| کد خبر: 117213 |

شرق: دعوت به بهشت

تین‌نیوز| «دعوت به بهشت»، «مردی که خستگی را به رخ نمی‌کشید»، «فقدان هاشمی سنگین است اما اصلاحات متوقف نمی‌شود»، «آیت‌الله به توازن رابطه با شرق و غرب معتقد بود»، «اگر دولت روحانی برجام را به نتیجه نمی‌رساند، چه می‌شد؟» و «زاکانی دلواپس تر از دوران احمدی نژاد» از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه شرق در شماره سه شنبه 28 دی است.

 
دعوت به بهشت
معصومه اصغری در گزارشی نوشت: رئیس شورای شهر تهران که در سه دوره گذشته شورای شهر تهران در جایگاه رئیس شورا و عامل اتصال دولت و شهرداری برای ایجاد تعامل و همکاری مشترک در موضوعات مختلف و حیاتی تلاش کرده و در بیشتر موارد موفق نبوده است، حالا در ماه‌های پایانی عمر دولت و شورای چهارم، در نامه‌ای مستقیم به رئیس‌جمهور روحانی از او خواسته است این ‌بار او به همراه چند وزیری که حوزه مشترک با مدیریت شهری دارند، میهمان شورای شهر باشند تا شاید درباره چند مسئله اصلی از جمله آلودگی هوا به نتیجه‌ای برسند. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که در سال‌های گذشته به عنوان یک ریش‌سفید اصولگرا بارها تلاش کرده راهی را در میان این راه‌های بسته باز کند و البته موفق هم نبوده، در حرکت جدیدی نامه‌ای به رئیس‌جمهور نوشته و از او خواسته این ‌بار خودش با شورا جلسه بگذارد.

مردی که خستگی را به رخ نمی‌کشید
مصطفی ایزدی در این گزارش می نویسد: اکبر هاشمی‌رفسنجانی رخت سفر بربست و به لقاءالله پیوست. پیرامون سرگذشت و سرنوشت او خیلی‌ها گفته‌اند و نوشته‌اند. بسیار بعید است فصل اظهارنظر درباره وی، با یک ‌سال و دو سال و ١ سال و ٢ سال پایان یابد. این شیخ اکبر تیزهوش، پرحوصله، مبارز و مصمم، کسی نبود که دوست و دشمن از وصف او بگذرد. رخورداری از چنان مسئولیت‌های سنگین و گرفتاری‌های ناشی از آن، هر لحظه ممکن است فرد مسئول را از پای درآورد؛ اما دیدیم و دیدند که او هیچ‌گاه احساس خستگی نکرد و اگر هم در مقاطعی خسته شده بود، خستگی خود را به رخ مردم نکشید؛ بلکه به‌گونه‌ای رفتار می‌کرد که همچنان پرتوان و نیرومند است.

فقدان هاشمی سنگین است اما اصلاحات متوقف نمی‌شود
مصطفی تاجزاده سیاست‌مدار اصلاح ‌طلب در گفت و گو با شرق می گوید: فقدان آقای هاشمی حتما برای ما سنگین است. به‌هرحال ما یکی از پشتوانه‌های خود را از دست داده‌ایم و تردیدی در آن نیست. اما اصلاحات یک حرکت تاریخی است که متکی به هیچ فردی نیست. حتی متکی به رئیس دولت اصلاحات نیست؛ با اینکه او لیدر ماست. اصلاحات حرکتی است که از صدر مشروطه شروع شد. در نهضت ملی‌شدن صنعت نفت تداوم یافت. در ادامه به انقلاب اسلامی و س‍‍‍‍‍پس به دوم خرداد رسید و از این به بعد هم ادامه پیدا خواهد کرد. جریان اصلاحات را فقدان هیچ فردی، هر قدر هم بزرگ باشد، متوقف نمی‌کند. اما ما هم مثل اکثر مردم اگر هوشمندانه برخورد کنیم، همین فقدان را می‌توانیم به یک فرصت تبدیل کنیم.

 آیت‌الله به توازن رابطه با شرق و غرب معتقد بود
سیدحسین موسویان پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریکا درباره نگرش آیت‌الله هاشمی به سیاست خارجی به شرق گفت: در سال ٧٢ یا ٧٣ در جلسه سمینار سفرا در مشهد مقدس پیشنهاد اتحاد و پیمان همکاری مشترکی را بین روسیه، چین، هند و ایران دادم. در جلسه سفرا از این پیشنهاد استقبال نشد. چند روز بعد وقتی خدمت آیت‌الله هاشمی رسیدم، پیشنهاد را مطرح کردم که بسیار استقبال کردند. بعدا به من فرمودند در سفر به پکن هم آن را مطرح کردند. آیت‌الله هاشمی معتقد به بالانس در روابط جمهوری اسلامی با جهان شرق و غرب بود. بیش از این دو، روابط با کشورهای همسایه برایش اهمیت داشت. دوستان وزارت خارجه می‌دانند ایشان چقدر برای توسعه روابط با کشورهای آسیای میانه و قفقاز و ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس زحمت کشیدند. با سران برخی از این کشورها روابط شخصی بسیار دوستانه‌ و حتی روابط خانوادگی برقرار کرد. این نوع روابط به اندازه روابط رسمی دیپلماتیک در بهبود روابط مهم و تأثیر‌گذار بود.

اگر دولت روحانی برجام را به نتیجه نمی‌رساند، چه می‌شد؟
روزنامه شرق در این گزارش می نویسد: شاید تصورش سخت باشد که اگر برجام نبود چه می‌شد. برای تصور این فاجعه کافی است به فروش نفت در دوران تحریم فکر کنیم. ایران فقط اجازه فروش یک‌ میلیون بشکه نفت را داشت آن هم فقط به شش کشور. این همه ماجرا نیست؛ قرار بود در ادامه افزایش ناجوانمردانه تحریم‌ها، فروش نفت ایران به صفر برسد. سناریوی فروش نفت به میزان «صفر» به تنهایی هراس‌انگیز است و دیگر نیازی به گفتن بیشتر نیست.

 زاکانی، دلواپس‌تر از دوران احمدی‌نژاد
در این گزارش که به قلم شکوفه حبیب زاده منتشر شد، می خوانیم: یک‌ روز قراردادهای پژو را علم کرده بودند و حالا قرارداد‌های ایرباس را. گویا این بازی که ماحصلش چیزی جز گل‌به‌خودی نیست، تمامی ندارد. دلواپسی‌ای که سرانجامش زیرسؤال‌بردن نه‌تنها دولت که حاکمیت است. روز گذشته علیرضا زاکانی، یکی از نمایندگان پیشین مجلس و رئیس کمیسیون بررسی برجام در مجلس نهم در اظهارنظری، مقامات عالی کشور را که در جریان مذاکرات برای خرید ایرباس بودند، متهم به پورسانت‌گیری کرد. امری که به گفته دیگر نمایندگان مجلس و کارشناسان، چیزی جز بی‌اعتمادی مردم به اصل نظام در پی نخواهد داشت. او در گفت‌وگو با فارس گفت: «اینکه دولت مدعی است رقم قرارداد ایرباس‌ها باید محرمانه بماند دلایل مختلفی دارد و یکی از آنها این است که به‌این‌ترتیب عده‌ای می‌توانند از این محل پورسانت بگیرند».
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.