بازدید سایت : ۸۷۴۴۷

پیشرفته ترین کشور جهان کدام است؟

آلمان، ایالات متحده، انگلستان، سوئیس و ژاپن به ترتیب پیشرفته ترین کشورهای جهان با بالاترین سرمایه گذاری در بخش فناوری و شاخص توسعه انسانی هستند.

پیشرفته ترین کشور جهان کدام است؟
تین نیوز |

آلمان، ایالات متحده، انگلستان، سوئیس و ژاپن به ترتیب پیشرفته ترین کشورهای جهان با بالاترین سرمایه گذاری در بخش فناوری و شاخص توسعه انسانی هستند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، چشم انداز فناوری جهانی طی چند سال گذشته شاهد دگرگونی قابل توجهی بوده است. بخش فناوری به طور کلی با کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی سرمایه گذاری های سهام شاهد کاهش در محیط اقتصادی بوده است، با این حال مسیر رشد کلی نوآوری های تکنولوژیکی چشم انداز مثبتی را ارائه می دهد.

دو روند غالب که سال ۲۰۲۳ در این زمینه ظهور کردند، هوش مصنوعی مولد و برق سازی بودند. هوش مصنوعی مولد افزایش ۷۰۰ درصدی در جست وجوهای گوگل، آگهی های شغلی و سرمایه گذاری داشته است و پیشرفت سریع در آن با توسعه مدل های زبان بزرگ (LLMS) منعکس می شود که به طور مداوم قابلیت های خود را گسترش می دهند. استفاده نوآورانه از هوش مصنوعی پیشرفتی چشمگیر در صنایع مختلف داشته است.

برق سازی و انرژی های تجدیدپذیر نیز از دیگر گرایش های فناوری برتر هستند که به رغم چالش های اقتصادی گسترده تر، انعطاف پذیری بالایی نشان داده اند. رشد آن ها ناشی از تعهدات کشورها در مورد تغییرات آب وهوایی و مسائل امنیت انرژی بوده است. با افزایش نگرانی در مورد کاهش انتشار کربن، سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر و وسایل نقلیه الکتریکی طی چند سال گذشته افزایش داشته است.

فناوری جهانی 1

پیشرفته ترین کشورهای جهان

پیشرفته ترین کشورهای جهان با بررسی مناطقی تعیین می شود که بیشترین هزینه را برای تحقیق و توسعه می کنند. در این بررسی هزینه های تحقیق و توسعه مطلق و نمرات شاخص توسعه انسانی (HDI) سنجیده می شود که توسعه کلی یک کشور را در ابعاد کلیدی هم چون امید به زندگی، تحصیلات و درآمد سرانه اندازه گیری می کند.

به این ترتیب آلمان با هزینه تحقیق و توسعه مطلق ۱۳۴.۴۵ میلیارد دلاری و شاخص توسعه انسانی ۰.۹۵ درصد رتبه ترکیبی ۴.۶ را به دست آورد و به عنوان پیشرفته ترین کشور جهان شناخته شد. بخش فناوری محرک اصلی اقتصاد در آلمان است که بیش از یک میلیون شغل ایجاد کرده و درآمد حاصل از فروش آن بیش از ۲۳۰ میلیارد یورو است. این بخش بیش از ۱۰۰ هزار شرکت در آلمان دارد و حدود ۷ درصد از کل تولید اقتصادی آلمان را تشکیل می دهد.

ایالات متحده با هزینه تحقیق و توسعه مطلق ۸۰۶.۰۱ میلیارد دلار، شاخص توسعه انسانی ۰.۹۲۷ و رتبه ترکیبی ۵.۵ در رتبه دوم قرار دارد. این کشور دارای یکی از بهترین مؤسسات تحقیقاتی در جهان است و بر یک سوم بازار جهانی فناوری اطلاعات تسلط دارد. بخش فناوری اطلاعات و نرم افزار بیش از ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می دهد.

فناوری جهانی 2

انگلستان با هزینه تحقیق و توسعه مطلق ۹۱.۵۶ میلیارد دلار، شاخص توسعه انسانی ۰.۹۴ و رتبه ترکیبی ۶.۸ رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. این کشور یکی از پیشرفته ترین اقتصادهای دیجیتال در اروپا به شمار می رود و خانه یکی از بزرگترین اکوسیستم های فناوری برای استارت آپ ها است.

سوئیس هزینه تحقیق و توسعه مطلق ۲۷.۳۲ میلیارد دلار، شاخص توسعه انسانی ۰.۹۶۷ و رتبه ترکیبی ۷.۳ دارد و یکی از نوآورترین و پیشرفته ترین کشورها از نظر فناوری است و در رتبه چهارم فهرست پیشرفته ترین کشورهای جهان قرار دارد.

فناوری جهانی3

ژاپن یکی از رهبران برتر فناوری است و در فهرست پیشرفته ترین کشورهای جهان در رتبه پنجم قرار دارد. هزینه تحقیق و توسعه مطلق این کشور ۱۶۵.۹۳ میلیارد دلار، شاخص توسعه انسانی ۰.۹۲ و رتبه ترکیبی آن ۷.۸ است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.