جزئیات پروژه مترو پرند؛ اعتبار ۷۵۰۰ میلیارد ریالی برای تکمیل قطار حومه ای پرند
وزارت راه و شهرسازی به منظور خرید، نصب تجهیزات و ایستگاه مرکزی، قطار حومه ای شهر جدید پرند در قالب تهاتر و زمین مسکونی با شهرداری تهران، مبلغ ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال پرداخت کرده است.
مطالعات اولیه احداث پروژه خط مترو تهران - پرند به طول ۵۰ کیلومتر در سال ۱۳۸۴ توسط شرکت عمران شهرهای جدید انجام شد و قرار است مترو فرودگاه امام خمینی(ره) ـ پرند به طول ۱۸ کیلومتر که بخش پایانی این مسیر است، در سال جاری راه اندازی شود. برای تکمیل این پروژه ۷۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، شهر پرند به عنوان یکی از پر جمعیت ترین شهرهای اقماری تهران هرسال با افزایش مهاجرت به این شهر همراه می شود و وزارت راه و شهرسازی به ویژه شرکت عمران شهرهای جدید تا کنون اقدامات به سزایی در رشد و توسعه این شهر و افزایش امکانات آن انجام داده است. بر همین اساس تا تیرماه سال جاری از ۱۰۳ پروژه روبنایی و زیربنایی در شهرهای جدید به مساحت یک میلیون و ۷۲۱ هزار و ۶۳۰ متر مربع بهره برداری شده است.
یکی از مهم ترین اقدامات وزارت راه و شهرسازی در شهرهای جدید که همواره مورد تاکید مهرداد بذرپاش نیز قرار گرفته است، تامین ناوگان حمل ونقل عمومی ساکنان این شهرهاست. شهر پرند در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر بین شهرهای تهران و پرند در حال تردد هستند. تسهیل جابه جایی آن ها از طریق ناوگان حمل ونقل عمومی علاوه بر کمتر کردن هزینه ها، صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی و کاهش آلودگی های زیست محیطی را نیز به همراه دارد.
از سوی دیگر به گفته مدیران شهری با اتصال شهر جدید پرند به خط یک مترو به واسطه ایستگاه شاهد، می توان مسیر تجریش تا پرند را تنها در یک ساعت طی کرد.
به همین منظور شرکت عمران شهرهای جدید مطالعات اولیه احداث پروژه خط مترو تهران - پرند را در سال ۱۳۸۴ آغاز کرد.
فاز اول حد فاصل ایستگاه شاهد تا نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب به طول ۴ کیلومتر در ابتدای سال ۱۳۹۵ به بهره برداری رسید و فاز دوم حدفاصل ایستگاه نمایشگاه شهر آفتاب تا فرودگاه امام خمینی(ره) به طول ۲۶ کیلومتر در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ تکمیل شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
متروی فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) تا پرند به طول حدود ۱۸ کیلومتر از اتوبان تهران - قم بعد از عوارضی جنب ایستگاه مترو شهر آفتاب آغاز می شود و تا شهر پرند ادامه دارد.
این خط مترو با ظرفیت جابه جایی بیش از ۱۳ هزار نفر، به انتقال مسافران شهرهای جدید پرند، اسلام شهر و رباط کریم می پردازد.
این مسیر توسط شرکت عمران پرند با طراحی و اجرای هفت پل و ۲۸ آبرو طراحی و احداث شد.
طولانی ترین پل در این مسیر به طول ۱۴۰ متر روی بزرگراه تهران - ساوه ساخته شده است و محوطه سازی پارک سوار ایستگاه مرکزی متروی پرند نیز به مساحت ۱۱هزار مترمربع انجام شده است.
بیش از ۴هزار مترمربع از فضای محوطه کفپوش بتونی و ۷هزار متر مربع به صورت آسفالت نیز اجرا شده است.
اجرای ریل گذاری این مسیر در سال ۱۳۹۱ به شهرداری تهران به عنوان پیمانکار محول شد و شرکت عمران پرند به منظور تسریع در بهره برداری از این مترو، مبلغ ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را در قالب تهاتر و زمین مسکونی برای خرید و نصب تجهیزات و ایستگاه مرکزی به شهرداری پرداخت کرد.
تست سرد در مسیر رفت این قطار با حضور مسئولان کشوری با موفقیت انجام شد و قرار است فرودگاه امام خمینی(ره) ـ پرند به طول ۱۸ کیلومتر که بخش پایانی این مسیر است، در نیمه دوم سال جاری راه اندازی شود.