| کد خبر: 181 |

حضورگسترده چینی هابرای سرمایه گذاری در چابهار

تین نیوز | موفقیت دولت یازدهم در عرصه دیپلماسی خارجی باعث شده فعالان اقتصادی کشورهای مختلف با حضور در ایران، رقابت پنهان خود را برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف آغاز کنند،درحالیکه وزیرخارجه ایران در هند به سر می برد، سرمایه گذاران چینی مشتاقانه خودرا به چابهاررسانده اند.

حضور سرمایه گذاران چینی در چابهار و ایران از این جهت مهم است که دو کشور هند و چین به عنوان دو قدرت بزرگ اقتصادی نو ظهور در خصوص استفاده و استقرار و در اختیار گرفتن کریدور شمال و جنوب و شرق به غرب به عنوان مهمترین چهارراه انرژی جهان و همچنین مهمترین مسیر ترانزیتی این دو کشور با کشورهای آسیای میانه و مرکزی رقابت دیرینه ای را آغاز کرده اند و حضور هر کدام در این منطقه باعث تشدید حضور دیگری می شود.
 
از سوی دیگر با توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی و توجه به ظرفیت های داخلی به نظر می رسد استفاده از ظرفیت های خارجی و توجه به رقابت کشورهای رقیب از جمله هند و چین ، اروپا و آمریکا و دیگر رقابت های منطقه ای ، می تواند زمینه های توسعه و پیشرفت را در حوزه های مختلف اقتصادی برای ایران فراهم آورد.
 
آغاز عملیات اجرایی نخستین پروژه مشترک بین دو بخش خصوصی ایران و چین با اعتباری بالغ بر 700 میلیون دلار را می توان به عنوان نخستین گام از سرمایه گذاری های خارجی به ویژه چینی در منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار قلمداد کرد.
 
بر همین اساس حضور ییش از 40 سرمایه گذار چینی در منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار و آمادگی و اشتیاق آنها برای مشارکت و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف صنعتی و تجاری را می توان در همین راستا ارزیابی کرد.
 
مدیرعامل ˈ شرکت پتروچین پارس ˈ جمعه شب در نشست کارگروه های مشترک بین سرمایه گذاران چینی و مسوولان منطقه آزاد و مدیران اداره کل بنادر و دریا نوردی و گمرک چابهار و اتاق بازرگانی و صنایع منطقه آزاد چابهار گفت: بیش از 40 سرمایه گذار چینی با پرواز مستقیم از چین به چابهار سفر کرده اند تا از نزدیک با ظرفیت های و پتانسیل های منطقه آزاد چابهار و منطقه آشنا شوند.
 
ˈ عزیز آزاد بخت ˈ با اشاره به اینکه بیش از 70 سرمایه گذار چینی نیز همزمان به تهران سفر کرده اند افزود : بعد از انجام مراسم کلنگ زنی پالایشگاه نفت فوق سنگین در چابهار، این سرمایه گذاران نیز برای شرکت در نشست مشترک اتاق بازرگانی ایران و چین برای بررسی فرصت های همکاری فعالان اقتصادی و بازرگانی، به تهران سفر خواهند کرد.
 
به گفته وی ظرفیت های منحصربفرد منطقه چابهار این فرصت را فراهم آورده است که سرمایه گذاران چینی برای راه اندازی و مشارک در صنایع مختلف اعلام آمادگی کنند و حال باید شرابط لازم و بسترهای قانونی و به ویژه زیرساخت های لازم از جمله جاده های تراتزیتی ، راه آهن و توسعه بنادر آماده برای این جهش اقتصادی شود.
 
ˈ حامد علی مبارکی ˈ مدیرعامل منطقه آزاد نیز در این نشست با تبریک آغاز سال جدید چینی ، اظهار امیدواری کرد: در سال آینده شاهد توسعه فعالیت های اقتصادی بین دو کشور مهم و تاثیر گذار ایران و چین باشیم.
 
وی با اشاره به اینکه همکاری اقتصادی دو کشور ایران و چین از 2200 سال قبل از میلاد آغاز شده است ، گفت: امید داریم سفر این هیات چینی نقطه عطفی در آغاز فعالیت های مشترک ایران و چین در خصوص سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار باشد.
 
مبارکی با بیان اینکه تاکنون 17 شرکت چینی در منطقه آزاد چابهار ثبت شده اند تصریح کرد : فرصت های فراوان اقتصادی و صنعتی از جمله در بخش های پتروشیمی ، نساجی ، شیلاتی در این منطقه برای همکاری های مشترک وجود دارد .
 
وی خاطر نشان کرد : در راستای مذاکرات دو جانبه با گروههای اقتصادی چینی بر اساس زمینه های فعالیت و همچنین بررسی چگونگی و ارایه راهکارهایی برای همکاری فیمابین، کارگروه های تخصصی جهت تقویت و عملیاتی کردن فعالیت ها و تصمیمات اقتصادی در زمینه های شناسایی فرصت ها، جذب ایده و جذب سرمایه گذاران اقدام به تشکیل چهار کارگروه مشترک کرده ایم .
 
به گفته وی ، چهار کارگروه متشکل از گروه صنعت و تجارت- گروه بندر و حمل و نقل- گروه نفت، گاز و پتروشیمی و گروه سرمایه گذاری مشارکتی با بخش خصوصی جهت تعامل و هماهنگی طرفین برگزار می شود که در آن فعالان این حوزه ها با یکدیگر به بحث و تبادل اطلاعات می پردازند.
 
رییس اتاق بازرگانی و صنایع منطقه آزاد چابهار نیز در این نشست با اشاره به اینکه نهادهای صنفی و مدنی بهترین نهاد برای برقراری ارتباط بین فعالان اقتصادی در سطوح ملی و فراملی هستند گفت: حضور هیات های مختلف خارجی در منطقه آزاد چابهار نشان از اهمیت و ظرفیت های اقتصادی این منطقه است.
 
ˈ علی مبارکی ˈ تصریح کرد : موفقیت این تلاش ها و حضور فعالان مختلف داخلی و خارجی منوط به همکاری ؛ تعامل و همدلی و همچنین شفافیت امور اداری و اجرایی است و امیدواریم در دول یازدهم شاهد باشید بعد از خلق حماسه سیاسی با حضور مردم ، شاهد تحقق حماسه اقتصادی باشیم.
 
با ایجاد این کارگروههای مشترک بین تجار چینی و میزبان ایرانی جهت بررسی فرصت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار ، همکاری های اقتصادی و تجاری، سرمایه گذاری و زیربنایی، تامین مالی در حوزه های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد برای به نتیجه رسیدن موضوعات مورد علاقه طرفین ، برگزاری های این نشست های دو جانبه در آینده ادامه داشته باشد.
 
ˈ عزیز آزاد بخت ˈ مدیرعامل پتروچین پارس در خصوص آغاز نخستین و بزرگترین پروژه مشترک اقتصادی بین فعالان بخش خصوصی ایران و چین گفت : شرکت پتروچین پارس شرکتی ایرانی – چینی است که 51 درصد سهام ایرانی و 49 درصد چینی است که کلنگ احداث پالایشگاه فوق سنگین آن فردا در منطقه آزاد چابهار بر زمین زده خواهد شد.
 
به گفته وی، این پالایشگاه ظرفیت تولید 40 هزار بشکه در روز را داراست و علاوه بر تامین داخل کشور ، قابلیت صدور به چین و کشورهای افغانستان و پاکستان را نیز دارد.
 
وی زمان اجرای این پالایشگاه را 15 ماهه و اعتبار پیش بینی شده برای این پروژه در فاز اول 200 میلیون دلار و در فاز دوم آن با سرمایه گذاری 500 میلیون دلار عنوان کرد که در فاز اول قابلیت اشتغالزایی 250 نفر بطور مستقیم و 1200 نفر بطور غیر مستقیم و همچنین در فاز دوم 750 نفر مستقیم و 2 هزار نفر غیرمستقیم را داراست.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.