| کد خبر: 3415 |

دفاع مدیرعامل پتروشیمی نوری از کیفیت بالا و آلایندگی پایین بنزین پتروشیمی‌ها

تین نیوز | حمیدرضا رستمی، مدیرعامل پتروشیمی نوری در برنامه ثریا با دفاع از کیفیت بالا و آلایندگی پایین بنزین پتروشیمی‌ها نسبت به بنزین پالایشگاه‌ها گفت: بنزین پتروشیمی‌ها میزان بنزن کمتری در مقایسه با بنزین تولیدی در اکثر پالایشگاه‌های کشور دارد.

 برنامه تلویزیونی ثریا، چهارشنبه شب هفته گذشته (20 فروردین) در بخش «بررسی ویژه» به بررسی کیفیت و آلایندگی بنزین پتروشیمی ها پرداخت و به صورت تلفنی نیز در این باره با حمیدرضا رستمی، مدیرعامل پتروشیمی نوری یکی از تولیدکنندگان اصلی بنزین پتروشیمی گفت و گو کرد.
 
در این برنامه محسن مقصودی، مجری برنامه در قالب چند اسلاید اطلاعاتی درباره علل تولید بنزین پتروشیمی ها و کیفیت و آلایندگی آنها بیان کرد. مجری برنامه ثریا با بیان آماری درباره میزان تولید، مصرف و واردات بنزین در سال های 85 تا 89 گفت: در سال 85، بیش از یک سوم بنزین مصرفی کشور از طریق واردات تامین می شد که این باعث طمع دشمنان شد و نهایتا هم آمریکا در تیرماه 89، واردات بنزین به ایران را تحریم کرد.
 
مقصودی با اشاره به کاهش شدید واردات بنزین کشور در اواخر تابستان 89 بخاطر اجرای تحریم آمریکا  که باعث شد واردات بنزین از حدود 18 میلیون لیتر در سه ماهه اول 89 به حدود 1 میلیون لیتر در روز در شهریور ماه 89 برسد، اضافه کرد: با استفاده از بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها بود که کشور دچار بحران بنزینی، نشد و تحریم غرب ناکام ماند.
 
مجری برنامه ثریا با اشاره به مباحث مطرح شده درباره آلایندگی بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها در رسانه‌ها و پیگیری‌های انجام شده توسط مسئولان، به دیدگاه‌های وزیر نفت و برخی دیگر از مسئولان در این باره اشاره کرد.
 
مقصودی ادامه داد: وزیر نفت ابتدا از پاک بودن بنزین پتروشیمی ها دفاع می‌کرد ولی در اسفندماه پارسال آلاینده بودن آنها را تایید کرد. این در حالی است که برخی از مسئولان وزارت نفت اعتقاد دارند بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها آلاینده نیست و یا در کلانشهرها توزیع نمی شود که ارتباطی با آلایندگی بالای این شهرها داشته باشد.
 
مجری برنامه ثریا با بیان اینکه بخش اعظم بحث درباره کیفیت و آلایندگی بنزین تولیدی پالایشگاه ها یا پتروشیمی ها مربوط به عدد اکتان و میزان بنزن آنهاست، به گزارش شبکه تحلیل گران فناوری (ایتان) در این باره اشاره کرد و گفت: بر طبق گزارش منتشر شده توسط ایتان، عدد اکتان بنزین پتروشیمی ها بسیار بالا بوده و میزان بنزن آنها در مقایسه با میزان بنزن موجود در بنزین تولیدی در اکثر پالایشگاه های کشور، پایین تر است.
 
مدیرعامل پتروشیمی نوری: بنزین پتروشیمی از بنزین اغلب پالایشگاه‌ها پاک‌تر و با کیفیت‌تر است
در ادامه برنامه، مقصودی به گفت‌و گوی تلفنی با حمیدرضا رستمی، مدیرعامل پتروشیمی نوری پرداخت و از رستمی پرسید که نظر شما درباره مباحث مطرح شده درباره بنزین پتروشیمی ها چیست و آیا این بنزین تولیدی آلاینده است یا خیر؟
 
مدیرعامل پتروشیمی نوری در ابتدا به معرفی شرکت‌های پتروشیمی تولید کننده ریفرمیت در کشور پرداخت و گفت: واحدهای آروماتیک بندرامام، بوعلی سینا و نوری، واحدهای پتروپالایشگاهی هستند و نسبت به تولید این مواد اقدام می کنند.
 
رستمی با اشاره به اینکه بخش اعظم ترکیبات تشکیل دهنده بنزین را ریفرمیت تشکیل می دهد که از پالایشگاه ها و پتروپالایشگاه ها قابل تولید است، به تشریح فرآیند تولید بنزین پتروشیمی و مقایسه آن با فرآیند تولید بنزین پالایشگاهی پرداخت.
 
مدیرعامل پتروشیمی نوری گفت: تفاوت عمده این دو فرآیند این است که در فرآیند تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی، ریفرمیت تولید شده از واحدهای بنزن زدائی عبور کرده و میزان بنزن آن به حدود 2 درصد کاهش می یابد.
 
رستمی با تاکید بر اینکه بنزین پتروشیمی ها میزان بنزن کمتری در مقایسه با بنزین تولیدی در اکثر پالایشگاه های کشور دارد، گفت: در کشورمان صرفاً دو پالایشگاه، واحدهای بنزن زدائی دارند.
 
در ادامه مقصودی از مدیرعامل پتروشیمی نوری پرسید: پس شما ادعاهای برخی رسانه ها و سازمان محیط زیست درباره آلایندگی بالای بنزین پتروشیمی ها را رد می کنید؟ و رستمی پاسخ داد: بله.
 
مدیرعامل پتروشیمی نوری اضافه کرد: گستره بنزن در بنزین مصرفی جهان به گونه ای است که صرفاً کشورهای بسیار محدودی در دنیا مانند آمریکا، کشورهای اروپایی، ژاپن، استرالیا و آفریقای جنوبی، میزان بنزن حدود یک درصد است و سایر نقاط جهان تا حدود 5 درصد بنزن دارند.
 
ممنوع‌المصاحبه شدن تعدادی از مدیران نفتی
براساس این گزارش، دست اندرکاران برنامه ثریا اعلام کردند پیش از پخش این برنامه در تلاش بودند تا هماهنگی لازم را با یکی از مقامات ارشد وزارت نفت به عمل آورند تا این مقام ارشد مهمان برنامه تلفنی برنامه ثریا در زمینه بنزین پتروشیمی ها باشد ولی این مقام ارشد وزارت نفت با اشاره به نامه اخیر وزیر نفت در زمینه ممنوع المصاحبه شدن برخی مدیران فعلی و اسبق وزارت نفت در زمینه بنزین پتروشیمی ها، پیشنهاد دست اندرکاران برنامه ثریا جهت مصاحبه تلفنی را نپذیرفته است.
 
گفته می‌شود بیژن زنگنه وزیر نفت اخیراً در بخشنامه‌هایی خطاب به برخی از مدیران صنعت نفت که نظراتی متفاوت با وزیر نفت در برخی از موضوعات صنعت نفت مانند تولید بنزین در پتروشیمی‌ها داشته‌اند، آنها را ممنوع المصاحبه کرده است.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.