| کد خبر: 77536 |

لزوم بازنگری در روندهای کهنه و قدیمی بازرگانی خارجی

وبلاگ تین نیوز، محسن جلال پور | حتما شنیده اید روسیه ورود کالای ترکیه را ممنوع کرده و برخی تجار ایرانی، کالاهای این کشور را به اسم کالاهای ایرانی از مبادی ما وارد خاک روسیه می کنند. این که چنین اقدامی چقدر می تواند صحیح یا نادرست باشد، موضوع این نوشتار نیست و نمی خواهم به زیان هایی که این گونه رفتار ها به اقتصاد کشور وارد می کنند بپردازم.  می خواهم به عنوان یک صادرکننده سرد و گرم چشیده، به چند نکته اشاره کنم:

- این گونه رفتارها قبل از هرچیز در تهی شدن کسب و کار ایران از اخلاق ریشه دارد. همواره در اتاق ایران نسبت به آن هشدار داده ایم و اخلاق کسب وکار را یک اصل مهم و مغفول در اقتصاد ایران می دانیم.

- این گونه دور زدن ها نشان می دهد در دنیای دیجیتال امروزی هنوز نتوانسته ایم مقوله صادرات را به گونه ای سامان دهی کنیم که یک محموله از مرحله بارگیری تا مرحله خروج، دارای یک شناسنامه بوده و کاملا قابل ردیابی باشد. این ضعف درباره واردات نیزمصداق دارد و اگر نسبت به رفع آن اقدام کنیم،می تواند راه حل بسیاری از معضلات این روزهای اقتصاد ایران از جمله قاچاق کالا و اقتصاد غیر رسمی باشد.

- سوال مهم این است که آیا هر فردی که کارت بازرگانی دارد، می تواند هرکالایی را بدون طی مراحل تخصصی صادرکند؟ این پرسش یکی از پرسش های مهمی است که در موضوع اخیر نیز نمود پیدا می کند.

پیشنهاد و راه حل همیشگی اتاق، انسجام تشکل ها و اعتنای جدی به آنهاست. تنهادرصورتی می توان از اهلیت صادرکننده نسبت به کالایی که صادرمی کند مطمئن بود که تشکل مربوطه که اشراف کاملی به حیطه کاری اش دارد، نظارت جدی بر فرآیند داشته باشد.

نبودپایانه های مرزی مدرن و مجهز نیز از جمله نقاط ضعف ما به شمار می رود که در چنین وقایعی حتی محسوس تر هم می شود.

سؤالی که در ذهن دارم و از همه می خواهم پاسخی برای آن بیابند این است که آیا راه حل این گونه معضلات، برخورد قهری و مثلا ابطال کارت بازرگانی یا سخت گیری بیشتر برای صدورکارت آن است؟  با این سیاست،معضلات ما حل می شود؟ چه آن که گاهی مطابق شرایط، صحبت ازحذف کارت بازرگانی می شود و گاهی صحبت از تشدید سخت‌گیری برای صدور آن.

ولی آن چه منطقی به نظرمی رسد این است که باید در روندهای کهنه و قدیمی بازرگانی خارجی بازبینی صورت گیرد و آن گونه که در برخی سازمان ها نظیر گمرک گام های خوبی برای روان سازی و به روز سازی و شفافیت برداشته شده، در همه فرآیندهای تجارت خارجی بازنگری صورت گیرد. حقیقت این است درکشوری که سالانه میلیاردها دلارکالای قاچاق معامله می شود، حذف، ابطال و سخت گیری و بگیر وببند راه چاره هیچ کاری نیست.

 


 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.