| کد خبر: 264252 |

خیز ترکیه و عربستان برای تسلط بر ترافیک هوایی منطقه

شرکت های هواپیمایی ترکیش ایرلاینز و ریاض ایر در حال نهایی کردن مذاکراتی برای خرید گسترده هواپیماهای مسافربری هستند.

تین نیوز

شرکت های هواپیمایی ترکیش ایرلاینز و ریاض ایر در حال نهایی کردن مذاکراتی برای خرید گسترده هواپیماهای مسافربری هستند.

«ترکیش ایرلاینز» - شرکت خطوط هوایی ترکیه - در حال مذاکره با شرکت ایرباس برای خرید هواپیما است؛ مذاکره ای که در صورت نهایی شدن می تواند به بزرگترین سفارش تاریخ این شرکت هواپیمایی تبدیل شود.

به نوشته بلومبرگ، مدیریت ترکیش ایرلاینز در شهر استانبول ترکیه با مقامات ایرباس دیدار کرد و برای خرید 345 هواپیما به علاوه سفارش 10 فروند ایرباس A350-900 که در ماه ژانویه اعلام شده بود، به گفت وگو پرداخت.

این سفارش شامل 75 فروند ایرباس A350-900، پانزده فروند ایرباس A350-1000، پنج هواپیمای باری A350F و 250 فروند ایرباس A321 NEO است.

همچنین مذاکراتی با مقامات شرکت «رولز رویس» برای ارائه خدمات تعمیر و نگهداری و موتورهای یدکی برای هواپیماهای پهن پیکر A350 انجام شده است.

رئیس ترکیش ایرلاینز در ماه می اعلام کرد که این شرکت در حال برنامه ریزی برای سفارش 600 هواپیما است، اما در مورد تعداد هواپیماهایی که از ایرباس و بوئینگ درخواست خواهد کرد، اطلاعاتی ارائه نداد.

رئیس ترکیش ایرلاینز اعلام کرده در 10 سال آینده، هدف ما جابه جایی 170 میلیون مسافر، رسیدن به ناوگان عظیم 810 هواپیما و رشد 7/4 درصدی است که یک رشد متعادل تر نسبت به 20 سال گذشته محسوب می شود.

مذاکرات ریاض ایر برای خرید ۱۰۰ هواپیمای بوئینگ

شرکت هواپیمایی جدید عربستان به نام «ریاض ایر» (Riyadh Air) به فرآیند سفارش 100 هواپیمای بوئینگ 737 نزدیک تر شده است.

این شرکت هواپیمایی که با حمایت صندوق سرمایه‎ گذاری عمومی عربستان سعودی آغاز به کار کرده، در حال بررسی سفارش قطعی 50 هواپیما به همراه سفارش احتمالی 50 هواپیمای دیگر همزمان با آغاز «نمایشگاه هوایی دبی» از روز دوشنبه (22 آبان) است. طبق گزارش ها، مذاکرات نهایی در جریان است و امکان تغییر تعداد هواپیماهای درخواستی وجود دارد. ریاض ایر قصد دارد با گسترش ناوگان خود، شرکت های هواپیمایی امارات و قطر را به چالش بکشد.

محمد بن سلمان قصد دارد ریاض را به یک مرکز قدرتمند تجاری در منطقه تبدیل کند و برای تسلط بر صنعت ترافیک هوایی، با شرکت های هواپیمایی بزرگتر حاشیه خلیج فارس به رقابت بپردازد. هدف از تأسیس ریاض ایر، ورود گردشگران بیشتر به عربستان است.

در صورت نهایی شدن این قرارداد، یک پیروزی دیگر برای بوئینگ رقم خواهد خورد، چراکه این شرکت آمریکایی قبلاً با ریاض برای خرید 72 هواپیمای پهن پیکر بوئینگ ۷۸۷ دریم لاینر در ماه مارس به توافق رسیده بود.

عربستان سعودی به عنوان بخشی از برنامه خود برای متنوع سازی اقتصاد و دور کردن آن از نفت، قصد دارد با گسترش بخش گردشگری، سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی را تا سال 2030 میلادی به 10 درصد برساند. برای تحقق این هدف، عربستان تصمیم دارد میلیاردها دلار برای فرودگاه ها و خرید هواپیما سرمایه گذاری کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.