| کد خبر: 167135 |

توسعه ایستگاه راه‌آهن مرکزی اهواز در اولویت ‌

عضو هیات‌مدیره شرکت راه‌آهن با اشاره به اینکه راه‌آهن جمهوری اسلامی در صدد توسعه خطوط ریلی خوزستان است، گفت: توسعه ایستگاه راه‌آهن مرکزی اهواز و شهرستان کارون و نیز ایجاد یک خط مسافری بین ایستگاه مرکزی و شهرستان کارون از اولویت‌های در دستور کار است.

تین نیوز

عضو هیات‌مدیره شرکت راه‌آهن با اشاره به اینکه راه‌آهن جمهوری اسلامی در صدد توسعه خطوط ریلی خوزستان است، گفت: توسعه ایستگاه راه‌آهن مرکزی اهواز و شهرستان کارون و نیز ایجاد یک خط مسافری بین ایستگاه مرکزی و شهرستان کارون از اولویت‌های در دستور کار است.

به گزارش تین‌نیوز، سعید رسولی با اشاره به اینکه مصرف سوخت از طریق جابه‌جایی خطوط ریلی هفت برابر به صرفه‌تر است، تصریح کرد: سالانه ۱۶ هزار نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند، درحالی‌که تلفات جاده‌ای راه‌آهن در یک‌سال کمتر از انگشتان یک دست است.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سهم راه‌آهن در تردد بخش‌های حومه‌ای گفت: طبق هدف‌گذاری‌ها در سال ۹۷ باید ۲۲ میلیون مسافر جابه‌جا شود که بخش عمده‌ای از آن به ترددهای حومه‌ای اختصاص خواهد داشت. رسولی در ادامه درباره طرح اتصال راه‌آهن اهواز به اصفهان گفت: به‌دلیل وجود بندی مبنی بر لزوم اجرای این طرح از طریق مشارکت، در برنامه بودجه سال‌های گذشته با اشکالاتی مواجه بودیم اما با اصلاح آن و جایگزین شدن فاینانس این مساله حل شد.

عضو هیات‌مدیره راه‌آهن کشور ادامه داد: یکی دیگر از موانع، لزوم سهم ۱۵ درصدی دولت در طرح‌هایی است که باید از طریق فاینانس انجام شود و تامین اعتبار در طرح‌های کلان بسیار سخت است، از همین‌رو مقام معظم رهبری اجازه برداشت سهم ۱۵ درصدی دولت از صندوق توسعه ملی برای طرح‌های راه‌آهن را صادر کردند.وی درخصوص اتصال راه‌آهن سربندر _خرمشهر نیز گفت: با اجرای این طرح اتصال مسیر شلمچه _ بصره سرعت پیدا می‌کند و امیدواریم این مسیر ترانزیتی دوباره احیا شود.رسولی در زمینه لزوم راه‌اندازی مجموعه TOD (توسعه حمل و نقل محور) اظهار کرد: چند شهر کشور برای راه‌اندازی خطوط TOD در اولویت هستند و در راس آنها اهواز قرار دارد.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، استاندار خوزستان نیز با تاکید بر لزوم همکاری تمام دستگاه‌ها برای توسعه خطوط ریلی در استان اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا ارزش افزوده بیشتری وارد خوزستان شود. غلامرضا شریعتی با اشاره به لزوم جذب سرمایه‌گذار برای اجرای طرح‌های استان همچون خطوط ریلی افزود: یکی دیگر از اقدامات خوبی که قرار است در شهر اهواز رخ دهد ایجاد ریل‌باس بین اهواز و کارون است. وی یادآور شد: همچنین خط ریلی مسجد سلیمان- شوشتر نیز باید سریع‌تر تکمیل شود زیرا با افتتاح پتروشیمی مسجد سلیمان روزانه ۳۵۰۰تن گرانول اوره تولید می‌شود. برای حمل این حجم بار از طریق جاده باید ۱۷۰ کامیون هر روز در جاده تردد کند که خطرات بسیاری دارد. شهردار اهواز نیز گفت: در پیش‌نویس طرح توسعه عمران پیرامون ایستگاه‌های حمل‌ونقل ریلی اهواز مطرح شده که شهرداری عوارض دریافت نکند اما طبق قانون شهرداری اجازه چنین کاری ندارد. قطعا طرح توسعه ایستگاه مرکزی اهواز مزیت‌هایی برای شهر دارد اما نباید فراموش کرد که وجود خطوط ریلی هزینه‌های بسیاری را نیز بر شهر تحمیل کرده است.

منصور کتانباف ادامه داد: به‌دلیل عبور خطوط ریلی از نقاط مختلف شهر نیاز به احداث روگذر و زیرگذرهای بسیاری وجود دارد. طبق برآوردها در سه سال آینده سه هزار میلیارد ریال برای ساخت پل و زیرگذر در محل تقاطع با خطوط ریلی نیاز داریم. وی افزود: شهرداری آمادگی هرگونه همکاری برای اجرای این طرح را دارد، از همین‌رو تلاش می‌شود تا حداقل عوارض را از این طرح اخذ کند. ۳۴درصد جمعیت استان در اهواز ساکن هستند و روزانه تعداد بالایی از ساکنان شهرها و روستاهای اطراف برای رفع نیازهای خود به مرکز استان مراجعه می‌کنند.

 

 

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.