم مقام وی از شرکت ترکیب حمل و نقل بازدید کرد.