| کد خبر: 2229 |

هواپیمای ناپدید شده خطوط هوایی مالزی سقوط کرده است

تین نیوز | سرانجام مشخص شد هواپیمای بویینگ 777 خطوط هوایی مالزی که پانزده روز پیش در مسیر خود بین مالزی و چین از صفحه رادارها محو شد، در اقیانوس هند و هزاران کیلومتر دورتر از مسیر اصلی خود سقوط کرده است و همه سرنشینان آن جان باخته اند.

نجیب رزاق نخست وزیر مالزی روز دوشنبه این خبر را با استناد به تصاویر ماهواره ای اعلام کرد.

موسسه انگلیسی اینمارست Inmarsat با بررسی تصاویر و داده های اطلاعاتی ماهواره ای خود اعلام کرد آخرین موقعیت هواپیمای مسافربری مالزی در اقیانوس هند در غرب شهر پرت در استرالیا بوده است.

نجیب رزاق در اظهارات روز دوشنبه خود گفت : «این مکانی کاملا دور افتاده و به دور از هر نوع باند فرودگاه است؛ به خانواده همه مسافران این هواپیما نیز خبر سقوط آن اعلام شده است.»

بویینگ 777 شرکت هواپیمایی مالزی با شماره پرواز ام اچ 370 روز هشتم مارس با 227 مسافر و 12 خدمه از کوالالامپور به مقصد پکن پرواز کرد. بیش از نیمی از مسافران این هواپیما (153 نفر) چینی و 4 نفر هم فرانسوی بودند.

اعلام خبر سقوط این هواپیما در روز دوشنبه صحنه های دلخراشی را در هتل پکن، مکانی که تعداد زیادی از خانواده های مسافران هواپیما در آن اقامت داشتند، بوجود آورد. در میان ناله و شیون خانواده ها، چهار نفر هم از شدت اندوه بیهوش و با برانکار به بیمارستان منتقل شدند.

خبر سقوط هواپیما در حالی رسما اعلام شد که به نظر می رسد یک کشتی استرالیایی تکه هایی از لاشه هواپیما را پیدا کرده باشد.

مکان جستجو در 2500 کیلومتری جنوب غرب شهر پرت Perth استرالیا، در یکی از دور افتاده ترین نقاط دریایی دنیاست.

تونی آبوت نخست وزیر اسراییل در این باره گفت « گروه های جستجو یک شی ء مدور خاکستری یا سبز و یک شی‌ ء مستطیل نارنجی در این منطقه پیدا کرده اند، ما سه هواپیما به این ناحیه اعزام کرده ایم.»

خبرگزاری رسمی چین (شین‌هوا) پیش از این اعلام کرده بود یک فروند هواپیمای ایلوشین 76 این کشور دو شی ء سرگردان خاکستری رنگ و نیز دو شی ء سفید با ابعاد کوچک در مسیری چند کیلومتری شناسایی کرده است.

نیروی دریایی آمریکا نیز اعلام کرد یک یابنده جعبه سیاه به منطقه اعزام کرده است.

بویینگ 777 خطوط هوایی مالزی روز هشتم مارس کمتر از یک ساعت پس از بلند شدن از باند فرودگاه کوالالامپور از صفحه رادار محو شد.

تحقیقات نشان می دهد سامانه ارتباطی هواپیما غیر فعال و خود هواپیما عمدا از مسیر خود در شمال شرق به سمت غرب منحرف شده است.

همه این اطلاعات، فرضیه ربوده شدن یا خرابکاری را پیش می کشد و البته فرضیه نقص فنی نیز همچنان به قوت خود باقی است. دریافت سیگنال های الکترونیک ضعیف توسط موسسه اینمارست نیز این فرضیه را پیش می کشد که هواپیما حدود شش ساعت به پرواز خود ادامه داده است.

نجیب رزاق اعلام کرد موسسه اینمارست با انجام آنالیزهایی که تاکنون هیچگاه در چنین تحقیقاتی به کار برده نشده بودند، موفق شد مسیر هواپیمای ناپدید شده را مشخص کند.

وی افزود : «اینمارست و دفتر تحقیقات حوادث هوایی انگلیس به این نتیجه رسیده اند که هواپیمای مالزیایی در تمام مسیر دالان جنوبی را پرواز کرده و آخرین موقعیت آن در وسط اقیانوس هند در غرب شهر پرت استرالیا بوده است.»

کریس مک لافلین یکی از کارشناسان موسسه اینمارست در اظهاراتی در شبکه اسکای نیوز گفت :

«کارشناسان اینمارست با بررسی تعداد زیادی پرواز مشخص، به این نتیجه رسیدند که هواپیمای مزبور فقط می توانسته در دالان جنوبی به حرکت خود ادامه داده باشد، متاسفانه ماهواره ای که از داده های اطلاعاتی آن استفاده کرده ایم و در بالای اقیانوس هند مستقر است، متعلق به دهه نود میلادی است و به جی پی اس (سامانه موقعیت یاب جهانی) مجهز نیست، کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که مکان تقریبی سقوط هواپیما را مشخص کنیم ولی نمی توانیم بگوییم هواپیما دقیقا در کجا سقوط کرده است زیرا چنین کاری با این سیستم ابدا امکان پذیر نیست.»

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.