| کد خبر: 23283 |

بابک زنجانی رئیس من نیست

وبلاگ تین نیوز |  یکشنبه بیست و سوم شهریور ماه بود که سید حمید حسینی خزانه دار اتاق بازگانی تهران که از تاجران سرشناس ایرانی نیز است در یکی از روزنوشت های خود از ملاقاتی دو ساعته با حسین ضراب و پسرش خبر داده و اعلام کرد که ضراب از گفت‌وگوی او با روزنامه زمان ترکیه گلایه داشته است. گلایه حسین ضراب به این دلیل بوده است که به اعتقاد او مصاحبه حمید حسینی که در روزنامه زمان ترکیه چاپ شده است بر علیه پسرش رضا ضراب است. حسینی همچنین به روزنوشت خود که در حدود یک ماه پیش نوشته بود اشاره و عنوان می‌کند که در آن مصاحبه نحوه همکاری ضراب و زنجانی در انتقال پول را توضیح داده و تشریح کرده است که که دولت و بانک مرکزی نقشی در این رابطه نداشته‌اند، بانک مرکزی ارز را به فعالان اقتصادی و پیمانکاران فروخته و آنان برای انتقال وجه از بانک کونلن چین یا هالک بانک ترکیه به سراغ امثال ضراب و زنجانی رفته و با رضایت معامله کرده و اکنون هم شاکی نیستند. حسینی پس از این صراحتا بیان می کند که امثال ضراب و زنجانی در انتقال پول و دورزدن تحریم‌ها به ایران کمک کرده‌اند و شایسته تقدیر هستند. در همین راستا در مصاحبه ای با وی از جزییات نشست دو ساعته وی با ضراب جویا شدیم. حسینی اعلام می کند که ضراب از اینکه نام او با بابک زنجانی با هم برده می شود دلخور بوده و این خبر که ایشان در موقع دستگیری بابک زنجانی را رییس خود معرفی نموده تکذیب می کرد و آن را ساخته و پرداخته روزنامه تودی زمان می دانست. همچنین رضا ضراب از عدم وجود مدرک معتبر مبنی بر ارتباط میان خود و بابک زنجانی خبر داده است و خواستار حمایت از افرادی شده است که به گسترش تجارت و همکاری اقتصادی میان دو کشور کمک کرده اند.

آقای حسینی پیش از این شما در مصاحبه ای اعلام کرده بودید که روزنامه زمان قبل از انتخابات ترکیه درخواست مصاحبه به شما داده و قصد داشته است که از مصاحبه شما علیه اردوغان استفاده کند.با توجه به این موضوع مقدمات این ملاقات دو ساعته چه طور مهیا شد؟آیا مصاحبه شما با روزنامه زمان ترکیه باعث این دیدار بود؟
بله، قبل از سفر به استانبول یکی از همکاران آقای حاج حسین ضراب با من تماس گرفت و از مصاحبه من بر علیه فرزندش رضا با روزنامه" تودی زمان ترکیه" گلایه کرد، من به همکار ایشان توضیح دادم که نه تنها من علیه آقا رضا صحبت نکرده ام بلکه به علت شرایط ویژه ترکیه و نزدیک بودن به انتخابات از عملکرد ایشان دفاع نیز کرده ام و ایشان را به روزنوشت 25 تیرماه امسال که در سایتم موجود است ارجاع دادم ( روزنوشت تقریبا دو هفته قبل از چاپ مصاحبه منتشر شده بود). ضمناً اعلام کردم که اواخر شهریور یک سفرکاری به ترکیه دارم و مطلب روزنامه را پیگیری می کنم. در راستای همین موضوع پیشنهاد شد که در استانبول با آقایان حسین و رضا ضراب دیدار داشته باشم که پذیرفتم و مقدمات آن فراهم شد.

البته در زمانی که مصاحبه را انجام دادم به نیت روزنامه زمان برای تخریب دولت اردوغان آگاه بودم و لذا در مصاحبه خود تاکید کردم که ضراب و بابک زنجانی هر دو هم به دولت ایران و هم به دولت ترکیه کمک کردند. بحث من این بود که بدخواهی وجود ندارد ولی روزنامه زمان از اظهارات من علیه اردوغان استفاده کرد و اظهارات من را وارونه انعکاس داده است که موارد این تحریف در جای جای این مصاحبه دیده می شود. بنابراین تصمیم گرفتم مجددا روزنوشت 25 مرداد ماه خود را مرور کنم و اعلام کنم که رضا ضراب بدهی به دولت ایران ندارد و فعالیت غیر شفافی را مرتکب نشده است.

جزییات این دیدار چه بوده و موضع ضراب در رابطه با ارتباط وی با بابک زنجانی و همچنین مصاحبه شما چه بود؟
قبل از آنکه به جزئیات این دیدار بپردازم لازم می دانم از سابقه آشنایی خودم با آقای ضراب پدر سخن بگویم. در سال 75 من با شرکای خارجی خودم یک کار بی نظیر و تقریبا شاهکار را در ترکمنستان آغاز کردیم. با همکاری دوست و شریکم آقای حمید قادی از بورس این کشور چند محموله یکصد هزار تنی نفت خام به قیمت هر تن حدود 20 دلار خریداری کرده و در پالایشگاه سیدی ترکمنستان آن راپالایش کردیم و بابت هر تن 6 دلار پرداخت کردیم.

گازوئیل، بنزین بی کیفیت و مازوت محصول این پالایشگاه بود، فایناس پروژه با شرکای شیعه خارجی از کویت و هند، عملیات اجرایی در ترکمنستان به عهده شرکت مشترک ما و حمید قادی ( الجاری) و فروش محصول در بازار ایران و منطقه به عهده من بود. لذا سال 76 با شرکت ملی پخش و پالایش (تعاونی صنعت نفت) قرارداد سوآپ نفت کوره را جهت تامین سوخت نیروگاههای استان خراسان منعقد نمودیم.

بنزین را به پالایشگاه جلال آباد قرقیزستان فروخته و تقریبا چهل درصد محموله گازوئیل بود که روی دست ما مانده بود و مشتری نداشتیم. خوشبختانه در این سال دولت ترکیه به مرز نشینان اجازه ورود حامل های انرژی با تعرفه نازل را داد و ما موفق شدیم با همکاری آقای محمد ناصر سیدی که در آن زمان مدیر" شاهد ارومیه" بود گازوئیل را با راه آهن از ایران ترانزیت نموده ودر مرز رازی تحویل خریداران ترک دهیم و در مدت کوتاهی تجارت عظیمی بین ایران و ترکیه در این زمینه آغاز شد. در آن زمان خریداران ترک پول محموله را به چند صراف معروف و شناخته شده از جمله آقای حسین ضراب امانت می سپردند و پس از دریافت محموله وجه بحساب ما واریز می شد و لذا از آن تاریخ با آقای حسین ضراب رابطه کاری داشتم ولی هیچوقت ایشان را ملاقات نکرده بودم. ضمنا از سال 68 بسیاری از کارهای ارزی مان را در دبی با صرافی نفیس انجام می دادم که یکی از معتبرترین صرافی های دبی بود و اطلاع داشتم که ایشان یک کارخانه نورد 300 هزارتنی در بستان آباد تبریز احداث کرده که بیش از 200 نفر شاغل میباشند وبرای احداث آن هیچ وام یا اعتباری از دولت نگرفته وحتی زمین کارخانه را از مردم خریداری کرده است.

لذا من یک ذهنیت مثبت نسبت به این خانواده داشتم و وقتی در روز شنبه 22 شهریور ماه در هتل محل اقامتم "رادیسون بلو" استانبول با ایشان دیدار کردم، جریان مصاحبه با روزنامه "تودی زمان ترکیه" را شرح دادم و گفتم که با توجه به حساسیت انتخابات ترکیه در این مصاحبه هیچ مطلبی بر علیه ایشان نگفته ام و آمادگی دارم پس از مطالعه مصاحبه آن را تکذیب کنم. وقتی ایشان در جریان مصاحبه قرار گرفت با آقا رضا تماس گرفت و ایشان به جمع ما اضافه شد.

شما تا آن زمان روزنامه را مطالعه نکرده بودید. آیا مطالبی که چاپ شده بود با آنچه شما در مصاحبه گفته بودید، تفاوت داشت؟ زیرا در این صورت این طور برداشت می شود که مخالفان اردوغان از مصاحبه شما به نفع خود استفاده کرده اند که البته خود شما نیز این موضوع را بارها تاکید کرده اید.
بله من تا آن لحظه روزنامه را ندیده بودم و آقا رضا مصاحبه من با روزنامه" تودی زمان" را با خود آورده بود، روزنامه مصاحبه من را همراه با یک عکس بزرگ و عکس هایی از رضا ضراب و بابک زنجانی در تاریخ 25 جولای چاپ کرده بود. من که به زبان ترکی آشنایی نداشتم خواهش کردم مطلب را ترجمه و ارسال کنند، نکاتی از مصاحبه که توسط روزنامه " تودی زمان تحریف شده را بیان می کنم تا از شیطنت و بی اخلاقی مخالفان اردوغان مطلع شوید و از علت تلاش من برای جبران لطمه ای که به اعتبار یک تاجر با نفوذ ایرانی الاصل خورده است اگاه شوید. اولا در این رورنامه آمده است که وقتی من شنیدم ضراب در ترکیه به چهار وزیر رشوه داده است حتی ذره ای تعجب نکردم. ثانیا این روزنامه به نقل از من گفته است که بسیاری از تجار که انتقال پول به ایران در دوره تحریم را ضروری می دانند معتقدند که اقدامات غیر قانونی زنجانی و ضراب و فعالیتهای انتقال پول آنها باید در دادگاه مورد بررسی قرار گیرد.

سوم این که بسیاری از تراکنش ها روی کاغذ بوده و فقط بخشی از طلاها به ایران رسید و بخش دیگری نیز به دبی منتقل شد. مورد چهارمی که این روزنامه صراحتا به دروغ گفته این است که سخنان حسینی درباره نقش واسطه هایی مانند ضراب این پتانسیل ها را دارد که مسیر تحقیقات در پرونده ضراب را تغییر دهد.

پنج این که حسینی معتقد است، سخنان ضراب مبنی بر اینکه زنجانی رئیس من بوده صرفاً برای منحرف کردن افکار است. آنها با یکدیگر همکاری می کردند، اما فکر نمی کنم ضراب برای زنجانی کار می کرده است، در بسیاری از موارد حتی زنجانی از ارتباطات ضراب استفاده کرده است، ضراب بیش از آنچه که فکر می کنید اهمیت داشته است.

ششم آن که او از یک خانواده مطرح در بین صرافان می آید و روابط نزدیکی با مقامات ترکیه داشته است. و در آخر این روزنامه در ادامه تحریف ها من را نیز یک صراف معرفی کرده ؟ و نهایتاً از قول من نوشته اگر ضراب همانطور که به مقامات ترکیه رشوده داد. در ایران نیز رشوه داده باشد باید در ایران محاکمه شود ولی تا جایی که من می دانم چنین کاری در ایران صورت نگرفته است.

گویا این روزنامه طوری وانمود کرده که شما انتقال پول به ایران از سوی زنجانی را در شرایط تحریم قابل تقدیر دانسته اید آیا این مورد نیز تحریف شده است؟
اتفاقا این مورد نیز از مواردی است که تحریف شده و من همچین چیزی نگفته ام. این روزنامه در کنار موارد دیگر که تحریف کرده است از قول من نوشته که انتقال پول ایران به کشور در دوران تحریم ها به مثابه کمک به کشور محسوب می شده واین کار شایسته تقدیر می باشد. اگر شما هم جای رضا ضراب بودید و این مصاحبه در تیراژ وسیعی در دو هفته مانده به انتخابات ترکیه چاپ می شد را می دید حق داشتید گلایه کنید و آن را غیر منصفانه و ناعادلانه بدانید.

از جزییات این ملاقات بیشتر بگویید. آیا تمام مصاحبه منتشر شده در روزنامه زمان ترکیه تحریف شده است واکنش ضراب به این موضوع که مصاحبه شما تحریف شده است چه بود؟
ملاقات من با ایشان حدود دو ساعت به طول انجامید من مطرح کردم که به علت آگاهی از حساسیت انتخابات ترکیه در مصاحبه حتی در دفاع از شما اغراق کردم ولی این روزنامه مطالب و حرف های من را تحریف کرده و اصلاً مصاحبه را چاپ نکرده است برداشت خودش را منتشر نموده است. توضیح دادم که در تاریخ 25 تیر ماه پس از مصاحبه با این روزنامه در روزنوشتم به این مصاحبه اشاره کرده ام و بخشی از مطالب بیان شده در مصاحبه را بیان کرده ام و حتما آن را مطالعه کنید.

واکنش ضراب به حرف های شما چه بود؟
رضا ضراب از مصاحبه هایی که در ایران بر علیه ایشان صورت می گیرد گلایه مند بود و مدعی بود که با توجه به خدماتی که در توسعه روابط ایران و ترکیه انجام داده مستحق این موضع گیری ها نیست و از اینکه نام ایشان با بابک زنجانی با هم برده می شود دلخور بود و این خبر که ایشان در موقع دستگیری بابک زنجانی را رییس خود معرفی نموده تکذیب می کرد و آن را ساخته و پرداخته روزنامه تودی زمان می دانست.

تنها دلخوشی ایشان مصاحبه سفیر ایران در ترکیه بود که به طور هوشمندانه به اتهامات این پرونده و عملکرد رضا ضراب اشاره کرده و با تأکید بر حفظ روابط تجاری ایران و ترکیه از عدم وجود مدرک معتبر مبنی بر ارتباط میان رضا ضراب و بابک زنجانی خبر داده بود. وی همچنین خواستار حمایت از افرادی شده بود که به گسترش تجارت و همکاری اقتصادی میان دو کشور کمک کرده اند. سفیر ایران در مصاحبه خود با روزنامه شرق اتهام ضراب را در ترکیه فساد ندانسته و آن را دور زدن تحریم ها دانسته ولی پرونده زنجانی را در ارتباط با فساد دانسته و کلا پرونده رضا ضراب در ترکیه را به ایران مربوط نمی داند زیرا ایشان یک تبعه ترک است.

جالب اینجاست که رضا ضراب در لیست تحریم ها قرار نگرفته و صادرات طلا به طور قانونی انجام شده، در یک مورد با بابک زنجانی همکاری داشته که عاقبت خوبی نداشته و لذا ایشان از دوسال قبل به مسئولین ذیربط در وزارت نفت، وزارت خارجه و دستگاه های ذیربط هشدار لازم در مورد عاقبت همکاری با بابک زنجانی را داده و مدارک آن را در اختیار دارد.

وی اعلام نمود که پرونده اش در دادگاه ترکیه مختومه شده و از اتهام دور زدن تحریم ها و پولشویی تبریه شده و از اعتبار لازم در جامعه، دولت و بازارترکیه و ایران برخوردار است و به اتفاق حاج آقا عازم حج واجب می باشد.

ایشان به نسبت چند ماه قبل لاغر تر شده بود و به نظرم عصبی و آشفته بود و از اینکه مرتب خبرنگاران وی را رصد می کنند ناراحت است. در مجموع وی را جوانی مودب و خاکی دیدم.

البته منتشر شدن روزنوشت شما بازخوردهای زیادی در رسانه های ایرانی به دنبال داشت، آیا آقای ضراب مایل به مصاحبه با روزنامه های ایرانی در این زمینه است؟
پس از قرار دادن روزنوشت دو ماه قبل با عکس رضا ضراب رسانه ها به سرعت اقدام به باز انتشار و تحلیل آن نمودند و بعضی از نشریات اصرار داشتند که من امکان مصاحبه آنان با ضراب را فراهم کنم، اغلب سایت ها خبر را بدون تفسیر منتشر کرده بودند ولی جهان نیوز که عداوت و رویکرد منفی اش نسبت به اصلاخ طلبان و خانواده هاشمی رفسنجانی بر همگان روشن می باشد تیتر خبر را دیدار عضو خانواده هاشمی رفسنجانی با رضا ضراب قرار داد و بدون توجه به زمان و مکان مصاحبه و حساسیت انتخابات ترکیه مدعی شده که من تلاش کرده ام که ضراب و زنجانی را تبرئه کنم. اولا که ضراب متهم نیست و نماینده تام الاختیار جمهوری اسلامی در ترکیه آن را رسما اعلام نموده ثانیا من اولین کسی بودم که رسما اعلام نمودم اسناد اعتباری بابک زنجانی قلابی می باشد و ایشان قادر به بازپرداخت پول نفت نیست. هنوز شکایت ایشان بر علیه من در دادگاه به جرم افترا و تهمت مختومه نشده پس چطور این دوستان که طرفدار پروپا قرص دولت احمدی نژاد بودند و زنجانی محصول سوء مدیریت و فساد دولت قبل بوده را به اصلاح طلبان و هاشمی نسبت می دهند.یکی از بازدیدکنندگان سایت جهان نیوز در این باره اظهار نظر جالبی کرده و نوشته:" از مخالفین هاشمی جز این نمی شه توقع داشت، ضربه ای که از هاشمی خوردن توان تفکر و ازشون گرفته" یکی دیگر از بازدیدکنندگان نوشته " این تیتر بسیار ناجوانمردانه است " دیگری نوشته " تیتر و متن نهایت بی تقوایی شما را نشان می دهد " و از همه جلب تر یکی نوشته" دست در دست هم دهیم به ظلم تا اقتصاد مملکت خویش کنیم خراب "

نقل از تجارت فردا

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.