| کد خبر ۳۱۸۰۴۸
کپی شد

توقف ۲۰ روزه کامیون‌ ها در مرز بازرگان/هزینه توقف ماهانه ۱۰ میلیون دلار

عضو انجمن شرکت های حمل ونقل بین المللی ایران با اشاره به توقف های طولانی، گفت: ایستایی کامیون ها در مرز بازرگان به ۲۰ روز رسیده و هزینه توقف ماهانه آنها ۱۰ میلیون دلار برآورد شده است.

توقف ۲۰ روزه کامیون‌ ها در مرز بازرگان/هزینه توقف ماهانه ۱۰ میلیون دلار
تین نیوز |

 رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکت های حمل ونقل بین المللی ایران با اشاره به وضعیت تردد کالا از مرزهای زمینی کشور، گفت: هم اکنون تردد کالا از تمام مرزهای زمینی ایران در جریان است، اما مشکل اصلی، ایستایی و توقف طولانی مدت کامیون ها پشت مرزهای خروجی کشور است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، احسان ملک زاده افزود: مرز بازرگان به عنوان بزرگ ترین و مهم ترین مرز ارتباطی ایران با ترکیه و اروپا، در حال حاضر با بیشترین میزان معطلی کامیون ها مواجه است؛ به طوری که ایستایی کامیون ها در این مرز به بیش از ۲۰ روز رسیده و درحال حاضر حدود ۳ هزار دستگاه کامیون در صف خروج از کشور قرار دارند.

ملک زاده ادامه داد: در سایر مرزها نیز وضعیت مشابهی حاکم است و کامیون ها بین ۵ تا ۸ روز در انتظار خروج از کشور می مانند. همچنین در مرز دوغارون نیز میزان توقف و ایستایی کامیون ها به حدود ۱۰ روز رسیده است.

وی درباره دلایل ایجاد این وضعیت اظهار کرد: عوامل متعددی در ایستایی کامیون ها دخیل هستند که در مرز بازرگان، مهم ترین عامل به ظرفیت پذیرش طرف مقابل بازمی گردد؛ به گونه ای که طرف ترکیه روزانه تنها حدود ۲۵۰ کامیون از ایران پذیرش می کند. علاوه بر محدودیت پذیرش کامیون ها، مشکلات سخت افزاری، نرم افزاری، تعدد سازمان های مستقر در مرز و نبود هماهنگی میان دستگاه های مرتبط از دیگر عوامل اصلی ایجاد صف های طولانی کامیون ها در مرزهای کشور به شمار می رود.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکت های حمل ونقل بین المللی ایران با تأکید بر اهمیت مرزهای شمال غرب و جنوب شرق کشور گفت: تمرکز اصلی ما بر مرز بازرگان و مرزهای شمال غرب کشور است، زیرا بخش قابل توجهی از کالاهای تجاری و اساسی کشور از طریق ترکیه وارد ایران می شود. همچنین در جنوب شرق کشور نیز مرزهای ریمدان، تفتان و میرجاوه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و نیاز به تمرکز و مدیریت بیشتری دارند.

وی یادآور شد: تمامی دستگاه های دولتی در حال حاضر به صورت یکپارچه برای رفع مشکلات مرزی تلاش می کنند، اما همچنان بخش قابل توجهی از مشکلات پابرجاست. بخش خصوصی و انجمن شرکت های حمل ونقل بین المللی نیز مشکلات موجود را احصا کرده و طی مکاتبات متعدد و حضور در جلسات تخصصی، این مسائل را به متولیان امر و دستگاه های مسئول منتقل کرده اند.

ملک زاده تصریح کرد: در حال حاضر و با توجه به شرایط خاص ایجاد شده، مرز بازرگان پرترددترین مرز کشور محسوب می شود و پس از آن مرزهای شمالی از جمله آستارا، پلدشت و اینچه برون، مرز دوغارون، مرزهای ریمدان و تفتان در مرز پاکستان و همچنین مرزهای مهران و شلمچه در مرز عراق جزو شلوغ ترین مرزهای کشور هستند.

این مقام صنفی با اشاره به تأثیر محدودیت های حمل ونقل دریایی بر افزایش هزینه واردات کالا افزود: در شرایطی که امکان استفاده کامل از بنادر جنوبی کشور وجود ندارد، بخش عمده ای از کالاها باید از طریق حمل ونقل جاده ای وارد کشور شوند و طبیعی است که هزینه حمل جاده ای به مراتب بیشتر از حمل دریایی خواهد بود.

وی بیان کرد: طولانی تر شدن مسیر ورود کالا به کشور نیز یکی دیگر از عوامل افزایش هزینه هاست، زیرا کالاها ناچارند از مسیر ترکیه وارد ایران شوند و همین موضوع موجب افزایش زمان حمل دریایی، رشد کرایه حمل دریایی و همچنین افزایش نرخ حمل جاده ای شده است.

ملک زاده ادامه داد: توقف طولانی کامیون ها پشت مرزها نیز هزینه های سنگینی به فعالان حمل ونقل تحمیل می کند؛ به طوری که اگر ۳ هزار کامیون متوقف در مرز بازرگان را در نظر بگیریم و هزینه روزانه هر کامیون را حدود ۱۰۰ دلار محاسبه کنیم، ماهانه بیش از ۱۰ میلیون دلار فقط هزینه توقف کامیون ها در مرز خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی این هزینه ها در نهایت به قیمت تمام شده کالا اضافه می شود. به عنوان مثال، کرایه حمل کالایی که پیش از این از بنادر ترکیه به ایران با حدود هزار و ۵۰۰ دلار انجام می شد، اکنون حتی با ۳ هزار دلار نیز به سختی امکان پذیر است و این افزایش هزینه ها مستقیماً بر قیمت کالاها اثر خواهد گذاشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.