| کد خبر: 258155 |

با ساخت کنارگذر، حیات پل تاریخی قاضی زاهد را نجات دهید

بار ترافیکی روی پل قاضی زاهد بالا است و ادامه این روند به زیرسازه های پل آسیب می رساند.

تین نیوز

پروژه کنارگذر در نزدیکی پل تاریخی قاضی زاهد شهر گلپایگان، به علت بار ترافیکی بالای این پل از مطالبات بحق مردم است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، رودخانه ای فصلی در شمال شهر گلپایگان به نام لعل بار یا انار بار وجود دارد که روی آن پلی تاریخی از آجر با پایه های سنگی و طاق های آجری احداث شده و دارای سه دهانه است. بنای این پل تاریخی به دوره (سلجوقی-تیموری) نسبت داده می شود و هنوز به عنوان مهم ترین محور ورودی شهر مورد استفاده قرار می گیرد. پل قاضی زاهد نهم بهمن ماه سال ۱۳۸۴ به شماره ۱۴۲۱۰ در فهرست آثار ملی ثبت شد.

 

شهروندان گلپایگانی می گویند حدود سه سال است که شهرداری گلپایگان تصمیم به ساخت خیابان در کنار رودخانه دارد، اما هنوز اقدامی انجام نشده است.

آنها می افزایند احداث این خیابان در مسیر کوه نیست، سنگ لاخ وجود ندارد، زمین آن بدون مالک است و تنها مسیری حدود ۴۰۰ متر در یک زمین صاف است و دلیلی برای اجرایی نشدن طرح وجود ندارد.

شهروندان گلپایگان تقاضا دارند شهرداری نسبت به اجرای این پروژه اقدام کند تا حجم ترددها از روی پل قاضی زاهد که یک اثر تاریخی است کاهش یابد و این بنای تاریخی حفظ شود.

احداث کنارگذر با هدف کاهش بار ترافیکی روی پل «قاضی زاهد» آغاز شده است

پیمان شکرزاده، شهردار گلپایگان در اینباره به خبرنگار ایمنا گفت: شهرداری تصمیم به احداث پل جدید در نزدیکی پل قاضی زاهد ندارد، به منظور حفظ این پل تاریخی قصد داریم با احداث کنارگذر، حجم بار ترافیکی خودروها از روی این پل را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: پروژه کنارگذر، حدفاصل بلوار شهید بهشتی تا بلوار امام رضا (ع) در جنوب آرامستان قاضی زاهد، به طول حدود یک کیلومتر برای عبور و مرور خودروها طراحی، احداث آن آغاز شده است و تا پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۲ به اتمام خواهد رسید.

شهردار گلپایگان با تاکید بر اینکه اعتبار تخصیص یافته برای این پروژه از محل بودجه شهرداری پنج میلیارد تومان است، تصریح کرد: به منظور حفظ این اثر تاریخی تصمیم داریم حجم بار ترافیکی خودروها از روی این پل را کاهش دهیم؛ لذا پس از احداث خیابان، شورای ترافیک نسبت به محدودیت تردد خودروهای سبک و سنگین روی پل قاضی زاهد تصمیم خواهد گرفت.

شکرزاده اضافه کرد: پروژه هدایت و دفع آب های سطحی به منظور جلوگیری از تخریب پل از دیگر اقدامات شهرداری گلپایگان به منظور حفظ و نگهداری پل تاریخی قاضی زاهد است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.