برگزاری هشتمین نشست شورای عالی همکاری های ایران و ترکیه در آینده نزدیک
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در صدمین سالروز تأسیس جمهوری ترکیه، با حضور در سفارت این کشور، با اشاره به لزوم توسعه همه جانبه و تعمیق همکاری ها در همه حوزه ها به خصوص حمل و نقل از برگزاری هشتمین نشست شورای عالی همکاری های دو کشور در آینده نزدیک خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در صدمین سالروز تأسیس جمهوری ترکیه، با حضور در سفارت این کشور، با اشاره به لزوم توسعه همه جانبه و تعمیق همکاری ها در همه حوزه ها به خصوص حمل و نقل از برگزاری هشتمین نشست شورای عالی همکاری های دو کشور در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به مناسبت روز جهانی ترکیه و به دعوت همتای ترک خود با حضور در سفارت ترکیه در ایران، در خصوص گسترش روابط دوجانبه و تعمیق همکاری های فی مابین دو کشور، به ایراد سخنرانی پرداخت.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان خطاب به حجابی کرلانگیج سفیر ترکیه و اعضای سفارت جمهوری ترکیه در تهران گفت: روز ملی جمهوری ترکیه را به شما دولت و ملت دوست و برادر ترکیه تبریک می گویم و صدمین سالگرد تأسیس جمهوریت در ترکیه را گرامی میدارم.
گسترش همکاری های دو کشور ایران و ترکیه
بذرپاش ابراز امیدواری کرد: امیدوارم شاهد بسط و گسترش روز افزون روابط دو کشور در همه زمینه های سیاسی اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی باشیم.
وی با محکوم سازی وقایع جاری در غزه و جنایت های رژیم غاصب صهیونیستی در کشتار مردم بیگناه فلسطین اعلام انزجار کرد و افزود: به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه از حمایت های مردم شریف و با غیرت ترکیه از مردم مظلوم فلسطین و مواضع مقامات عالیرتبه سیاسی ترکیه در محکومیت جنایات اشغالگران ابراز خرسندی می کنم و امیدوارم که تلاش های دو کشور بزرگ ایران و ترکیه در کنار سایر دولت ها و ملت های مسلمان موجب توقف هرچه سریع تر نسل کشی رژیم منحوس اسرائیل در غزه و پایان جنایات جنگی اشغالگران صهیونیست در فلسطین عزیز شود.
وزیر راه و شهرسازی ضمن یادمان زلزله زدگان سال گذشته ترکیه گفت: از خداوند متعال برای در گذشتگان فاجعه زلزله در جنوب ترکیه، طلب آمرزش و مغفرت می کنم و برای بازماندگان صبر و شکیبایی خواستارم.
توسعه همه جانبه روابط ایران و همسایگان
وی تصریح کرد: دولت سیزدهم در چارچوب سیاست همسایگی و در عرصه سیاست خارجی اهمیت زیادی برای توسعه مناسبات همه جانبه با همسایگان قائل است و در این میان جمهوری ترکیه دارای جایگاه و اهمیت ویژه ای است .
صلح و ثبات و امنیت در منطقه با توسعه روابط ایران و ترکیه
بذرپاش ادامه داد: همکاری دو قدرت بزرگ منطقه یعنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه علاوه بر منافع متقابل دو کشور می تواند صلح و ثبات و امنیت و توسعه و رفاه را در منطقه به ارمغان بیاورد.
به گفته بذرپاش، این دو همسایه با برخورداری از اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و با قرار گرفتن در جاده تاریخی ابریشم نقشی مؤثر در معادلات منطقه ای داشته و دارند. خوشبختانه روابط دو کشور در مسیر درستی قرار داشته و به صورت فزاینده ای در حال توسعه و تعمیق است و دیدارهای متقابل مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه طی سال های اخیر بیانگر روابط خوب سیاسی و اعتماد متقابل میان آنها برای توسعه به همکاری ها است.
تعمیق روابط دو جانبه دو کشور با عزم سیاسی
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه توسعه و تعمیق روابط دو جانبه را با عزم سیاسی قوی دنبال می کنند که در این راستا جناب آقای اردوغان، رئیس جمهور محترم ترکیه به منظور برگزاری هفتمین دوره شورای عالی همکاری ایران و ترکیه (۲۸ تیر (۱۴۰۱) در رأس هیئتی بلند پایه و مرکب از چندین وزیر کابینه به تهران سفر کرد و در جریان این سفر سند بلندمدت همکاری میان دو کشور و اسناد متعدد همکاری در حوزه های مختلف بین دو کشور به امضا رسید.
هشتمین نشست شورای عالی همکاری های دو کشور در آینده نزدیک
وی ابراز امیدواری کرد: ان شاءالله در آینده نزدیک متقابلاً رئیس جمهور ایران به منظور برگزاری هشتمین نشست شورای عالی همکاری های دو کشور و بررسی راه های ارتقاء مناسبات به آنکاراسفر خواهد کرد و امیدوارم بتوانیم در آینده ای نزدیک بیست و نهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی را در تهران با حضور وزیر جوانان و ورزش جمهوری ترکیه و رئیس طرف ترکیه ای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برگزار کنیم.
وی یادآوری کرد: ترکیه سومین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران در صادرات و واردات است و حجم تجارت میان دو کشور پس از پاندمی و از سال ۱۴۰۱ روند افزایشی گرفته است.
لزوم افزایش تجارت میان دو کشور
بذرپاش با اشاره به آمار گفت: بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت ایران حجم تجارت ایران و ترکیه بالغ بر ۱۳.۴ میلیارد دلار افزایش یافته است و با توجه به ظرفیت های بالای دو کشور و جایگاه ژئوپلتیک و ژئواکونومیک دو کشور، این حجم تجارت بین دو کشور به هیچ وجه رضایت بخش نیست و با حجم تجارت هدف گذاری شده ۳۰ میلیارد دلاری از سوی رهبران دو کشور فاصله زیادی داریم و نیل به این هدف تعیین شده، تلاش مضاعفی را از سوی دستگاه های ذیربط دو کشور می طلبد.
وی اضافه کرد: دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه تقریباً در تمامی حوزه های اقتصادی و تجاری نقش مکمل دارند. همکاری دو کشور در حوزه انرژی اعم از نفت و گاز و برق علاوه بر تامین نیازهای متقابل میتواند بستری برای همکاری های منطقه ای در این حوزه فراهم کند.
همکاری و هم افزایی در حوزه حمل و نقل
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: همچنین موقعیت جغرافیایی دو کشور فرصت گرانبهایی را برای همکاری و هم افزایی در حوزه حمل و نقل فراهم آورده است و خوشبختانه مسئولین دو کشور با درک این مهم در صدد همکاری های نزدیک تر و واقع بینانه تر در زمینه تکمیل کریدورهای حمل و نقل غرب به شرق و شمال - جنوب هستند.
همچنین تقویت همکاری ها در حوزه های تجاری گمرکی، علمی محیط زیست و مسئله آب از دیگر حوزه های قابل توجه است که در کشور تمرکز و برنامه ریزی هدفمندی برای آن دارند و اراده هر دو طرف بسط و توسعه این همکاری ها در راستای منافع دو کشور و منافع ملت های منطقه است.
وی اشاره کرد: حدود ۴۰۰ سال است که مرز مشترک ایران و ترکیه مرز دوستی و برادری و صلح و ثبات بوده و ان شاءالله همچنان هم خواهد بود و امیدوارم به عنوان کارگزاران این دو کشور بزرگ بتوانیم نقش خود را در تداوم تحکیم و گسترش این مناسبات دوستانه به خوبی ایفا نماییم و برگی به این تاریخ درخشان همسایگی و برادری اضافه کنیم.
بذرپاش در خاتمه اضافه کرد: از خداوند متعال برای همه جهان اسلام و به ویژه برای ملت دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه، سلامتی، رفاه، شادکامی و پیشرفت مسألت دارم.