استفاده از بلوتوثبرای تحلیل ترافیک بزرگراههای تهران
پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف از فناوری بلوتوث برای آمارگیری و تحلیل ترافیک اتوبان های شهر تهران استفاده کرده اند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ همکار این پروژه گفت: همان تعداد خودروی عبوری که بلوتوث روشن دارند برای تشخیص سرعت حرکت ترافیک کفایت می کند.
سعید دهقانی افزود: آزمایش ها نشان داد تعداد خودروهایی که دستگاه بلوتوث روشن دارند از آنچه پیش بینی می کردیم نیز بیشتر بود.
به گفته وی در صورت ترکیب اطلاعات سامانه حسگرهای بلوتوثی با دوربین های شهری، حجم اطلاعات و دقت آن ها افزایش خواهد یافت.
این پروژه که با همکاری شهرداری تهران انجام و به عنوان طرح برگزیده جشنواره شیخ بهایی و رتبه اول جشنواره کارآفرینی و کسب و کار دانشگاه صنعتی شریف در سال 92 شناخته شده است.
مسئولان این پروژه معتقدند که در صورت عملیاتی شدن سامانه حسگرهای بلوتوثی، شهروندان می توانند زمان رسیدن خود به مقصد را با خطای کمی دریابند و پیش بینی دقیق نتایج طرح های ترافیکی نیز با استفاده از این سامانه امکان پذیر است.
وحید حسینی سرپرست این پروژه نیز گفت: سامانه حسگرهای بلوتوثی می تواند در پیدا کردن گلوگاه های حمل و نقل و مدیریت ترافیک به مسئولین شهر کمک های خوبی بکند.
به گفته این استاد دانشگاه صنعتی شریف در حال حاضر برای پیدا کردن الگوی سفر مردم فعالیت های آماری با روش های دیگر انجام می شود که هزینه های هنگفتی را بر دولت تحمیل می کنند، اما با استفاده از حسگرهای بلوتوثی پیش بینی می شود تا شش برابر این هزینه ها کاهش یابد.