| کد خبر: 263464 |

امضای قرارداد نهایی با هند در چابهار تا ۲ هفته دیگر

درحالی وعده معاون وزیر راه برای نهایی شدن قرارداد سرمایه گذاری هندی ها در بندر چابهار در مهر امسال محقق نشد که مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان دلیل این تاخیر را برگزاری مراسم روز دریانوردی اعلام کرد.

تین نیوز

درحالی وعده معاون وزیر راه برای نهایی شدن قرارداد سرمایه گذاری هندی ها در بندر چابهار در مهر امسال محقق نشد که مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان دلیل این تاخیر را برگزاری مراسم روز دریانوردی اعلام کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، علی اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اوایل شهریور ماه امسال  با اشاره به وضعیت قرارداد با هندی ها در بندر چابهار گفته بود: هند کشور بزرگی است که آینده اقتصادی بسیار خوبی دارد. قراردادی با این کشور امضا شد که بعدها تغییر کرد. از ابتدای دولت سیزدهم تمامی مشکلات این قرارداد حل شد و تنها توافق در مورد یک بند این قرارداد بین ایران و هند باقی ماند و کمتر از یک ماه آینده مدنظر قرار می گیرد.

وی افزود: قراداد هندی ها در بندر چابهار 85 میلیون دلار و به صورت BOT است که در فاز اول توسعه بندر چابهار هندی ها سرمایه گذاری کرده اند و در فاز دوم قرار است با سرمایه گذاری برخی کشورهای خارجی پروژه پیش برود و در این زمینه نیازمند توافق با متقاضیان هستیم.

صفایی با بیان اینکه هندی ها تاکنون 25 میلیون دلار (29.4 درصد) در بندر شهیدبهشتی چابهار سرمایه گذاری کرده اند، گفت: این سرمایه گذاری در بخش جرثقیل های ساحلی بوده و اخیرا با مدلی که در خصوص آن به توافق رسیده ایم، فعالیت ها آغاز شده چرا که چند سالی اقدامات لازم راکد باقی مانده بود.

وی توضیح داد: هندی ها ملزم به تامین مجموعه ای از تجهیزات نظیر جرثقیل های ساحلی، گنتری کرین، محوطه ای و تجهیزات تخلیه و بارگیری کالا هستند و قرارداد بلندمدت کمتر از یک ماه دیگر نهایی می شود و این قرارداد بلندمدت حافظ منافع کشور است.

​​​​​​به گزارش تسنیم، در حالی وعده داده شده از سوی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یعنی اوایل مهرماه قرارداد سرمایه گذاری هندی ها در بندر چابهار نهایی نشد که مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان دلیل جالبی را برای این تاخیر اعلام کرد.

قاسم عسگری نسب مبنی بر این که چرا وعده معاون وزیر راه و شهرسازی برای نهایی شدن قرارداد سرمایه گذاری هندی ها در بندر چابهار در اوایل مهرماه امسال محقق نشد و بند باقیمانده قرارداد دو طرف برای توافق درباره آن چه بود، گفت: این بند مربوط به روش خرید تجهیزات بود که رفع شده است. 

وی با بیان اینکه تاکنون هندی ها به 20 میلیون دلار از سرمایه گذاری در بندر چابهار عمل کرده اند و مابقی را به امضای قرارداد بلندمدت متوسط کرده اند، افزود: دلیل تاخیر در نهایی شدن قرارداد سرمایه گذاری هند برگزاری مراسم روز دریانوردی در ایران و هند بود.

وی با یادآوری اینکه به توافقنامه اصلی که در زمان وزارت عباس آخوندی امضا شده، دست نزده ایم، افزود: قرارداد کوتاه مدت ما با هندی تا 4 دیماه مهلت دارد و خوشبختانه با تغییر سفیر هند کارها با سرعت پیش رفت و پیش بینی می کنیم تا 2 هفته آینده بین ایران و هند نهایی و امضا می شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به سرمایه گذاری 1250 میلیارد تومانی شرکت بخش خصوصی در پسکرانه بندر چابهار، تصریح کرد: قرارداد احداث 2 پست اسکله پتروشیمی و نفتی به ارزش 1600 هفته حمل و نقل امسال امضا خواهد شد، ضمن اینکه اپراتورها به شدت به دنبال ایجاد اسکله های معدنی هستند.

عسگری نسب در خصوص دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران میز گفت: سازمان بنادر و دریانوردی مرجع دریایی کشور است و ما به عنوان مسئول 33 کنوانسیون دریایی، کار تخصصی را انجام می دهیم.

وی تاکید کرد: ایجاد زیرساخت برعهده ماست و دبیرخانه شورای توسعه مکران تسهیل گری می کند و خیلی با شورا چالش نداریم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • كارشناس وزارت راه 1 0

    سالي كه نكوست از بهارش پيداست!!

    هند بعد از بيست سال مذاكرات 20 ميليون دلار سرمايه گذاري كرده

    واقعا با بازي هنديها توسعه شرق كشور را معطل كرده ايم. به مردم وعده الكي در باره همكاري با هند ندهيم. هند هم پيمان با اسراييل و امريكاست.
    امريكا در سند رسمي مربوط به چابهار قيد نموده كه در راستاي تحريم فلج كننده ايران براي چابهار محدوديت تحريمي را بر مي دارد.
    يعني با اين رفع تحريم ايرانيان را معطل سرمايه گذاري هند كرده كه نزديك به صفر سرمايه گذاري كرده است . به اين ترتيب هم توسعه مناطق شرقي رخ نداده و هم جلو گسترش همكاري با چين را گرفته اند.
    اين نكات واضح را چرا بعضي نمي بينند يا نمي خواهند ببينند.
    بايد مواظب افراد نفوذي و افكار نفوذي يعني القائات بيگانگان باشيم كه مي گويند هند مي خواهد سرمايه گذاري كند.