| کد خبر: 111406 |

◄ هیچ دولتی جز ما کارش را با رشد منفی آغاز نکرد

تین‌نیوز| رئیس‌جمهور در ادامه حضور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی پس از تقدیم برنامه بودجه به ریاست قوه مقننه با اشاره به این‌که ایجاد تورم تک رقمی یک ضرورت برای امروز و فردای کشور است، گفت: تورم تک رقمی جز از طریق اقتصاد کلان میسر نمی‌شود و دولت با ایجاد تورم تک رقمی توانست ریسک سرمایه‌گذاری خارجی در کشور را کاهش دهد.
 
به گزارش خبرنگار پارلمانی تین‌نیوز، حسن روحانی در ادامه تصریح کرد: نکته دیگر مسئله بیکاری است، دولت یازدهم در شرایطی سکان کار را به دست گرفت که برای یک دوره طولانی در سال‌های 84 تا 91 اقتصاد کشور از بیماری رشد بدون اشتغال رنج می‌برد و این کار باعث شد تا خالص اشتغال در کشور برابر صفر باشد و این درحالی بود که در این سال‌ها متولدین دهه 60 در مقیاس بزرگ آماده ورود به بازار کار بودند امری که در 60 سال گذشته در کشور مسبوق به سابقه نبوده است و عدم ایجاد اشتغال مناسب برای این گروه سبب شد تا بخش بزرگی از آنان ورود به بازار کار را به تعویق انداختند و به صورت گسترده وارد دانشگاه شدند که در نتیجه آن نرخ مشارکت نیروی کار را در نیمه دوم دهه 80 به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد اما، این حجم عظیم نیروی کار که در سال‌های گذشته به شغل دست یافته‌اند، بازار کار ایران را ظرف 2، 3 سال اخیر و به‌ویژه در یک سال گذشته با اتفاق جدیدی مواجه کرده است.
 
به گفته روحانی، بودجه سال جدید به دلیل تنوع و تعدد و به دلیل مشکلات اقتصاد ایران، تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی، علاه بر ثبات اقتصادکلان نیازمند اصلاحات ساختاری گسترده‌ای در اقتصاد کشور است که بخشی از این اصلاحات در قالب برنامه ششم به مجلس محترم تقدیم شده است، با این حال حفظ دستاورد تورم تک رقمی از طریق رعایت توازن در بودجه و عدم تامین مالی از طریق منابع بانک مرکزی به عنوان پیش شرط انجام این اصلاحات، سیاست بلند مدت و خدشه ناپذیر دولت است.

براساس این گزارش، رئیس‌ دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنان خودف اظهار داشت: فعال شدن جمعیت تحصیل کرده و ورود آن به بازار کار به همراه افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان سبب افزایش قابل توجه نرخ مشارکت اقتصادی در 8 فصل اخیر شده است و در یک سال منتهی به تابستان سال 1395 حدود یک میلیون و 200 هزار نفر وارد بازار کار شدند که بالغ بر نیمی از آنان تحصیلات عالی دانشگاهی داشتند که از طرف دیگر حدود 65 درصد از افراد وارد شده به بازار کار را زنان تشکیل می‌دهند که در دو سال منتهی به تابستان سال 95 سالانه به طور متوسط 704 هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شده و این رقم حتی با مقایسه بهترین عملکرد اشتغال‌زایی کشور طی سال‌های 80 تا 84 یک رکورد محسوب می‌شود اما، میزان اشتغال‌زایی متناسب با میزان ورود جمعیت فعال به بازار کار نیست.

روحانی در ادامه تشریح کارهای دولت یازدهم، افزود: به جز دولت یازدهم هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی کار خود را با رشد منفی اقتصادی شروع نکرده است و  نکته دیگر رشد اقتصادی است که باید مورد توجه دقیق قرار بگیرد زیرا، به جز دولت یازدهم هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی کار خود را با رشد منفی اقتصادی شروع نکرده است در حالی که این دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرده است که اقتصاد کشور 2 سال پیاپی رشد منفی بزرگ را تجربه کرده بود.
 
به گفته روحانی، خوشبختانه با گشایش‌های ایجاد شده پس از برجام از زمستان 94 تولید و صادرات نفت ایران افزایش پیدا کرد و همین امر سبب شد که تکانه منفی کاهش قیمت نفت آثار کمتری را نسبت به سایر کشورهای نفتی به دنبال داشته باشد و با شکل‌گیری چشم‌انداز مثبت از آینده و بهبود کسب و کار در بهار سال جاری و براساس گزارش‌های رسمی مرکز آمار ایران رشد اقتصادی کشور به 4.4 درصد رسید و بخش صنعت که بیشترین آسیب را در خلال رکود سال‌های 91 و 92 دیده بود، به رشد 4.2 درصدی رسید که این عملکرد به همراه تداوم رشد در فصول بعدی تحقق رشد اقتصادی 5 درصدی و بالاتر از آن را برای سال جاری ممکن خواهد ساخت.
 
اجرای طرح تحول نظام سلامت کاهش هزینه‌های بستری مردم از 37 درصد به 8.5 درصد رساند
روحانی اظهارداشت:موضوع دوم عملکرد دولت در بخش های مختلف است. اگرچه سه شاخص کلان اقتصادی تورم، رشد اقتصادی و اشتغال بیانگر عملکرد اقتصادی دولت در 3 سال گذشته است،اما به طور اختصار به برخی عملکردهای دولت به بخش های مختلف اشاره کنیم. در حوزه بهداشت و درمان دولت تدبیر و امید با اجرای طرح تحول نظام سلامت کوشید تا دسترسی آحاد جامعه را به خدمات این طرح ممکن سازد. مشخصا اجرای این طرح کاهش هزینه های بستری مردم از 37 درصد به 8.5 درصد رساند. از حدود 15 میلیون بیمار بستری در بیمارستان‌های دولتی حمایت شده بلکه برای 74.4 درصد جمعیت کشور در برابر هزینه های درمان چتر گسترده‌ای ایجاد شده است.
 
وی افزود: در حوزه کشاورزی دولت کوشیده است بهره‌وری از سرمایه‌های موجود را افزایش دهد. تولیدات بخش کشاورزی در سال 94 نسبت به سال 92، 13.9 درصد رشد داشته باشد که در این میان تولید محصولات باغی 21.3 درصد و تولید محصولات زراعی با 12 درصد بیشترین رشد را تجربه کرده است به این سبب کسری تجاری و غذا از حدود 8.1 میلیارد دلار به 3.43 میلیارد دلار کاهش در سال 92 یابد. همچنین خرید تضمینی گندم به عنوان مهم‌ترین محصول غذایی از 4.8 میلیون تن در سال 92 با 140 درصد رشد به 11.5 میلیون تن افزایش یابد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.