| کد خبر: 143533 |

مرز خسروی دروازه ورود کالاهای ایرانی به سواحل مدیترانه و اروپا

مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه یکی از مرزهای راهبردی کشورمان، دروازه و شاهراه ورود کالاهای صادراتی ایران به سواحل مدیترانه و اروپا است که هم اکنون نقش بسیار مهمی در رونق اقتصادی استان و منطقه غرب کشور دارد.

تین نیوز

مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه یکی از مرزهای راهبردی کشورمان، دروازه و شاهراه ورود کالاهای صادراتی ایران به سواحل مدیترانه و اروپا است که هم اکنون نقش بسیار مهمی در رونق اقتصادی استان و منطقه غرب کشور دارد.

به گزارش ایرنا، قصرشیرین با داشتن 186 کیلومتر مرز با عراق دارای 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی است که مرز رسمی پرویزخان با اقلیم کردستان عراق و خسروی با حوزه عربی کشور عراق هم مرز است.

بخش مرزی خسروی در شهرستان قصرشیرین به لحاظ موقعیت جغرافیایی از شمال به قصرشیرین، از شرق به سومار و نفت شهر و از غرب به منذریه در استان دیاله عراق منتهی می شود و نزدیکترین نقطه کشورمان به استان کربلا و بغداد، پایتخت کشور عراق است.

مرز رسمی خسروی در نقطه صفر مرزی ایران و عراق و در انتهای بزرگراه کربلا یا همان جاده بین المللی و ترانزیتی تهران - خسروی قرار دارد که در مسافت 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

این مرز مهم و بین المللی با داشتن بزرگ ترین پایانه زمینی مسافری خاورمیانه تا بغداد پایتخت کشور عراق 190 کیلومتر فاصله دارد و بیشتر کالاهایی که وارد گمرک مرزی خسروی می شوند پس از تخلیه در مرز و عبور از شهر خانقین عراق به مقصد بغداد و جنوب عراق و مقدار کمی از آن هم به شهرهای اقلیم کردستان صادر می شود.

پایانه مرزی خسروی در سال 77 با اعتباری بالغ بر 70 میلیارد ریال در زمینی به مساحت حدود 9 هکتار و زیربنای بیش از 14 هزار متر مربع در 25 کیلومتری شهر مرزی قصرشیرین واقع در غرب استان کرمانشاه احداث شد.

از جمله امکانات این پایانه بین المللی می توان به ایستگاه اطلاع رسانی، شعبه بانکی، صندوق امانات، انبار توشه، مخابرات و سرویس های غذایی و بهداشتی که برای رفاه حال مسافران در نظر گرفته شده است، اشاره کرد.

نصب دستگاه های کنترلی ایکس ری (X - RAY) در سالن های ورودی و خروجی به منظور کنترل کالاهای مسافر در کمترین زمان برای کاستن از اتلاف وقت مسافران و با استقرار ادارات ناظر بر عملیات تردد مسافر مانند اداره گذرنامه، گمرک، قرنطینه های انسانی، نباتی و دامی از دیگر امکانات استقرار یافته در این پایانه مرزی است.

** تردد روزانه 100 تا 150 کامیون کالای صادراتی از مرز خسروی به عراق

هم اکنون روزانه به طور میانگین 100 تا 150 دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مواد غذایی، خشکبار، میوه و تره بار گرفته تا لوازم ساختمانی و شیشه از مرز رسمی خسروی به عراق صادر می شوند.

با توجه به این که کشور عراق پس از فروپاشی رژیم بعثی صدام درگیر جنگ و ناامنی های داخلی بوده و هم اکنون نیز چندین سال است که به واسطه حضور گروه های تکفیری و تروریستی اوضاع این کشور نا به سامان است و زیرساخت خوبی ندارد، این فرصت مناسبی برای حضور تولید کنندگان و تجار کشورمان برای فروش کالاهای صادراتی در بازار عراق است.

از سال 93 تاکنون با توافقی که بین مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی ایران و عراق صورت گرفت، کامیون های حامل کالاهای ایرانی در محل گمرک منذریه عراق تخلیه و بارگیری می شوند و در تخلیه و بارگیری کالاها نیز کارگران 2 کشور بخشی در داخل مرز خسروی و بخشی در مرز منذریه مشارکت دارند و این گونه از کارگران 2 کشور برای کار تخلیه و بارگیری استفاده می شود.

با توجه به این که خط ریلی کشورمان اکنون به کرمانشاه رسیده است و پیمانکاران طرح بزرگ راه آهن نیز در مسیر کرمانشاه تا قصرشیرین مشغول فعالیتند، از این رو طبق گفته مسئولان و وعده های پیمانکاران تا پایان امسال و اوایل سال آینده شاهد رسیدن خط ریلی به مرز خسروی خواهیم بود و همین می تواند در توسعه صادرات نیز نقشی بسیار مهمی داشته باشد.

اتصال راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به بندر لاذقیه واقع در ساحل دریای مدیترانه از طریق کشورهای عراق و سوریه از دیگر مزایای راه آهن غرب کشور می‌باشد.

هم اکنون مرز رسمی خسروی روزانه ظرفیت صادرات 800 کامیون کالا را دارد

فرماندار قصرشیرین گفت: مرز رسمی خسروی با توجه به دارا بودن زیرساخت های مناسب و همچنین جاده دسترسی بسیار خوب، امکانات مطلوب و قدمتی که در بحث صادرات کالا از قبل تاکنون داشته، هم اکنون روزانه ظرفیت صادرات 800 کامیون کالا را دارد.

فرامرز اکبری در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به موانعی که کشور عراق دارد، متاسفانه از ظرفیت تجاری مرز رسمی خسروی به خوبی استفاده نمی شود که البته با احداث پایانه تجاری شاهد توسعه و گسترش صادرات در این مرز خواهیم بود.

وی اظهار کرد: با توجه به وضعیت موجود، بیشترین کارکرد مرز رسمی خسروی برای ترانزیت است که البته با اقدام های صورت گرفته و رایزنی های انجام شده، درصددیم کارکردهای واقعی این مرز در بخش صادرات، مبادلات مرزی و همچنین تردد زائران را افزایش دهیم.

فرماندار قصرشیرین گفت: در سه ماهه نخست امسال سه میلیون و 594 هزار و 42 دلار کالا به ارزش وزنی 79 هزار و 569 تن از مرز رسمی خسروی به عراق صادر شد.

وی عمده کالاهای صادر شده از مرز خسروی را شامل مصالح و لوازم ساختمانی، شیشه، میوه و تره بار، مواد غذایی و خشکبار اعلام کرد و افزود: پارسال نیز 510 هزار تن انواع کالا به ارزش 65 میلیون دلار از مرز خسروی به عراق صادر شد.

وی به کارکردهای مرز خسروی برای تردد زائران اربعین حسینی نیز اشاره کرد و گفت: احداث چهار توقفگاه خودروی ویژه زائران اربعین حسینی در بیش از 80 هکتار زمین با ظرفیت 50 هزار خودرو در این شهرستان که 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: همچنین کار احداث و نصب سرویس های بهداشتی در مسیر قصرشیرین به مرز رسمی خسروی و فضایی نیز برای ایجاد یک مرکز خدماتی و رفاهی در شهر قصرشیرین که در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت، در دست اقدام است.

فرماندار قصرشیرین همچنین از تقویت زیرساخت های مختلف در بخش آب، برق و تامین روشنایی مسیر قصرشیرین به مرز خسروی خبر داد و گفت: برای ارائه خدمات مطلوبتر به زائران حسینی اقدام های بسیار خوبی صورت گرفت و نیاز است از تجربه دیگر استان همجوار در بحث تردد زائران به شکل مطلوب استفاده شود.

اکبری اضافه کرد که با تمهیدات صورت گرفته و افزایش زیرساخت های لازم، امسال 500 زائر اربعین حسینی از مرز رسمی خسروی عازم عتبات عالیات می شوند.

وی، افزایش گیت های گذرنامه، پیش بینی اتوبوس برای جا به جایی زائران از قصرشیرین به مرز خسروی، جانمایی برای استقرار و ایجاد موکب های پذیرایی از زائران اربعین حسینی، اتخاذ تمهیدات ترافیکی و همچنین تامین امنیت و نظم را از دیگر طرح های در دست اقدام عنوان کرد.

وی با بیان این که تمامی بخش های مختلف در تلاشند تا امسال به زائران اربعین حسینی بهترین خدمات را ارائه دهند، گفت: برای تحقق این مهم از تمام امکانات موجود در قصرشیرین استفاده شده است.

 احداث پایانه تجاری در دستور کار است

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار قصرشیرین گفت: در سفر مسئولان استان کرمانشاه به این شهرستان مرزی که با هدف فعال کردن صادرات و واردات در مرز رسمی خسروی صورت گرفت، قرار بر این شد که از طریق مسئولان شهرستانی فضای هشت هکتاری در اختیار سازمان حمل و نقل پایانه ها قرار گیرد تا ساخت پایانه تجاری برای توسعه بخش تجاری در دستور کار قرار گیرد.

نعمت الله نازپرورده در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: آمادگی واگذاری زمین برای احداث پایانه را داریم زیرا با احداث این بخش زمینه برای توسعه بخش صادرات، رونق بیشتر در فعالیت های تجاری و ترانزیت، احداث امکانات رفاهی مطلوب برای خدمات دهبی به تاجران، کارگران و رانندگان فعال در بخش تجارت فراهم می شود.

مرز رسمی خسروی ظرفیت ها و ویژگی های بسیار خوبی برای صادرات کالا و همچنین تردد زائران به عتبات عالیات دارد و اگر بگوییم که هیچ مرزی چنین امکانات و پایانه صادراتی و همچنین پایانه مسافری برای پذیرش زائران مسافران را ندارد، گزاف نگفته ایم و همه مسئولانی که از این مرز بازدید داشته اند، زیرساخت های موجود در این مرز را در مقایسه با سایر مرزها، کم نظیر دانسته اند.

یک سال پس از پایان جنگ تحمیلی، نخستین کاروان آزادگان سرافراز در 26 مرداد 69 از طریق مرز خسروی وارد کشورمان شدند.

مرز خسروی از دیرباز محل تردد زائران ایران اسلامی به کربلای معلا بوده و مردم این شهرستان همواره مدال افتخار میزبانی زائران حسینی را بر گردن داشته اند.

مرز خسروی هفدهم خرداد سال 92 به دنبال وقوع حادثه تروریستی در مسیر تردد زوار ایرانی در آن سوی مرز که به شهادت 14 نفر و مجروح شدن 44 زائر ایرانی منجر شد، بسته شد.

با پیگیری های مسئولان استان کرمانشاه ، با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه، این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شد ولی به دلیل مسایل امنیتی داخل عراق، این مرز به روی زوار ایرانی بسته ماند.

هم اکنون به طور میانگین روزانه 100 مسافر و زائر عراقی از طریق مرز خسروی به ایران و عراق تردد می کنند.

شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا نیز 326 کیلومتر فاصله دارد.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت، بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد.

مرز خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایرنا

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.