| کد خبر: 261363 |

پرداخت یک برابر قیمت بلیت به مسافر در صورت تاخیر پنج ساعته پرواز

اگر پروازی پنج ساعت و بیشتر تاخیر داشته باشد، شرکت هواپیمایی موظف است یک برابر قیمت بلیت را به عنوان غرامت به مسافر بپردازد.

تین نیوز

آیین نامه حقوق مسافر تکالیف شرکت های هواپیمایی و مسافران را در زمان بروز تاخیر یا لغو پروازها تصریح کرده و مسافران در صورت شکایت می توانند موضوع را در پورتال سازمان هواپیمایی کشوری پیگیری کنند؛ در عین حال اگر پروازی پنج ساعت و بیشتر تاخیر داشته باشد، شرکت هواپیمایی موظف است یک برابر قیمت بلیت را به عنوان غرامت به مسافر بپردازد.

به گزارش تین نیوز از ایسنا، در حال حاضر مسیر برگشت پروازهای اربعین در حال انجام است؛ شرایط حاکم بر فرودگاه های عراق، نقص فنی هواپیماها و آب وهوای نامناسب و گرم از دلایلی است که می تواند تاخیر پرواز را در این روزها سبب شود و در این میان اگر یکی از پروازها تاخیر داشته باشد، به دلیل حجم پروازی بعضا پروازهای دیگر هم با تاخیرهای انعکاسی مواجه می شوند و این موضوع نارضایتی مسافران را به دنبال خواهد داشت.

در روزهای گذشته نیز برخی از شرکت های هواپیمایی، با مشکلات متعددی مواجه شدند که تاخیرهایی را سبب شده است. در یکی از این پروازها که به دلیل نقص فنی هواپیمای ایرلاین مورد نظر، مسافران دو بار سوار هواپیما شده و پیاده شدند و درنهایت هم با چندین ساعت تاخیر به مقصد رسیدند، مسافران ناراضی تصمیم گرفتند از هواپیما پیاده نشده تا پیگیر حقوق از دست رفته خود شوند.

به دنبال این موضوع، عباس فرزادنیا -سرپرست دادسرای ویژه فرودگاه های تهران- گفت: مطابق ماده ۲-۵ آیین نامه حقوق مسافر، شرکت های هواپیمایی موظف اند به تکالیف مندرج در این آیین نامه عمل کرده و مسافران نیز با اطلاع از نحوه برخورداری از حقوق خود در مواقع تاخیر یا لغو پروازی مطالبات خود را از مجاری قانونی مانند دفاتر شرکت های هواپیمایی و سایت سازمان هواپیمایی کشوری پیگیری کنند.

معاون دادستان تهران اظهار کرد: پیاده نشدن از کابین هواپیما در اعتراض به تأخیر پروازها به منظور مطالبه حقوق خود از شرکت های هواپیمایی منجر به تضییع حقوق دیگر مسافران شده و اخلال در نظم سایر پروازها را به دنبال خواهد داشت و از آنجا که در این ایام با افزایش در تعداد پروازها مواجه هستیم، بنابراین عدم تخلیه هواپیما منجر به تاخیر انعکاسی در سایر پروازها خواهد شد.

فرزادنیا تصریح کرد: از سویی دیگر آیین نامه حقوق مسافر تکالیف شرکت های هواپیمایی و مسافران را در زمان بروز تاخیر یا لغو پروازها مورد تصریح قرار داده و شرکت های هواپیمایی را موظف کرده برابر آیین نامه حقوق مسافر در این گونه مواقع خدمات لازم را به مسافران ارائه کنند.

وی تاکید کرد: چنانچه مسافران نسبت به تاخیر یا لغو پروازها شکایتی داشته باشند می توانند مراتب را از طریق سامانه حقوق مسافر در پورتال سازمان هواپیمایی کشوری به نشانی caa.gov.ir جهت رسیدگی، منعکس و مورد پیگیری قرار دهند.

بیشتر بخوانید

مقررات لغو پرواز توسط ایرلاین چیست؟

مسافر می تواند پرواز با تاخیر ۲ ساعت را لغو و بهای بلیت را دریافت کند

اما در آیین نامه حقوق مسافر چه آمده است؟ حقوق مسافر مجموعه ای از سیاست ها، دستورالعمل ها، استانداردها، ضوابط و مقرراتی است که الگوی رفتاری شرکت هواپیمایی و دست اندرکاران امور پروازی را تدوین می کند و هدف آن تضمین حقوق مادی و معنوی و رعایت شأن و منزلت مسافران در فرآیند مسافرت های هوایی است و رعایت این مجموعه حمایتی برای کلیه ایرلاین ها لازم الاجراست. در این راستا آیین نامه حقوق مسافر برای پروازها فروردین ماه ۱۳۹۴ اصلاح شده و آخرین ویرایش آن آذرماه سال گذشته ابلاغ شد.

بر اساس این آیین نامه، در صورت بروز تأخیر در انجام پرواز در مبداء، بر اساس ساعت پرواز مندرج در بلیت مسافر و در صورتی که براساس شرایط فوق العاده نباشد، لازم است نماینده شرکت هواپیمایی با حضور در میان مسافران، با متانت و احترام نسبت به اطلاع رسانی صحیح درخصوص تأخیر پرواز پیش بینی نشده اقدام کند.

در صورتیکه تأخیر بیش از دو ساعت به طول بینجامد مسافرین می توانند نسبت به انصراف از پرواز و دریافت بهای کامل بلیت خود اقدام کند. در صورتی که اراده مسافر بر انجام پرواز باشد، شرکت هواپیمایی باید  نسبت به انتقال مسافر به مقصد بلیت، با سرویس هوایی سایر شرکت های هواپیمایی در کوتاه ترین زمان ممکن در کابین پروازی مشابه اقدام کند.

مسافر می تواند پس از انجام مسافرت با ارائه مدارک مثبته دال بر خرید بلیت جدید، نسبت به دریافت وجه بلیت خریداری شده در مسیر مورد نظر از شرکت هواپیمایی اصلی اقدام کند. استرداد وجه مذکور حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت از تاریخ ارسال و دریافت آن، توسط شرکت هواپیمایی اصلی الزامی است.

در صورتیکه مراتب تأخیر پرواز تا ۷۲ ساعت قبل از پرواز به مسافرین اطلاع رسانی شود، مبنای محاسبه و تعیین میزان تأخیر پرواز، زمان جدید اعلام شده خواهد بود؛ اما چنانچه اطلاع رسانی مزبور بعد ازموعد مقرر (۷۲ ساعت قبل از پرواز) باشد، مبنای محاسبه و تعیین میزان تأخیر پرواز، زمان درج شده در بلیت است.

نکته قابل توجه در آیین نامه این است که اگرچه ایرلاین ها در صورت بروز تاخیر موظف هستند مسافر را به مقصد مورد نظر برسانند؛ اما چه در پروازهای داخلی و چه پروازهای خارجی، در صورتی که پروازی پنج ساعت و بیشتر تاخیر داشته باشد، علاوه بر رساندن به مقصد، شرکت هواپیمایی موظف است یک برابر قیمت بلیت را به عنوان غرامت به مسافر بپردازد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.