| کد خبر: 269495 |

سامان دهی حمل و نقل عمومی تنها با وعده و شعار

وضعیت بازار بلیت حمل و نقل عمومی نیاز به تمهیدات جدی از سوی دولت خواهد داشت و مشکلات این حوزه با شعار و وعده سامان پیدا نمی کند.

تین نیوز

وضعیت بازار بلیت حمل و نقل عمومی نیاز به تمهیدات جدی از سوی دولت خواهد داشت و مشکلات این حوزه با شعار و وعده سامان پیدا نمی کند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، با توجه به اینکه در آستانه عید نوروز هستیم، یک جست وجوی ساده در سایت و اپلیکیشن های عرضه بلیت نشان می دهد که بلیت کافی برای عرضه به مسافران نوروزی در هیچیک از ناوگان حمل و نقل عمومی وجود ندارد. این در حالیست که «عید نوروز» یکی از پیک های اصلی سفر محسوب می شود و باید تجهیزات زیرساختی، حمل و نقل برای مسافرین از قبل فراهم شده باشد تا مسافران سفری بی خطر و ایمن داشته باشند.

از سویی دیگر نیز کمبود انواع وسیله حمل و نقل در عرضه و تقاضای بلیت مانند روز روشن است؛ البته ناگفته نماند کمبود بلیت در پیک های اصلی مسافرتی در سال، زمینه ایجاد بازار سیاه را نیز فراهم خواهد کرد. در این روزها وضعیت به گونه ای پیش می رود که طبق بررسی های انجام شده، تقاضا برای مسافرت با ناوگان حمل ونقل عمومی در روزهای پایانی منتهی به سال جدید از میزان عرضه بلیت پیشی گرفته که درصد اعظمی از مردم موفق به تهیه بلیت به مقصدهای مد نظر نشدند.

وضعیت بازار بلیت با وعده سامان دهی نمی شود

بر اساس شواهد موجود وضعیت عرضه بلیت اتوبوس، قطار و هواپیما تفاوتی ندارد و موضوع کمبود بلیت در هر سه حوزه بیداد می کند. البته در حوزه هواپیما مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی از ورود بیش از ۸۰ فروند هواپیما در تایپ های مختلف خبر داده و گفته است که «از ابتدای دولت سیزدهم، ۸۰ فروند انواع هواپیما و هلیکوپتر وارد کشور شد که به «مرور» وارد چرخه پرواز می شود، اما برای پاسخ به نیاز فعلی ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز است که در حال حاضر نزدیک به ۱۸۰ هواپیمای فعال در فرودگاه های کشور نشست و برخاست دارد.» با توجه به این اظهارات وزیر راه و شهرسازی در مورد واردات هواپیما، اما همچنان تعادلی در عرضه و تقاضای بلیت این حوزه مشاهده نمی شود.

البته باید در بازار بلیت به لجبازی و گران فروشی ایرلاین ها نیز اشاره کرد؛ به طور مثال از اواسط دی ماه که قیمت بلیت های هواپیما با افزایش رو به رو شد در مقابل موجب کمیاب شدن بلیت هواپیما در بازار شد که پس از رأی دیوان عدالت اداری، بلیت پروازهای داخلی از سوی شرکت های هواپیمایی با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی عرضه شد.

در این راستا بذرپاش و محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی نسبت به گران فروشی و عدم تبعیت شرکت های هواپیمایی از قیمت مصوب شده واکنش نشان داده و اعلام کرده اند که با توجه به سوخت ارزانی که در اختیار ایرلاین ها قرار می گیرد دلیلی بر گران فروشی بلیت وجود ندارد و در این ارتباط مجوز شرکت های متخلف باطل می شود.

با این حال، با توجه به وضعیت کنونی بازار بلیت هواپیما و کمبود شدید بلیت مبرهن است که خط و نشان های دستگاه های اجرایی و البته وزیر راه و شهرسازی نتیجه ای نداشته و صرفاً به درد پر کردن آرشیو رسانه ها می خورد.

الزام تدابیر جدی دولت برای تأمین واردات اتوبوس

البته در سال های اخیر مسافرین برای بهره مندی از هواپیما، قطار و اتوبوس، در سفرهای بین شهری در خصوص تهیه بلیت دچار مشکلاتی بودند؛ کمبود بلیت هواپیما را به مسائل تحریمی این صنعت می توان ربط داد اما حمل و نقل زمینی نیز وضعیت بهتری ندارد؛ زیرا با یک جست و جوی ساده متوجه خواهیم شد در بسیاری در مقاصد بلیت قطار و اتوبوس نیست.

کمبود بلیت در آستانه نوروز کمبود بلیت حمل و نقل عمومی زمینه بازار سیاه برای دلالان این حوزه ایجاد می کند و با توجه به افزایش تقاضا در آستانه نوروز، این نابسامان در بازار بلیت حمل و نقل عمومی بین شهری تشدید شود.

بنابر اطلاعات سازمان راهداری در سال (۱۴۰۰) ۱۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه بود که هم اکنون حدود ۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه درحال خدمت رسانی در سطح کشور است؛ که براساس آمار ناوگان جاده ای کشور نصف شده است. طبق گفته مقام مسؤولان کشور بنا بود تا در اربعین حسینی امسال ۲ هزار دستگاه اتوبوس وارد چرخه فعالیت شود اما طبق گفته داریوش امانی رئیس سازمان راهداری زمان تحقق این فعلاً مشخص نیست؛ زیرا سازمان راهداری تاکنون نتوانسته ثبت سفارش اتوبوس های خود را انجام دهد.

برهمین اساس ناوگان جاده ای کشور با کمبود جدی روبه رو است و آمار اتوبوس های بین شهری نسبت به سال گذشته میانگین نصف شده که دولت باید نسبت به این روند اقدامات جدی را در دستور کار قرار دهد؛ البته بسیاری از شرکت ها حمل و نقل به دنبال افزایش نرخ بلیت هستند اما با وجود اینکه قیمت گذاری دستوری سیاستی نادرست است، اما تا زمانی که ناوگان های حمل ونقل سوخت دولتی دریافت می کنند، نباید قیمت های خود را به طور غیرمنطقی افزایش دهند.

بلیت قطار به دست مردم عادی نمی رسد

وضعیت حمل و نقل عمومی قطار نیز تعریفی ندارد و مانند باقی ناوگان حمل و نقل عمومی با کمبودات جدی روبه رو است. البته باید به این موضوع اشاره که شرکت راه آهن جمهوری اسلامی زمان فروش بلیت را در دقیقه آخر به مسافرین اعلام می کند و اگر طبق ساعت اعلام شده به سایت خرید بلیت قطار مراجع می کنیم با تکمیل ظرفیت مواجه خواهیم شد.

به نظر می رسد این بلیت ها به دست مصرف نمی رسد؛ دلالان بازار حمل و نقل این بلیت ها را خریداری می کنند سپس با یک قیمت دو برابری در بازار سیاه عرضه می کنند. در زمانی که پیک مسافر و تقاضا زیاد باشد بازار سیاه تشکیل می شود، اما در شرایط عادی و زمانی که صندلی های اتوبوس از تعداد درخواست کنندگان بلیت اتوبوس بسیار بیشتر است، چنین مشکلی رخ نمی دهد؛ در نتیجه دولت باید میزان ناوگان های عمومی برای راحتی مردم افزایش دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.