| کد خبر: 146839 |

انتظار رییس کمیته‌ شوراهای مجلس از مدیران جدید شهری

رییس کمیته‌ شوراها و شهرداری های مجلس شورای اسلامی گفت: دوره‌ جدید مدیریت شهری در سراسر کشور، باید میان ابعاد مختلفِ توسعه‌ی شهری توازن برقرار کند.

تین نیوز

«پروانه مافی» امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا افزود: مدیریت شهری در دوره کنونی باید میان ابعاد عمرانی و فرهنگی از توسعه‌ی محلی، به شکل محسوسی توازن ایجاد شود. این موضوع به ویژه در کلانشهرها اهمیت است دارد؛ زیرا در سال های اخیر محور توسعه کلانشهرهای و سرآمد آنها تهران، معطوف به بخش عمرانی و کالبد شهر بوده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با یادآور شدن نتایج افزود: برآیند رای ساکنان کلانشهرها در انتخابات پنجمین دوره‌ی شوراهای شهر و روستا در اردیبهشت ماه امسال، رای به تغییر وضع موجود بود، از این رو شوراها و شهرداری ها باید ایجاد تغییر در محتوا و سبک مدیریتی شهرها را سرلوحه‌ کار خود قرار دهند.

«تغییر باید از درون مجموعه‌ی شوراها و شهرداری ها آغاز شود؛ زیرا بدنه‌ مدیریت محلی در کلانشهرها بیشتر با مسائلی چون ناکارآمدی و بهره وری پایین در عملکرد به واسطه‌ نیروی انسانی مازاد بر نیاز روبروست».

وی ادامه داد: چالش اساسی دیگر در این باره، ساختارمندی رکود، روزمرگی و فقدان خلاقیت به دلیل نقص در گردش مدیران و جلوگیری از ورود منسجم جوانان و زنان به مدیریت و تصمیم گیری در سطح محلی است که عمده شهرداری های کشور با آن روبرویند. بنابراین رای مردم به تغییر، چنین مواردی را نیز شامل می شود و از شهرداران انتظار داریم از توجه به این موارد غفلت نکنند.

** امید و اعتماد مردم؛ بزرگ ترین سرمایه‌ مدیران شهری

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی امید و اعتماد مردم را بزرگ ترین سرمایه‌ مدیران شهری دانست و گفت: مدیران باید امانت دار این سرمایه ها باشند. پرهیز از بکارگیری موثر زنان و جوانانی که سال ها در مناصب کارشناسی و مدیریت های رده پایین تجربه کسب کردند، قابل دفاع نیست و موجب دلسردی و ناامیدی آنان می شود که بسیار خسارت بار است و در صورت گسترش و تعمیق می تواند آینده‌ مدیریتی کشور را با چالش جدی مواجه کند.

** راه های رفع مساله‌ منابع درآمدی شهرداری ها، آلودگی هوا و ترافیک

رییس کمیسیون ویژه‌ درآمدهای پایدار شهرداری ها در مجلس شورای اسلامی، مساله‌ منابع درآمدی شهرداری ها، آلودگی هوا و ترافیک را اصلی ترین چالش های پیش روی کلانشهرهای کشور برشمرد.

مافی گفت: برای حل معضل درآمدی، طرح درآمد پایدار شهرداری های کشور در کمیسیون ویژه‌ درآمدهای پایدار شهرداری ها در حال بررسی است. از سوی دیگر امیدواریم دولت با مجلس در این زمینه همکاری کند و لایحه‌ درآمدهای پایدار و لایحه‌ جامع مدیریت شهری به مجلس ارایه شود.

«در بحث آلودگی هوا و ترافیک نیز باید همان راهی را برویم که تجارب موفق جهانی به ما نشان می دهد. بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی مراکز بین المللی، میانگین زمان یک سفر درون شهری در تهران بین 50 تا 55 دقیقه برآورده شده است که با شرایط مطلوب فاصله‌ زیادی دارد».

وی ادامه داد: امروز راهکارهایی چون استفاده از تراموا کمتر در حمل و نقل درون شهری مرسوم است. بکارگیری این وسیله‌ حمل و نقلی در برخی شهرهای کشورهای توسعه یافته نیز کارکردهای گردشگری دارد نه ترافیکی.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: حل مساله‌ آلودگی هوا و ترافیک در پایتخت و سایر کلانشهرهای کشور مستلزم توسعه‌ مترو و اتوبوس های تندروست. در عمده‌ شهرهای توسعه یافته‌ی دنیا نیز از ترکیب مترو و اتوبوس های تندرو به عنوان وسایط نقلیه‌ عمومی مکمل استفاده می شود.

مافی افزود: از سوی دیگر، پایین بودن هزینه‌ استفاده از خودرو شخصی در کشور نیز در دامن زدن به این مساله نقش دارد که حل آن در حیطه‌ وظایف و اختیارات مدیریت شهری نیست و همکاری و همراهی دولت با مدیریت شهری را می طلبد.

به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندوره مجلس دهم شورای اسلامی (در چهار حوزه) بیست و نهم اردیبهشت ماه برگزار شد.

 

منبع: خبرگزاری ایرنا
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.